Τραγανά ντόνατς (Donuts)

Συνταγή για τραγανά ντόνατς (Donuts)

Συνταγή για τραγανά ντόνατς (Donuts)

Δοκίμασα τόσες πολλές συνταγές ντόνατς, και αυτή τελικά βγήκε τέλεια! Ακριβώς σαν αγοραστά!

Υλικά για τα υπέροχα τραγανά ντόνατς

  • 2 (των 7g) φακελάκια ξηρή μαγιά
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 60 ml χλιαρό νερό (40 βαθμοί C)
  • 350 ml χλιαρό γάλα
  • 100 γρ. Ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 αβγά
  • 70 γραμμάρια βούτυρο
  • 625g απλό αλεύρι
  • 1 λίτρο φυτικό λάδι για τηγάνισμα

Για την επικάλυψη με γλάσο

  • 75 γρ. Βούτυρο
  • 250g ζάχαρη άχνη
  • 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 60 ml ζεστό νερό

Πως κάνουμε τα τραγανά Ντόνατς (Donuts)

Βάλτε σε ένα μεγάλο μπολ το χλιαρό νερό με την μαγιά και μια πρέζα ζάχαρη, ανακατέψτε και αφήστε για 15 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.

Προσθέστε το γάλα, τη ζάχαρη, το αλάτι, τα αβγά, το 70g βούτυρο και το 1/2 του αλευριού. Ανακατέψτε για λίγα λεπτά σε χαμηλή ταχύτητα ή ανακατεύοντας με ένα ξύλινο κουτάλι.

Βάζουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι, έως ότου η ζύμη να μην κολλήσει πλέον στο μπολ. Ζυμώστε για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να γίνει λείο και ελαστικό. Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ και καλύψτε με μεμβράνη ή μια πετσέτα, αφήστε στην άκρη σε ζεστό μέρος για μία περίπου ώρα μέχρι να διπλασιαστεί.

Βάλτε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίξτε απαλά σε πάχος 1,5 εκατοστών. Κόψτε με ένα κουπάτ για ντόνατς ή αν δεν έχετε, χρησιμοποιήστε ένα ποτήρι και κάντε την μικρή τρύπα στη μέση με ένα μικρό καπάκι .

Αφήστε τα ντόνατς να φουσκώσουν ξανά μέχρι να διπλασιαστούν. Καλύψτε με μια πετσέτα

Λιώστε τα 75 γρ. Βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ανακατέψτε στο βούτυρο την ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη και τη βανίλια μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας από το ζεστό νερό και ανακατέψτε κάντε το ίδιο μέχρι να γίνει μια όχι πολύ πηχτή κρέμα και αφήστε στην άκρη.

Ζεσταίνετε το λάδι σε μια φριτέζα ή σε μεγάλο τηγάνι στους 175 βαθμούς C. Βάλτε τα ντόνατς στο ζεστό λάδι, λίγα την φορά για να αποφύγετε την υπερπλήρωση του τηγανιού.

Γυρίστε τα ντόνατς καθώς ανεβαίνουν στην επιφάνεια. Τηγανίζουμε ντόνατς σε κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.

Βυθίστε τα τραγανά ντόνατς στο γλάσο ενώ είναι ακόμα ζεστά και τοποθετήστε τα σε σχάρες.

Μοιράσου το!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Don't Miss! random posts ..