Μια εύκολη τούρτα με γέμιση μασκραπόνε με γεύση αμαρέτο
Για φόρμα 26 εκατοστών. Συνολικός χρόνος περίπου 3 ώρες.
Υλικά που θα χρειαστούν
Για το παντεσπάνι:
- 220 g ζάχαρης
- 1 βανίλια
- 270 g αλεύρι
- 5 μεγάλα αβγά
- ½ πακέτο μπέικιν πάουντερ
- 125 γραμμάρια Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 125 ml γάλα, χλιαρό
- 1 πρέζα αλάτι
- 3 κουταλιές της σούπας λικέρ amaretto
Για την γέμιση:
- 180 g κρέμα μασκαρπόνε
- 2 κουταλιές της σούπας, ζάχαρη άχνη
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 4 κουταλάκια του γλυκού σταθεροποιητή κρέμας*
- 4 κουταλιές της σούπας αμαρέτο
Σταθεροποιητή κρέμας παραγγέλνω πάντα online, 1 κιλό, και έχω πάντα όταν θέλω να κάνω τις τούρτες μου. Μπορείτε να παραγγείλετε από εδώ*
Για την επικάλυψη:
- 150 g σοκολάτας, (τουλάχιστον 55% περιεκτικότητα σε κακάο)
- 150 ml κρέμα γάλακτος
- 1 ½ φύλλο ζελατίνης
- 20 g βούτυρο, παγωμένο
Για το άλλειμα στο παντεσπάνι
- 200 g μαρμελάδα, (βερίκοκο)
Για τη διακόσμηση:
- λευκή σοκολάτα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βουτυρώστε μια φόρμα 26 εκατοστών, κόψτε μια λαδόκολλα στο μέγεθος της φόρμας και τοποθετήστε στον πάτο.
Προθερμάνετε το φούρνο σε περίπου 170 βαθμούς στον αέρα.
Χτυπήστε 5 ασπράδια αβγού με μια πρέζα αλάτι και ρίξτε αργά 110 γραμμάρια ζάχαρης και χτυπήστε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει.
Ανακατέψτε τους 5 κρόκους αβγού με τα υπόλοιπα 110 γραμμάρια ζάχαρης μέχρι να γίνει το μείγμα παχύρευστο και κρεμώδες, σε άλλο μπολ.
Λιώστε το βούτυρο στο χλιαρό γάλα (το βούτυρο πρέπει να είναι μόνο πολύ μαλακό, αλλά όχι λιωμένο) και προσθέστε στο μείγμα με τους κρόκους, προσθέστε τη βανίλια και το αμαρέτο στο μείγμα κρόκου και ανακατέψτε.
Ανακατέψτε το αλεύρι με το μπέκιν πάουντερ και κοσκινίστε, στη συνέχεια προσθέστε στο μείγμα με τα ασπράδια και προσθέστε το μείγμα με τους κρόκους, ανακατέψτε.
Ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα και ψήνουμε για περίπου 40 – 45 λεπτά.
Αφήστε να κρυώσει και κόψτε το σε 2 ίσα μέρη οριζόντια.
Για τη γέμιση, ανακατέψτε την κρέμα μασκαρπόνε με 2 κουταλάκια του γλυκού σταθεροποιητή κρέμας, τη ζάχαρη και το αμαρέτο μέχρι να μαλακώσει, κτυπήστε σε άλλο μπολ την κρέμα γάλακτος με 2 κουταλάκια του γλυκού σταθεροποιητή κρέμας και ανακατέψτε μαζί τα δύο μείγματα.
Βάλτε στο κάτω μέρος του παντεσπανιού 100 γραμμάρια μαρμελάδας και απλώστε, έπειτα αππλώστε την κρέμα μασκαρπόνε από πάνω.
Αλείψτε το άλλο παντεσπάνι από την κάτω πλευρά με την υπόλοιπη μαρμελάδα και αφήστε το να το απορροφήσει.
Για την επικάλυψη, σπάστε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και βάλτε τη ζελατίνη σε κρύο νερό.
Βράζουμε την κρέμα γάλακτος για λίγο, ρίχνουμε από την ψιλοκομμένη σοκολάτα και διαλύουμε γρήγορα ενώ ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια προσθέστε την ζελατίνη και ανακατέψτε καλά.Τέλος ανακατέψτε μέσα το παγωμένο βούτυρο. Αφήστε για λίγα λεπτά να κρυώσει.
Βάλτε το άλλο παντεσπάνι πάνω στην κρέμα και τοποθετήστε την τουρτα σε μια σχάρα και βάλτε από κάτω μια λαδόκολλα ή ένα ταψί. Αφήστε τη χλιαρή σοκολάτα να τρέξει πάνω του και, εάν είναι απαραίτητο, απλώστε το με μια σπάτουλα ώστε να πάει παντού,
Αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και διακοσμήστε την τούρτα όπως θέλετε. Μπορείτε να λιώσετε λευκή σοκολάτα και να κάνετε σχέδια πάνω στην τούρτα σας.
Η τούρτα έχει εξαιρετική γεύση, ειδικά την επόμενη μέρα.
Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησέ με στο Facebook και στο Instagram!
*As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases