Ταραμοσαλάτα με λευκό ταραμά
Θα βρείτε άσπρο ταραμά σε μαγαζιά που ειδικεύονται σε ελληνικά προϊόντα. Ο λευκός ταραμάς θεωρείται ο καλύτερος!
Οι Βέλγοι κάνουν τις καλύτερες τηγανητές πατάτες και αυτή είναι η συνταγή τους
Ταραμοσαλάτα με λευκό ταραμά
Θα βρείτε άσπρο ταραμά σε μαγαζιά που ειδικεύονται σε ελληνικά προϊόντα. Ο λευκός ταραμάς θεωρείται ο καλύτερος!
Θέλεις περισσότερες συνταγές; Εγγράψου στο ενημερωτικό δελτίο μου και ακολούθησε με στο Facebook, το Pinterest και το Instagram για να μην χάσεις ούτε μια συνταγή.
Ποσότητα: 500 γραμμάρια
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 400 γρ. χωριάτικο ψωμί κατά προτίμηση μπαγιάτικο, από το οποίο αφαιρούμε την κόρα
- 150 γρ. λευκός ταραμάς
- 1 ξερό κρεμμύδι μικρό , χοντροκομμένο
- 200 ml ελαιόλαδο
- χυμός από 2 λεμόνια ή περισσότερο, ανάλογα με τα γούστα μας
- 80 ml κρύο νερό περίπου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Μουσκεύουμε το ψωμί σε ένα μπολ με κρύο νερό, για 2 – 3 λεπτά, και το στύβουμε καλά με τα χέρια μας. Το βάζουμε σε ένα μπολ.
- Ρίχνουμε στον κάδο του μπλέντερ τον ταραμά και 2 κουτ. σούπας κρύο νερό, και χτυπάμε για 1/2 λεπτό, σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι ο ταραμάς να διαλυθεί.
- Χωρίς να σταματήσουμε τη λειτουργία του μπλέντερ, ρίχνουμε το κρεμμύδι και χτυπάμε μέχρι να λιώσει και να ενωθεί με τον ταραμά.
- Αρχίζουμε να ρίχνουμε σταδιακά το μισό ελαιόλαδο, σε αργή ροή, χτυπώντας συνεχώς, με τον ίδιο τρόπο δηλαδή που φτιάχνουμε μαγιονέζα.
- Στη συνέχεια, χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, ρίχνουμε το ψωμί, 50 ml νερό, το χυμό λεμονιού και στο τέλος το υπόλοιπο ελαιόλαδο, όλα σιγά-σιγά, μέχρι να φτιάξουμε μια λεία και πυκνή κρέμα.
- Αν δεν σερβίρουμε αμέσως, διατηρούμε την ταραμοσαλάτα στο ψυγείο, σε γυάλινο βάζο ή μπολ καλά κλεισμένο.
-
Beper BP.601 Μπλέντερ 2000WProduct on sale€149.90
-
Πολυμίξερ KENWOOD Multi Pro€67.90
-
Πολυμίξερ BOSCH MCM3501M€109.50
Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησέ με στο Facebook και στο Instagram!
*As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases