Ταραμοσαλάτα με λευκό ταραμά

Ταραμοσαλάτα με λευκό ταραμά

Θα βρείτε άσπρο ταραμά σε μαγαζιά που ειδικεύονται σε ελληνικά προϊόντα. Ο λευκός ταραμάς θεωρείται ο καλύτερος!


Υλικά (για 500 γρ.)

  • 400 γρ. χωριάτικο ψωμί (κατά προτίμηση μπαγιάτικο), από το οποίο αφαιρούμε την κόρα
  • 150 γρ. λευκός ταραμάς
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, χοντροκομμένο
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • χυμός από 2 λεμόνια (ή περισσότερο, ανάλογα με τα γούστα μας)
  • περίπου 80 ml κρύο νερό

Μέθοδος Εκτέλεσης

Μουσκεύουμε το ψωμί σε ένα μπολ με κρύο νερό, για 2 – 3 λεπτά, και το στύβουμε καλά με τα χέρια μας. Το βάζουμε σε ένα μπολ.

Ρίχνουμε στον κάδο του μπλέντερ τον ταραμά και 2 κουτ. σούπας κρύο νερό, και χτυπάμε για 1/2 λεπτό, σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι ο ταραμάς να διαλυθεί.

Χωρίς να σταματήσουμε τη λειτουργία του μπλέντερ, ρίχνουμε το κρεμμύδι και χτυπάμε μέχρι να λιώσει και να ενωθεί με τον ταραμά.

Αρχίζουμε να ρίχνουμε σταδιακά το μισό ελαιόλαδο, σε αργή ροή, χτυπώντας συνεχώς, με τον ίδιο τρόπο δηλαδή που φτιάχνουμε μαγιονέζα.




Στη συνέχεια, χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, ρίχνουμε το ψωμί, 50 ml νερό, το χυμό λεμονιού και στο τέλος το υπόλοιπο ελαιόλαδο, όλα σιγά-σιγά, μέχρι να φτιάξουμε μια λεία και πυκνή κρέμα.

Αν δεν σερβίρουμε αμέσως, διατηρούμε την ταραμοσαλάτα στο ψυγείο, σε γυάλινο βάζο ή μπολ καλά κλεισμένο.

Εσύ γνωρίζεις τις προσφορές του kouzinika.com; Δες όλα τα προϊόντα με εκπτώσεις εώς -40%

Όλο το περιεχόμενο είναι ιδιοκτησία του sintagesmagirikis.gr και προστατεύεται από τις εκάστοτε ισχύουσες εθνικές, κοινοτικές και διεθνείς διατάξεις. Διατίθεται στους χρήστες αυστηρά για προσωπική τους χρήση. Διαβάστε τους όρους χρήσης.. Η αναδημοσίευση στην ιστοσελίδα σας, επιτρέπεται μόνο με ανφορά της πηγής με ενεργό link.

Μοιράσου το!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Don't Miss! random posts ..