Ταραμοσαλάτα με λευκό ταραμά

by Peggy
521 Προβολές

Ταραμοσαλάτα με λευκό ταραμά

Θα βρείτε άσπρο ταραμά σε μαγαζιά που ειδικεύονται σε ελληνικά προϊόντα. Ο λευκός ταραμάς θεωρείται ο καλύτερος!

Οι Βέλγοι κάνουν τις καλύτερες τηγανητές πατάτες και αυτή είναι η συνταγή τους


Ταραμοσαλάτα με λευκό ταραμά

Θα βρείτε άσπρο ταραμά σε μαγαζιά που ειδικεύονται σε ελληνικά προϊόντα. Ο λευκός ταραμάς θεωρείται ο καλύτερος!

Θέλεις περισσότερες συνταγές; Εγγράψου στο ενημερωτικό δελτίο μου και ακολούθησε με στο Facebook, το Pinterest και το Instagram για να μην χάσεις ούτε μια συνταγή.

Ποσότητα: 500 γραμμάρια

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  

  • 400 γρ. χωριάτικο ψωμί κατά προτίμηση μπαγιάτικο, από το οποίο αφαιρούμε την κόρα
  • 150 γρ. λευκός ταραμάς
  • 1 ξερό κρεμμύδι μικρό , χοντροκομμένο
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • χυμός από 2 λεμόνια ή περισσότερο, ανάλογα με τα γούστα μας
  • 80 ml κρύο νερό περίπου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 

  • Μουσκεύουμε το ψωμί σε ένα μπολ με κρύο νερό, για 2 – 3 λεπτά, και το στύβουμε καλά με τα χέρια μας. Το βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Ρίχνουμε στον κάδο του μπλέντερ τον ταραμά και 2 κουτ. σούπας κρύο νερό, και χτυπάμε για 1/2 λεπτό, σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι ο ταραμάς να διαλυθεί.
  • Χωρίς να σταματήσουμε τη λειτουργία του μπλέντερ, ρίχνουμε το κρεμμύδι και χτυπάμε μέχρι να λιώσει και να ενωθεί με τον ταραμά.
  • Αρχίζουμε να ρίχνουμε σταδιακά το μισό ελαιόλαδο, σε αργή ροή, χτυπώντας συνεχώς, με τον ίδιο τρόπο δηλαδή που φτιάχνουμε μαγιονέζα.
  • Στη συνέχεια, χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, ρίχνουμε το ψωμί, 50 ml νερό, το χυμό λεμονιού και στο τέλος το υπόλοιπο ελαιόλαδο, όλα σιγά-σιγά, μέχρι να φτιάξουμε μια λεία και πυκνή κρέμα.
  • Αν δεν σερβίρουμε αμέσως, διατηρούμε την ταραμοσαλάτα στο ψυγείο, σε γυάλινο βάζο ή μπολ καλά κλεισμένο.
Θα χαρώ να διαβάσω τις εντυπώσεις σου γι’ αυτή τη συνταγή. Κάνε με Tag στο Instagram @sintagesmagirikis.gr

Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησέ με στο Facebook και στο Instagram!


*As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases

Δες επίσης:

Σχολίασε






Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, αποδέχεστε αυτόματα και τους όρους χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα