Συνταγή για σπιτικές Kinder γαλακτοφέτες .
Φτιάξτε σπιτικές γαλακτοφέτες Kinder με αυτή την εύκολη συνταγή. Δεν είναι μόνο τα παιδιά που τρελαίνονται για τις kinder γαλακτοφέτες, αλλά όλοι, μικροί και μεγάλοι. Είναι άλλωστε ένα πολύ νόστιμο γλύκισμα και γρήγορο σνακ. Η καταγωγή της γαλακτοφέτας είναι Ιταλική και στα ιταλικά λέγεται Fetta al Latte.
Φτιάξτε μόνοι σας λαχταριστές γαλακτοφέτες
Αγόραζα πολύ τακτικά τις kinder γαλακτοφέτες διότι τις λατρεύουμε οικογενειακός και σπάνια έλειπαν από το καρότσι του σούπερ μάρκετ. Πλέον, έχω βρει τη συνταγή αυτή για σπιτικές kinder γαλακτοφέτες και μας αρέσουν παααααάρα πολύ. Δεν χρειάζεται να ξανά αγοράσω, αυτή η συνταγή βγάζει περίπου 13 λαχταριστές γαλακτοφέτες και είναι πολύ καλύτερες από τις αγοραστές.
Φτιάξτε τις αγαπημένες σε όλους γαλακτοφέτες για παιδικά πάρτι ή απλά για ένα γρήγορο σνακ.
Θέλεις περισσότερες συνταγές; Εγγράψου στο ενημερωτικό δελτίο μου και ακολούθησε με στο Facebook, το Pinterest και το Instagram για να μην χάσεις ούτε μια συνταγή.
Συνταγή για σπιτικές γαλακτοφέτες Kinder
Θέλεις περισσότερες συνταγές; Εγγράψου στο ενημερωτικό δελτίο μου και ακολούθησε με στο Facebook, το Pinterest και το Instagram για να μην χάσεις ούτε μια συνταγή.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Για τη βάση
- 150 γρ αλεύρι γοχ, κοσκινισνένο
- 3 κσ κακάο χωρίς ζάχαρη, κοσκινισμένο
- 70 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 4 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 6 κσ ζάχαρη
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένο
Για τη γέμιση
- ξύσμα λεμονιού από 1 λεμόνι
- 3 κσ μέλι 50 γρ
- 500 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, κρύα
- 1 βανίλια
- 1 κσ άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη
- 2 φακελάκια σταθεροποιητή κρέμας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε με το μίξερ χειρός σε ένα μπολ τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και το κακάο. Χτυπάμε για να ενσωματωθούν και προσθέτουμε το μπέικιν πάουτερ.
- Βάζουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα μας.
- Χτυπάμε το ταψί στον πάγκο 3 φορές για να φύγει ο εγκλωβισμένος αέρας.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
- Μόλις ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ σε ένα μπολ, προσθέτουμε το μέλι, την άχνη, σταθεροποιητή σε σκόνη και τη βανίλια και χτυπάμε μέχρι να γίνει σαντιγί,
- Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού.
- Όταν κρυώσει καλά το παντεσπάνι κόβουμε στη μέση και απλώνουμε την κρέμα στο μισό.
- Βάζουμε το άλλο μισό από πάνω και τοποθετούμε στο ψυγείο.
- Μόλις κρυώσει καλά κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε.
Στη συνταγή χρησιμοποιώ θυμαρίσιο μέλι Κρήτης .
-Μπορείτε πριν το ψήσιμο να μετρήσετε το μείγμα και να το χωρίσετε σε 2 μπολ και να το ψήσετε χωριστά εάν φοβάστε να το κόψετε μήπως και σας διαλυθεί. Είναι όμως εύκολο να κοπεί στα 2 εφόσον κρυώσει.
-Να έχετε το νου σας καθώς ψήνετε το παντεσπάνι για τις γαλακτοφέτες, δεν είναι όλοι οι φούρνοι ίδιοι και καμιά φορά πρέπει να επιβλέπουμε άσχετα με τον εκτιμώμενο χρόνο που αναγράφει η κάθε συνταγή. Στα 25 λεπτά, τρυπήστε με μια οδοντογλυφίδα, αν βγει καθαρή, είναι έτοιμο.
Οι γαλακτοφέτες διατηρούνται στο ψυγείο για 1 εβδομάδα, καλά τυλιγμένες. Σε εμάς δεν επιζούν, ώστε να λήξουν και φαντάζομαι πως δεν θα συμβεί ούτε και σε εσάς, είναι τόσο νόστιμες που θα φαγωθούν αμέσως.
Λίγες ακόμα γλυκιές και νόστιμες συνταγές:
Φτιάξτε λαχταριστό σοκολατένιο κέικ με nutella
Γαλλικά éclair (εκλέρ) γεμιστά με σοκολάτα
Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησέ με στο Facebook και στο Instagram!
*As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases
1 Σχόλιο
Ωωωωωω τι ωραίο θα το κάνω αυτό