Συνταγή για Σέρβικη πίτα με κρέμα (Krempita)

Συνταγή για Σέρβικη πίτα με κρέμα βανίλια (Krempita)

by Peggy
1.375 Προβολές

Συνταγή για Σέρβικη πίτα με κρέμα (Krempita)


Μπορούμε να ονομάσουμε την σέρβικη πίτα με κρέμα και σέρβικη μπουγάτσα μιας και μοιάζει αρκετά με την ελληνική μπουγάτσα κρέμα. Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή από Σερβία..

Υλικά που θα χρειαστούμε για την σέρβικη πίτα με κρέμα βανίλια

  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 βανίλια
  • 8 αβγά
  • 400 γραμμάρια ζάχαρη
  • 200 γραμμάρια αλεύρι, γοχ, κοσκινισμένο
  • 1 πακέτο φύλλα σφολιάτας

Πως κάνουμε την σέρβικη πίτα με κρέμα βανίλια

Βάζουμε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα και ψήνουμε στον φούρνο χωριστά.

Πριν ψήσουμε κάνουμε τετράγωνες κοπές με ένα μαχαίρι στο φύλλο που έχουμε σκοπό να βάλουμε από την πάνω μεριά ώστε να είναι ευκολότερη η κοπή.

Βάζουμε ένα λίτρο γάλα σε ένα κατσαρολάκι μαζί με τη βανίλια και το φέρνουμε σε θερμοκρασία βρασμού.

Σε ένα μπολ βάζουμε τους 8 κρόκους αβγών μαζί με τα 300 ζάχαρη και χτυπάμε ελαφρά ώστε να ομογενοποιηθούν, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε ελαφρά με ένα σύρμα.

Παίρνουμε με μια κουτάλα λίγο από το ζεστό γάλα της κατσαρόλας και προσθέτουμε σιγά σιγά στο μπολ ανακατεύοντας. Επαναλαμβάνουμε για 4 με 5 φορές μέχρι να πάρει θερμοκρασία το μείγμα με τα αβγά. Έπειτα ρίχνουμε το μείγμα από το μπολ στη κατσαρόλα με το γάλα. Ανακατεύουμε διαρκώς με το σύρμα.



Χτυπάμε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη , αφαιρούμε από τη φωτιά τη κατσαρόλα μας και τα προσθέτουμε, ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε την κρέμα βανίλια στο κάτω μέρος της σφολιάτας, αφού έχουμε τοποθετήσει πρώτα σε βαθύ ταψί και καλύπτουμε με το φύλλο της σφολιάτας που χαράξαμε σε τετράγωνα στην αρχή.

Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε την πίτα με κρέμα βανίλια με άχνη ζάχαρη.

 


Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησέ με στο Facebook και στο Instagram!


*As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases

Δες επίσης:

Σχολίασε

1 Σχόλιο

Παναγιώτης 27 Αυγούστου, 2021 - 8:25 πμ

Ωωωωωω τι ωραίο θα το κάνω

Απάντηση

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, αποδέχεστε αυτόματα και τους όρους χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα