Συνταγή για monkey bread

Συνταγή για monkey bread

by Peggy
953 Προβολές

Ένα θα σας πω, με το που ξεκινήσετε να τρώτε από αυτό το monkey bread, δεν υπάρχει περίπτωση να μπορέσετε να σταματήσετε. Είναι τόσο νόστιμο, εμποτισμένο με κανέλα, ζάχαρη και βούτυρο που δεν θα σας φτάσει ένα κομμάτι. Είναι πολύ εύκολο να φτιαχτεί και ακόμα πιο εύκολο να φαγωθεί. Η συνταγή αυτή για monkey bread θα γίνει η αγαπημένη σας.!

Τι είναι το monkey bread;

Αυτό το υπέροχο γλυκό ψωμί είναι το βασικό brunch στην Αμερική, ειδικά στις γιορτές. Αυτή τη Συνταγή για monkey bread την έχω από μια πολύ καλή φίλη που μένει στην Αμερική εδώ και χρόνια.

συνταγή την έχω από μια φίλη που μένει εδώ και πολλά χρόνια στην Αμερική.

Το monkey bread αποτελείται από μικρές μπάλες ζύμης στοιβαγμένες σε μια φόρμα. Έχει επικάλυψη βουτύρου κανέλας και ζάχαρης και σερβίρετε με γλάσο ζάχαρης. Κάθε δάγκωμα Λέγεται monkey bread (ψωμί μαϊμού) διότι όταν σερβίρετε απλώνουν με μανία όλοι όσοι είναι στο τραπέζι τα χέρια τους και τραβούν τις μπάλες κανέλας, όπως και οι μαϊμούδες όταν διαλέγουν το φαγητό τους.

Μπορείτε να απολαύσετέ το monkey bread το πρωί, ως brunch ή επιδόρπιο. Ή 2ο επιδόρπιο ή μεσημεριανό, ή σνακ.. είναι τόσο ωραίο που όποτε και να το φάτε, δεν θα είναι λάθος.

Πώς μπορώ να φτιάξω monkey bread;

Σπιτική ζύμη για monkey bread

Πριν προχωρήσουμε σε κάθε βήμα αυτής της συνταγής για το λαχταριστό monkey bread , ας μιλήσουμε για τη ζύμη. Τίποτα δεν συγκρίνεται με τη γεύση του σπιτικού και θα εκπλαγείτε πόσο γρήγορα γίνεται η ζύμη. Μπορείτε να ξεκινήσετε τη ζύμη το προηγούμενο βράδυ και να τοποθετήσετε τη φόρμα καλά σκεπασμένη με μεμβράνη στο ψυγείο.

Πρόκειται για μια πλούσια ζύμη, που σημαίνει ότι παρασκευάζεται με λιπαρά όπως γάλα, βούτυρο και αβγά. Οι πλούσιες σε λιπαρά ζύμες δημιουργούν μαλακά ψωμιά, ψωμάκια και ντόνατς.

Το monkey bread γίνεται και με έτοιμες ζύμες, αλλά σίγουρα δεν μπορεί να συγκριθεί με τη σπιτική ζύμη. Θα γλύφετε τα δάχτυλα σας!!!

Πώς να φτιάξετε monkey bread

Ένα πράγμα που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι ρίχνουμε τη σάλτσα καστανής ζάχαρης πάνω από τις μπάλες ζύμης πριν από το ψήσιμο. Είναι το μυστικό για την κολλώδη υφή του monkey bread!!!

Προετοιμάστε τη ζύμη: Για τη ζύμη θα χρειαστούμε μια κουζινομηχανή . Μπορείτε επίσης να φτιάξετε τη ζύμη με το χέρι, αλλά απαιτεί δύναμη. Αφού η ζύμη συγκεντρωθεί στο μπολ του μίξερ, αρχίζετε να ζυμώνετε. Μπορείτε απλά να συνεχίσετε να χτυπάτε τη ζύμη με το μίξερ ή μπορείτε να ζυμώσετε τη ζύμη με το χέρι.
Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί: Η ζύμη χρειάζεται περίπου 1-2 ώρες σε ένα σχετικά ζεστό περιβάλλον.
Τρυπήστε τη ζύμη: Τρυπήστε τη ζύμη για να απελευθερώσετε τον αέρα.
Σχηματίστε μικρές μπάλες ζύμης; Τραβήξτε μικρά κομμάτια ζύμης και δημιουργήστε μικρές μπάλες. Βυθίστε τις μπάλες σε λιωμένο βούτυρο και μετά καλύψτε με ζάχαρη και κανέλα. Οι μικροί μας φίλοι λατρεύουν να βοηθούν με αυτό το βήμα! Όσο πιο καλή είναι η επίστρωση με ζάχαρη και κανέλα, τόσο περισσότερο γευστικό θα γίνει το monkey bread. Τοποθετήστε τις μπάλες ζύμης στη φόρμα και περιχύστε το μείγμα καστανής ζάχαρής και βουτύρου. Ψήστε και απολαύστε!

Θέλεις περισσότερες συνταγές; Εγγράψου στο ενημερωτικό δελτίο μου και ακολούθησε με στο Facebook, το Pinterest και το Instagram για να μην χάσεις ούτε μια συνταγή.

Συνταγή για monkey bread

Συνταγή για monkey bread

Peggy
Ένα θα σας πω, με το που ξεκινήσετε να τρώτε από αυτό το monkey bread, δεν υπάρχει περίπτωση να μπορέσετε να σταματήσετε. Είναι τόσο νόστιμο, εμποτισμένο με κανέλα, ζάχαρη και βούτυρο που δεν θα σας φτάσει ένα κομμάτι. Είναι πολύ εύκολο να φτιαχτεί και ακόμα πιο εύκολο να φαγωθεί.

Θέλεις περισσότερες συνταγές; Εγγράψου στο ενημερωτικό δελτίο μου και ακολούθησε με στο Facebook, το Pinterest και το Instagram για να μην χάσεις ούτε μια συνταγή.

Κατηγορία Brunch, Πρωινό
Κουζίνα Αμερικάνικη
Χρόνος εκτέλεσης 2 hrs 40 mins
Χρόνος ψησίματος 40 mins
Συνολικός χρόνος 3 hrs 20 mins
Ποσότητα: 14

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

  • Κουζινομηχανή

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  

Για τη ζύμη

  • 360 ml γάλα πλήρες, στους 40° περίπου
  • 1 συσκευασία μαγιά ξηρή
  • 50 γρ ζάχαρη
  • 2 αβγά μεγάλα
  • 70 γρ βούτυρο αλατισμένο, λιωμένο, χλιαρό
  • 1 κγ αλάτι
  • 625 γρ αλεύρι γοχ

Για το μείγμα ζάχαρης κανέλας

  • 170 γρ βούτυρο αλατισμένο, λιωμένο
  • 170 γρ ζάχαρη
  • 1 κσ κανέλα
  • 1 κσ εκχύλισμα βανίλιας
  • 130 γρ καστανή ζάχαρη

Για το γλάσο icing

  • 120 gr ζάχαρη άχνη
  • 45 ml γάλα πλήρες
  • κγ εκχύλισμα βανίλιας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 

  • Χτυπήστε ελαφρά το ζεστό γάλα, τη μαγιά και τη ζάχαρη μαζί στο μπολ της κουζινομηχανής, σκεπάστε και αφήστε για 5 λεπτά. Βάλτε τον γάντζο στη μηχανή.
  • Προσθέστε τα αβγά, το βούτυρο, το αλάτι και 1 φλιτζάνι από το αλεύρι. Χτυπήστε με χαμηλή ταχύτητα για 30 δευτερόλεπτα, ξύστε τις πλευρές του μπολ με μια λαστιχένια σπάτουλα και μετά προσθέστε το υπόλοιπο αλεύρι.
  • Χτυπάμε με μέτρια ταχύτητα έως ότου η ζύμη ενωθεί και κολλήσει στον γάντζο, περίπου 2 λεπτά.
  • Κρατήστε τη ζύμη στο μίξερ και χτυπήστε για 2 επιπλέον λεπτά ή ζυμώστε με το χέρι σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια για 2 λεπτά.
  • Λιπάνετε ελαφρά ένα μεγάλο μπολ με λάδι. Τοποθετήστε τη ζύμη στο μπολ, γυρίζοντάς την για να καλύψετε όλες τις πλευρές με λάδι. Καλύψτε το μπολ με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας. Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί σε σχετικά ζεστό περιβάλλον για 1-2 ώρες ή μέχρι να διπλασιαστεί.
  • Βουτυρώστε καλά μια φόρμα κέικ

Μείγμα ζάχαρης κανέλας

  • Λιώστε 115γρ αλατισμένου βουτύρου σε ένα μεσαίο μπολ. Ανακατέψτε την ζάχαρη και την κανέλα μαζί σε ένα άλλο μεσαίο μπολ. Θα χρησιμοποιήσετε το υπόλοιπο βούτυρο, τη μαύρη ζάχαρη και τη βανίλια αργότερα.
  • Πάρτε μικρά κομμάτια ζύμης και πλάστε σε μπάλες (περίπου 3εκατοστά σε διάμετρο το καθένα). Θα χρειαστείτε συνολικά 40-45 μπάλες, οπότε να προσέξετε το μέγεθός τους.
  • Βουτήξτε κάθε μπάλα, μία προς μία, στο λιωμένο βούτυρο και στη συνέχεια περάστε τα στο μείγμα κανέλας-ζάχαρης και γυρίστε τα μέσα στη ζάχαρη/κανέλα ώστε να πάει παντού. Μπορεί να χρειάζεστε περισσότερη ζάχαρη κανέλας ανάλογα με το πόσο μείγμα θα καλύπτετε κάθε μπάλα.
  • Τακτοποιήστε τις μπάλες στη φόρμα, η μία πάνω στην άλλη. Καλύψτε τη φόρμα με καθαρή πετσέτα κουζίνας και αφήστε το να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.
  • Ρυθμίστε τη σχάρα του φούρνου στη χαμηλότερη θέση και προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C. (Είναι καλύτερο να ψήνετε το monkey bread στο κάτω μέρος του φούρνου, ώστε η κορυφή να μην καεί.)
  • Λειώστε το υπόλοιπο βούτυρο και, στη συνέχεια, προσθέστε την καστανή ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας, ανακατέψτε και περιχύστε αυτό το μείγμα επάνω στο monkeybread.
  • Ψήστε για 35-45 λεπτά. Σε περίπτωση που η κορυφή αρχίσει να αρπάζει πιο γρήγορα χρώμα, καλύψτε με ένα αλουμινόχαρτο και συνεχίστε το ψήσιμο.
  • Μόλις το βγάλετε αφήστε το στην άκρη να κρυώσει, περίπου 10 λεπτά, έπειτα μπορείτε να το ξεφορμάρετε και να το τοποθετήσετε σε μια βάση.

Επικάλυψη

  • Ανακατέψτε όλα τα υλικά για το γλάσο και περιχύστε πάνω από το monkey bread
Το monkey bread είναι καλύτερα να το σερβίρετε την ίδια μέρα, μπορείτε να το τυλίξετε καλά και να το αποθηκεύσετε 1 ημέρα σε θερμοκρασία δωματίου και 4 ημέρες στο ψυγείο.
 
 
 
Keyword monkey bread, Συνταγή για monkey bread
Θα χαρώ να διαβάσω τις εντυπώσεις σου γι’ αυτή τη συνταγή. Κάνε με Tag στο Instagram @sintagesmagirikis.gr

Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησέ με στο Facebook και στο Instagram!


*As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases

Δες επίσης:

Σχολίασε






Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, αποδέχεστε αυτόματα και τους όρους χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα