Συνταγή για φαλάφελ
Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι τηγανητές μπαλίτσες φτιαγμένες από ρεβίθια με διάφορα μπαχαρικά.
Είναι παραδοσιακό πιάτο της μεσανατολικής κουζίνας, που πιθανότατα προέρχεται από την Αίγυπτο.
θα χρειαστούμε
- 500 g φλιτζάνια ρεβίθια
- 2 λίτρα νερό για τα ρεβίθια
- ½ μάτσο φρέσκο μαϊντανό
- ¼ μάτσο φρέσκο κόλιαντρο
- ¼ μάτσο φρέσκο δυόσμο
- 5 σκελίδες σκόρδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- 2 ¼ κουταλάκια του γλυκού κύμινο
- 2 κουταλάκια του γλυκού κόλιανδρο
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1 κουταλιά της σούπας καβουρδισμένο σουσάμι
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο για άλειμμα
Εκτέλεση
Βάλτε τα ρεβίθια στο νερό σε ένα μπολ για τουλάχιστον μία νύχτα, διασφαλίζοντας ότι τα ρεβίθια είναι πλήρως βυθισμένα.
Στραγγίστε τα ρεβίθια σε ένα σουρωτήρι. Βάλτε σε μια λαδόκολλα τα ρεβίθια και καλύψτε τα με χαρτοπετσέτες, αφήστε τα να στεγνώσουν τουλάχιστον για δύο ώρες.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C.
Προσθέστε τα ρεβίθια, μαϊντανό, κόλιανδρο, κόλιανδρο, δυόσμο, 5 σκελίδες σκόρδο, κρεμμύδι, πάπρικα, 2 κουταλάκια του γλυκού κύμινο, κόλιανδρο, μαγειρική σόδα, σουσάμι, αλάτι και πιπέρι, σε ένα μπλέντερ και πολτοποιείστε .
Χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να σχηματίσετε το falafel στο μέγεθος μιας μπάλας Πινγκ πονγκ.
Τοποθετήστε τα σε μια λαδόκολλα .
Αλείψτε τα φαλάφελ με ελαιόλαδο με την βοήθεια ενός πινέλου.
Ψήνουμε για περίπου 25-30 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Σερβίρετε με Ινδικό ψωμί Naan και κάποια σάλτσα της επιλογής σας
Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησέ με στο Facebook και στο Instagram!
*As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases