Συνταγή για εύκολο μπανόφι (banoffee)
Μία Πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή για μπανόφι.
Ένα πολύ νόστιμο γλυκό με σάλτσα καραμέλα, υπέροχη τραγανή βάση από μπισκότα, σαντιγί, μπανάνες, και νιφάδες σοκολάτας!
Τα υλικά που θα χρειαστούμε για το banoffee είναι
- 100 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
- 225gr digestive μπισκότα
- 75 γραμμάρια βούτυρο
- 75 gr καστάνη ζάχαρη μαλακή
- 400 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα
- 2 μπανάνες
- 150 ml σαντιγί 35% λιπαρά, παγωμένη
- σοκολατένιες νιφάδες η κακάο για το στόλισμα
- 1 κουταλιά της σούπας λεμόνι
Πώς φτιάχνουμε το μπανόφι (banoffee)
Βάζουμε στο μίξερ τα μπισκότα και τα κάνουμε σκόνη, έπειτα τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ μαζί με τα 100gr λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύουμε καλά.
Σε μία 20cm φόρμα μεταφέρουμε το μείγμα από το μπολ και πατάμε τα μπισκότα με το κουτάλι μέχρι να έχουμε μία ίσια λεία βάση. Αφήνουμε τη βάση στην άκρη.
Βάζουμε τα 75 γραμμάρια βούτυρο και 75 γραμμάρια καστανή μαλακή ζάχαρη σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, προσθέτουμε μέσα το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε να βράσει για ακριβώς ένα λεπτό από το σημείο βρασμού μέχρι να έχουμε μία χρυσή καραμέλα.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και στρώνουμε την καραμέλα πάνω στη βάση των μπισκότων και αφήνουμε στην άκρη για μία ώρα.
Η καραμέλα θα πρέπει να είναι πηχτή για αυτό αν δούμε ότι είναι αρκετά ρευστή τη βράζουμε λίγο παραπάνω.
Αφαιρούμε προσεκτικά από τη φόρμα μας και τοποθετούμε το banoffee μας σε μια πιατέλα σερβιρίσματος.
Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες τις βάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε το λεμόνι να πάει παντού και τις τοποθετούμε έπειτα σε όλη την επιφάνεια πάνω από την καραμέλα μας.
Χτυπάμε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί και απλώνουμε τη σαντιγί πάνω από τις μπανάνες.
Στολίζουμε με κακάο ή με νιφάδες σοκολάτας και σερβίρουμε το λαχταριστό μπανόφι (banoffee).
Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησέ με στο Facebook και στο Instagram!
*As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases