Κάντε τέλειες σπιτικές γαλλικές μπαγκέτες, με αυτήν την αυθεντική γαλλική συνταγή.
Tα καλύτερα σάντουιτς με μπαγκέτα, όπως θα τα αγοράζατε από έναν φούρνο στο Παρίσι.
Υλικά που θα χρειαστούμε 3 για γαλλικές μπαγκέτες
- 375 g αλεύρι γοχ
- 12 g μαγιά, φρέσκια
- 8 g αλάτι
- 300 g νερό, χλιαρό
Πως κάνουμε τις γαλλικές μπαγκέτες
Διαλύστε τη μαγιά στο χλιαρό νερό σε ένα μπολ. Ανακατέψτε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα άλλο μπολ και προσθέστε το νερό μαγιάς. Ανακατέψτε με ένα πιρούνι έως ότου το μείγμα είναι λείο. Καλύψτε και αφήστε το να ανέβει για 1,5 ώρα σκεπασμένο με μια πετσέτα ή τυλιγμένο με μεμβράνη.
Κόψτε τη ζύμη σε 3 ίσα κομμάτια. (η ζύμη θα είναι πολύ μαλακή και δεν μπορεί να διαμορφωθεί) . Βάλτε σε μακρόστενες φόρμες σιλικόνης την ζύμη ή σε φόρμες για μπαγκέτα.
Ψήστε σε φούρνο προθερμασμένο στους 240 βαθμούς Κελσίου στον αέρα και βάλτε ένα πυρίμαχο μπολ με νερό στο κάτω μέρος του φούρνου.
Ψήστε για περίπου 25 λεπτά.
Εάν ο φούρνος δεν έχει ζεστό αέρα, ψήστε στους 250 βαθμούς πάνω / κάτω.
Μην ζυμώσετε ή δουλέψετε με άλλο τρόπο τη ζύμη, αλλά σύρετε τη στη φόρμα από το μπολ.
Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησέ με στο Facebook και στο Instagram!
*As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases