Γαλλική διπλή κρέμα γάλακτος που έχει υποστεί ζύμωση για να δώσει μια ελαφρώς πιο όξινη γεύση. Ταιριάζει με επιδόρπια με φρέσκα φρούτα, κρέπες, σάλτσες και σούπες.
Υλικά που θα χρειαστούν
Εκδοχή πρώτη
- 500 γρ. φρέσκια κρέμα γάλακτος
- 3 κοφτές κ. σούπας γιαούρτι
Εκδοχή δεύτερη
- 500 γρ. φρέσκια κρέμα γάλακτος
- 3 κ. σούπας αριάνι ή κεφίρ
Εκτέλεση
Ρίχνουμε σε ένα βάζο με καπάκι την κρέμα γάλακτος και το αριάνι ή κεφίρ ή το γιαούρτι μας, ανάλογα πια εκδοχή θα επιλέξουμε και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε σε ένα βάζο, τοποθετούμε μια πετσέτα στο στόμιο του βάζου και κλείνουμε με το καπάκι.
Αφήνουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 24 ώρες ανακατεύοντας ανά 8ωρο.
Μετά τις 24 ώρες τη βάζουμε στο ψυγείο όπου και μετά από μια μέρα έχει πια σφίξει καλά και η crème fraîche είναι έτοιμη!
Διατηρείται μέχρι και 15 μέρες στο ψυγείο.
Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησέ με στο Facebook και στο Instagram!
*As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases