Σοκολατόπιτα υγρή στην στιγμή
Πραγματικά η πιο εύκολη, γρήγορη υγρή σοκολατόπιτα που υπάρχει!
Αγαπημένη συνταγή που την κάνω όταν θέλω εδώ και τώρα γλυκό.
Ξέρετε αυτές οι λιγούρες που έρχονται καμιά φορά γύρω στις 10 (το βράδυ), ναιιιιιι, αυτές που σε κάνουν να ανοιγοκλείνεις ντουλάπια και ψυγείο 30 φορές μέχρι να εμπεδώσεις ότι δεν υπάρχει γλυκό στο σπίτι εδώ και τώρα. Και τι κάνεις; Πας για ύπνο, δεν σε παίρνει, μπαίνεις Instagram… χιλιάδες λιχουδιές στην αρχική.. ξανά πας στο ντουλάπι.. Φαύλος κύκλος.
Γιαυτό κι εγώ θα σου δώσω τη συνταγή αυτή για να γλιτώσεις χρόνο από το άνοιξε κλείσε…
Δοκίμασε: Κέικ με 3 υλικά
Η συνταγή είναι απλή, πολύ απλή και κολάζει! Μπορείς να την κάνεις και νηστίσιμη (Vegan) αλλάζοντας το βούτυρο με μαργαρίνη και το γάλα με γάλα φυτικό στις ίδιες αναλογίες.
Χρειάζεσαι απλά ένα πυρέξ, 20×30, 1 μπολ και μια μαρίζ για το ανακάτεμα.
Εάν δοκιμάσεις τη συνταγή μου, θα ήταν πολύ ευγενικό αν μου άφηνες ένα σχόλιο και μια βαθμολογία με αστέρια παρακάτω. Θα χαρώ πολύ αν βάλεις και μια φωτογραφία στο Instagram ή στο Facebook και με κάνεις tag @sintagesmagirikis.gr θα ήθελα να δω τη σοκολατόπιτα σου, ακόμα και στις 11 το βράδυ….
Το μόνο που πρέπει να προσέξεις κατά την εκτέλεση της συνταγής, όταν ενώσεις τα υγρά με τα στερεά υλικά μην τα ανακατέψεις πολύ. Ίσα ίσα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά ειδάλλως θα σου γίνει η σοκολατόπιτα μαστιχωτή και ποιος σε ακούει 11 τη νύχτα!
Σοκολατόπιτα υγρή στη στιγμή
Θέλεις περισσότερες συνταγές; Εγγράψου στο ενημερωτικό δελτίο μου και ακολούθησε με στο Facebook, το Pinterest και το Instagram για να μην χάσεις ούτε μια συνταγή.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Στερεά υλικά
- 185 γραμμάρια αλεύρι
- 180 γραμμάρια ζάχαρη
- 25 γραμμάρια κακάο
- 1½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 2 πρέζες αλάτι
- 1 βανίλια
Υγρά υλικά
- 240 γραμμάρια γάλα ή φυτικό γάλα
- 50 γραμμάρια βούτυρο ή φυτικό βούτυρο
- λίγο βούτυρο ακόμα για το ταψί
Για το σιρόπι
- 195 γραμμάρια ζάχαρη
- 25 γραμμάρια κακάο
- 230 ml βραστό νερό
Για το σερβίρισμα προαιρετικά
- παγωτό βανίλια ή σαντιγί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.
- Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρά.
- Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά. Το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο , το μπέικιν, το αλάτι και τη βανίλια και τα ανακατεύουμε καλά με το σύρμα .
- Προσθέτουμε τα υγρά υλικά, το λιωμένο κρύο βούτυρο και το γάλα και ανακατεύουμε με σύρμα.
- Μην ανακατέψετε πολλή ώρα τα στερεά υλικά με τα υγρά, γιατί θα βγει μαστιχωτή η σοκολατόπιτα. Ένα απαλό ανακάτεμα είναι αρκετό.
- Πρέπει απλά να ενωθούν τα υλικά και να μην βλέπετε άλλο το αλεύρι.
- Βουτυρώνουμε ένα μικρό πυρέξ 20×30 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη ζάχαρη µε το κακάο και προσθέτουμε το νερό, ανακατεύουμε με το σύρμα να διαλυθεί η ζάχαρη και να μην έχει σβόλους το κακάο.
- Περιχύνουμε σιγά-σιγά την επιφάνεια της σοκολατόπιτας µε το καυτό μείγμα ζάχαρης κακάου.
- Ψήνουμε τη σοκολατόπιτα στους 170°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί η επιφάνεια της. Εναλλακτικά, ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 180°C, στην κάτω σχάρα για 35-40΄περίπου.
- Στην αρχή θα νομίζετε ότι κάνατε κάποιο λάθος, αλλά μετά όσο ψήνεται και σταθεροποιείται η σοκολατόπιτα τα υπόλοιπα υλικά μετατρέπονται σε ένα σοκολατένιο σιρόπι που ποτίζει το γλυκό και απλά θα σας μαγέψει.
- Σερβίρουμε την με κουτάλα όσο είναι ακόμα ζεστή και τρέχει το σιρόπι της βάζοντας στο πλάι παγωτό ή λίγη σαντιγί.
Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησέ με στο Facebook και στο Instagram!
*As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases
1 Σχόλιο
Ωραίο θα το κάνω