Τέλειο σοκολατένιο γλυκό με νουτέλα!! Μπορεί να είναι λίγο χρονοβόρο, αλλά το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.
Συστατικά
Για την βάση
- 300 g αλεύρι, κοσκινισμένο
- 200 g ζάχαρη
- 250 ml γάλα
- 225 ml σπορέλαιο
- 4 αβγά
- 45 g κακάο, κοσκινισμένο
- 2 κάψουλες βανιλίνη
- 15 g μπέικιν πάουντερ
- 150 ml κρύο γάλα, για μετά το ψήσιμο
Για την κρέμα
- 500 g μασκαρπόνε
- 400 g νουτέλα η μερέντα
- 400 ml κρέμα γάλακτος, με 35% λιπαρά, παγωμένη
- 32 g σταθεροποιητή για σαντιγί (προαιρετικά)
Για την γκανάς
200 g κουβερτούρα πικρή
200 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Για την βάση
Βάζουμε τα αβγά σε ένα μπολ και προσθέτουμε την ζάχαρη και τις βανίλιες
Χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψει, για 5 περίπου λεπτά.
Προσθέτουμε το γάλα και το σπορέλαιο και ανακατεύουμε για λίγο. Προσθέτουμε το αλεύρι, κοσκινισμένο μαζί με το κακάο και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε σιγά σιγά με το μίξερ για να ομογενοποιηθεί .
Βουτυρώνουμε μια φόρμα ή ένα πυρέξ 26χ34 και αδειάζουμε το μίγμα μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο για 20-25 λεπτά στους 180 βαθμούς .
Μόλις βγάλουμε το κέικ μας από τον φούρνο και είναι ζεστό ρίχνουμε σιγά σιγά το κρύο γάλα και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Για την κρέμα
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ μαζί με τον σταθεροποιητή κρέμας για να μείνει η κρέμα μας σταθερή.
Χτυπάμε με το μίξερ για να την κάνουμε σφιχτή σαντιγί και μετά την βάζουμε στο ψυγείο.
Σε άλλο μπολ βάζουμε την μασκαρπόνε και την nutella και ομογενοποιούμε.
Προσθέτουμε τη σαντιγί σε 3 δώσεις και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να έχουμε μια λεία κρέμα.
Αφού έχει κρυώσει το κέικ μας, απλώνουμε από πάνω την κρέμα ομοιόμορφα με μια μαρίζ.
Βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
Για την γκανάς
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε.
Μόλις αρχίζει να κοχλάζει, αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα.
Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια λεία κρέμα. Την αφήνουμε να κρυώσει, σε θερμοκρασία δωματίου.
Αφού περάσουν 3 ώρες, βγάζουμε το κέικ από το ψυγείο και ρίχνουμε την ήδη κρύα γκανάς πάνω στο γλυκό μας.
Το ξαναβάζουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε για 3 με 4 ώρες στο ψυγείο.
Θα είναι καλύτερο εάν το αφήσετε όλη την νύχτα, εγώ το έκοψα πριν τις 3 ώρες, δεν άντεξα και δεν μου κρύωσε η γκανάς αναγκαστικά έβαλα τρούφα σοκολάτας από πάνω, η γεύση ήταν εκπληκτική.
Αν φτιάξετε το Σοκολατένιο κέικ με nutella, στείλτε μου τις εντυπώσεις και τις φωτογραφίες σας κάνοντας tag στο instagram ή στο Facebook.
Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησέ με στο Facebook και στο Instagram!
*As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases
1 Σχόλιο
Ωωωωωω τι ωραίο θα το κάνω