Σεκέρ παρέ

Σεκέρ παρέ

by Peggy
1.523 Προβολές

Σεκέρ παρέ

Σεκέρ παρέ στα τούρκικα θα πει κομμάτια ζάχαρης και δεν είναι άλλο από λαχταριστά μπισκοτάκια με αλεύρι και σιμιγδάλι, τα οποία μαντέψτε… είναι σιροπιαστά!

Αν εξαιρέσετε το σιμιγδάλι, θυμίζουν λίγο κουραμπιέδες, είναι θεϊκά στη γεύση και είναι αδύνατον να φάτε μόνο ένα!

Το Σεκέρ παρέ είναι από τα γλυκά που βάζουμε καυτό το σιρόπι σε καυτό γλυκό.

Θέλεις περισσότερες συνταγές; Εγγράψου στο ενημερωτικό δελτίο μου και ακολούθησε με στο Facebook, το Pinterest και το Instagram για να μην χάσεις ούτε μια συνταγή.

Σεκέρ παρέ

Σεκέρ παρέ

Σεκέρ παρέ στα τούρκικα θα πει κομμάτια ζάχαρης και δεν είναι άλλο από λαχταριστά μπισκοτάκια με αλεύρι και σιμιγδάλι, τα οποία μαντέψτε… είναι σιροπιαστά!

Θέλεις περισσότερες συνταγές; Εγγράψου στο ενημερωτικό δελτίο μου και ακολούθησε με στο Facebook, το Pinterest και το Instagram για να μην χάσεις ούτε μια συνταγή.

Κατηγορία Σιροπιαστά
Κουζίνα Ανατολίτικη
Χρόνος εκτέλεσης 30 mins
Χρόνος ψησίματος 25 mins
Χρόνος αναμονής 3 hrs
Συνολικός χρόνος 3 hrs 55 mins
Ποσότητα: 20 μερίδες

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  

Για τη ζύμη

  • 130 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 70 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
  • 220 γραμμάρια αλεύρι γοχ
  • ½ κγ μπέικιν πάουντερ
  • 2 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • ξύσμα πορτοκαλιού από ένα πορτοκάλι
  • 20 φιστίκια Αιγίνης
  • 1 πρέζα αλάτι

Για το σιρόπι

  • 500 γραμμάρια ζάχαρη
  • 250 γραμμάρια νερό
  • 1 πορτοκάλι κομμένο στη μέση
  • 30 γραμμάρια τζίντζερ σε φέτες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 

Για τη ζύμη

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, την άχνη, τη βανίλια και χτυπάμε με το φτερό για 5-7 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το μπέικιν και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ 2-3 κ.σ. από το αλεύρι και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα.
  • Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, το ξύσμα από το πορτοκάλι, το αλάτι, το υπόλοιπο αλεύρι και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για 30 δευτερόλεπτα.
  • Κόβουμε τη ζύμη σε 20 κομμάτια και πλάθουμε σε μπαλάκια. Μεταφέρουμε τα κομμάτια από τη ζύμη σε δυο ταψιά στρωμένα με λαδόκολλα και βάζουμε 1 φιστίκι στο κέντρο κάθε κομματιού πιέζοντας ελάχιστα για να δημιουργήσουμε ένα βαθούλωμα.
  • Ψήνουμε για 20-25 λεπτά.

Για το σιρόπι

  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, το πορτοκάλι κομμένο στη μέση, το τζίντζερ και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά.
  • Μόλις πάρει μία βράσει αφαιρούμε από τη φωτιά και περιχύνουμε αμέσως τα καυτά σεκέρ παρέ.
  • Αφήνουμε 2-3 ώρες να απορροφήσουν το σιρόπι και σερβίρουμε.
Οι προτάσεις μου:
;
Keyword Πολίτικη κουζίνα, Σεκέρ παρέ, Σιροπιαστά γλυκά
Θα χαρώ να διαβάσω τις εντυπώσεις σου γι’ αυτή τη συνταγή. Κάνε με Tag στο Instagram @sintagesmagirikis.gr

Δοκίμασε:

Συνταγή για σαραγλί


Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησέ με στο Facebook και στο Instagram!


*As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases

Δες επίσης:

Σχολίασε






Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, αποδέχεστε αυτόματα και τους όρους χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα