Σαλάτα με κόκκινες φακές και παντζάρια
φτιάξτε τη σαλάτα με φακές και παντζάρια και συνδυάστε τα κρέατα ή τα πουλερικά σας.
Συστατικά
- 200 g φακές, κόκκινες βρασμένες
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα
- ½ μάτσο μαϊντανό
- 400 g παντζάρι, μαγειρεμένο
- 350 ml ζωμό λαχανικών
- 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
- 3 κουταλιές της σούπας ξύδι μήλου
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κάρυ
- 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- Αλάτι και πιπέρι
Πως κάνουμε τη σαλάτα με φακές και παντζάρια
Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε τις φακές με κύμινο και κάρυ. Προσθέστε το ζωμό και σιγοβράστε για περίπου 8 έως 10 λεπτά. Στη συνέχεια στραγγίστε και αφήστε να κρυώσει.
Βάλτε επίσης τα παντζάρια σε ένα σουρωτήρι, στραγγίξτε και κόψτε σε μικρά κομμάτια. Πλύνετε και καθαρίστε τα κρεμμυδάκια και κόψτε σε δαχτυλίδια. Πλύνετε το μαϊντανό και ψιλοκόψτε τα φύλλα.
Ανακατέψτε τη σάλτσα με μουστάρδα, μέλι, ξύδι, αλάτι και πιπέρι και προσθέστε σταδιακά τις 3 κουταλιές της σούπας λάδι.
Τώρα αναμίξτε τις φακές με τα παντζάρια και τα κρεμμυδάκια. Προσθέστε τη σάλτσα,το μαϊντανό και αλατοπίπερο.
Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησέ με στο Facebook και στο Instagram!
*As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases