Ρυζόγαλο με γάλα καρύδας και πορτοκάλι

Ρυζόγαλο με γάλα καρύδας και πορτοκάλι

Ρυζόγαλο με γάλα καρύδας και πορτοκάλι


Εναλλακτική στο κλασσικό ρυζόγαλο που μπορούμε να πούμε πως μια δοκιμή θα σας ενθουσιάσει!


Υλικά

  • 250 γρ. ρύζι μπασμάτι
  • 500 γρ. γάλα καρύδας
  • 150 γρ. γάλα
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική, για τα πορτοκάλια
  • 2 στικ κανέλα
  • 6 λοβούς κάρδαμο (κακουλέ), ελαφρώς σπασμένους
  • 1 κ.γ. βούτυρο

Για το σερβίρισμα

  • 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης, χοντροκομμένα
  • 100 γρ. cranberries

Μέθοδος Εκτέλεσης

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ρύζι, το γάλα καρύδας, το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τα αρωματικά μας (κανέλα και κάρδαμο), τα οποία όμως έχουμε βάλει μέσα σε ένα πανάκι ή σε ένα τούλι που το έχουμε δέσει με σπάγκο έτσι ώστε να τα αφαιρέσουμε αμέσως μετά.

Βάζουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά και μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15′-20′ , ανακατεύοντας συνέχεια για να μην μας καεί το γάλα στον πάτο της κατσαρόλας.

Κόβουμε το πορτοκάλι σε λεπτές φέτες με ένα κοφτερό μαχαίρι.

Το ανακατεύουμε με τη ζάχαρη.

Σε ένα τηγάνι που το έχουμε βάλει σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και όταν λιώσει προσθέτουμε το πορτοκάλι και ψήνουμε για 2 -3 λεπτά από την κάθε μεριά (ανάλογα την ένταση της φωτιάς) μέχρι να καραμελώσουν τα φρούτα μας. Με μια τσιμπίδα αφαιρούμε τα πορτοκάλια από το τηγάνι και τα αφήνουμε στο πλάι.

Μόλις αρχίσει να πήζει το ρυζόγαλο, αφαιρούμε από τη φωτιά και το μοιράζουμε σε μπολάκια.

Από πάνω βάζουμε λίγα φιστίκια, τα κράνμπερις και σερβίρουμε με τις φέτες πορτοκαλιού.

Δείτε ακόμα

Κλασσικό ρυζόγαλο της γιαγιάς

Πηγή  akispetretzikis.gr

Μοιράσου το!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Don't Miss! random posts ..