Ρυζόγαλο με γάλα καρύδας και πορτοκάλι

Ρυζόγαλο με γάλα καρύδας και πορτοκάλι

by Peggy
659 Προβολές

Ρυζόγαλο με γάλα καρύδας και πορτοκάλι

Ρυζόγαλο με γάλα καρύδας και πορτοκάλι

Εναλλακτική στο κλασσικό ρυζόγαλο του Άκη Πετρετζίκη, μπορούμε να πούμε πως μια δοκιμή θα σας ενθουσιάσει!

Συνταγή: Οι βάφλες της γιαγιάς
Η συνταγή βάφλας της γιαγιάς ήταν πάντα πρωτότυπη. Γιατί η γιαγιά έψηνε πάντα τις πιο νόστιμες βάφλες. Δεν είχε καμία σημασία αν η μαμά ή η θεία ήξεραν την ίδια συνταγή και ίσως είχαν ακόμη το ίδιο σίδερο βάφλας. Φυσικά, αυτό ισχύει σχεδόν για κάθε γιαγιά – και κάθε γιαγιά έχει τη δική της ξεχωριστή συνταγή με την οποία οι βάφλες γίνονται απίστευτα καλές.
Περισσότερα
Συνταγή για βάφλες της γιαγιάς

Ρυζόγαλο με γάλα καρύδας και πορτοκάλι

Ρυζόγαλο με γάλα καρύδας και πορτοκάλι

Εναλλακτική στο κλασσικό ρυζόγαλο του Άκη Πετρετζίκη, μπορούμε να πούμε πως μια δοκιμή θα σας ενθουσιάσει!

Θέλεις περισσότερες συνταγές; Εγγράψου στο ενημερωτικό δελτίο μου και ακολούθησε με στο Facebook, το Pinterest και το Instagram για να μην χάσεις ούτε μια συνταγή.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  

Για το ρυζόγαλο

  • 250 γραμμάρια ρύζι μπασμάτι
  • 500 γραμμάρια γάλα καρύδας κονσέρβα
  • 150 γραμμάρια γάλα
  • 300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35%
  • 80 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική για τα πορτοκάλια
  • 2 στικ κανέλα
  • 6 λοβούς κάρδαμο κακουλέ, ελαφρώς σπασμένους
  • 1 κ.γ. βούτυρο

Για το σερβίρισμα

  • 100 γραμμάρια φιστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα
  • 100 γραμμάρια cranberries

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 

  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ρύζι, το γάλα καρύδας, το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τα αρωματικά μας (κανέλα και κάρδαμο), τα οποία όμως έχουμε βάλει μέσα σε ένα πανάκι ή σε ένα τούλι που το έχουμε δέσει με σπάγκο έτσι ώστε να τα αφαιρέσουμε αμέσως μετά.
  • Βάζουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά και μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15′-20′ , ανακατεύοντας συνέχεια για να μην μας καεί το γάλα στον πάτο της κατσαρόλας.
  • Κόβουμε το πορτοκάλι σε λεπτές φέτες με ένα κοφτερό μαχαίρι.
  • Το ανακατεύουμε με τη ζάχαρη.
  • Σε ένα τηγάνι που το έχουμε βάλει σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και όταν λιώσει προσθέτουμε το πορτοκάλι και ψήνουμε για 2 -3 λεπτά από την κάθε μεριά (ανάλογα την ένταση της φωτιάς) μέχρι να καραμελώσουν τα φρούτα μας.
  • Με μια τσιμπίδα αφαιρούμε τα πορτοκάλια από το τηγάνι και τα αφήνουμε στο πλάι.
  • Μόλις αρχίσει να πήζει το ρυζόγαλο, αφαιρούμε από τη φωτιά και το μοιράζουμε σε μπολάκια.
  • Από πάνω βάζουμε λίγα φιστίκια, τα κράνμπερις και σερβίρουμε με τις φέτες πορτοκαλιού.
Keyword Ρυζόγαλο, Ρυζόγαλο με γάλα καρύδας και πορτοκάλι
Θα χαρώ να διαβάσω τις εντυπώσεις σου γι’ αυτή τη συνταγή. Κάνε με Tag στο Instagram @sintagesmagirikis.gr

Πηγή  akispetretzikis.gr


Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησέ με στο Facebook και στο Instagram!


*As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases

Δες επίσης:

Σχολίασε






Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, αποδέχεστε αυτόματα και τους όρους χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα