Ρολά με σολομό, σπανάκι και τυρί κρέμα
Ιδανικά για ορεκτικά μπουφέ, πάρτι.
- 200 γραμμάρια καπνιστό σολομό σε λεπτές φέτες
- 180 γραμμάρια σπανάκι κατεψυγμένο
- 200 γραμμάρια κασέρι γκούντα τριμμένο
- 200 γραμμάρια τυρί κρέμα σκέτο ή με βότανα
- 1 Αβγό
- αλάτι
Εκτέλεση συνταγής για Ρολά με σολομό, σπανάκι και τυρί κρέμα
Ξεπαγώνουμε το σπανάκι το βάζουμε σε ένα μπολ αφού έχει στεγνώσει από τα υγρά, προσθέτουμε το αβγό και ανακατεύουμε και προσθέτουμε λίγο αλάτι.
Απλώνουμε μια λαδόκολλα στο ταψί μας και απλώνουμε το μείγμα σπανάκι αβγού σε όλη την επιφάνεια της λαδόκολλας, αφήνουμε λίγο χώρο περιμετρικά. Απλώνουμε παντού το κασέρι πάνω από το στρωμένο σπανάκι.
Βάζουμε το ταψί στον ήδη προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να χρυσίσει το κασέρι.
Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Έπειτα απλώνουμε το τυρί κρέμα και στρώνουμε τον σολομό.
Γυρνάμε την λαδόκολλα ώστε να κάνουμε ένα σφιχτό ρολό με την βάση μας.
Το κλείνουμε καλά με αλουμινόχαρτο. Το ρολό πρέπει να μείνει 8 ώρες στο ψυγείο.
Μετά από 8 ώρες βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και κόβουμε σε 8 κομμάτια.
Σερβίρουμε το πιάτο κρύο.
Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησέ με στο Facebook και στο Instagram!
*As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases