Πραλίνα σοκολάτας

Σπιτική πραλίνα σοκολάτας

by Peggy
131 Προβολές

Σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Φτιάξτε μόνοι σας πραλίνα σοκολάτας με σπιτικά υλικά και χωρίς συντηρητικά.

Μπορούμε να την αλείψουμε σε κέικ, σε φέτες ψωμί, βάφλες pancakes ή και κρέπες. Είναι απλή στην εκτέλεση και διατηρείται εώς και 2 μήνες εκτός ψυγείου!

Πραλίνα σοκολάτας

Σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Μπορούμε να την αλείψουμε σε κέικ, σε φέτες ψωμί, βάφλες ή και κρέπες. Είναι απλή στην εκτέλεση και διατηρείται εώς και 2 μήνες εκτός ψυγείου!

Θέλεις περισσότερες συνταγές; Εγγράψου στο ενημερωτικό δελτίο μου και ακολούθησε με στο Facebook, το Pinterest και το Instagram για να μην χάσεις ούτε μια συνταγή.

Κατηγορία Brunch

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  

  • 400 γρ φουντούκια καβουρδισμένα
  • 360  γρ ζάχαρη άχνη μπορούμε να βάλουμε από 250 έως 360 γρ. αναλόγως πόσο γλυκιά τη θέλουμε
  • 50  γρ κακάο
  • 80  γρ σπορέλαιο ή φουντουκέλαιο
  • 100  γρ κουβερτούρα  ψιλοκομμένη (μπορούμε να βάλουμε κουβερτούρα γάλακτος)

Για το σερβίρισμα

  • έτοιμες βάφλες
  • 50  γρ βούτυρο λιωμένο
Ψώνισε με ένα κλικ, ότι υλικά χρειάζεσαι για να εκτελέσεις αυτή τη συνταγή και παρέλαβε τα στον χώρο σου δωρεάν, από τα ΑΒ Βασιλόπουλος!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 

  • Παίρνουμε τα καβουρδισμένα φουντούκια και τα ρίχνουμε μέσα στο μούλτι.
  • Μαζί θα ρίξουμε και το σπορέλαιο ή το φουντουκέλαιο, σε περίπτωση που βρούμε.
  • Σταματάμε να χτυπάμε τα φουντούκια όταν το μείγμα μας γίνει αραίο.
  • Αυτό θα πάρει περίπου 4′-5′ (πρέπει να μη βλέπουμε καθόλου φουντούκι). 
  • Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα μας και τη ρίχνουμε μέσα στο μούλτι. 
  • Όσο χτυπάμε θα αναπτύσσεται η θερμότητα. Αυτό θα βοηθήσει τη σοκολάτα μας να λιώσει.
  • Χτυπάμε για 10 δευτερόλεπτα και έπειτα, αφού σταματήσουμε το χτύπημα, ρίχνουμε την άχνη και το κακάο (σε περίπτωση που δεν έχετε μεγάλο μπλέντερ κάντε τη μισή συνταγή).
  • Χτυπάμε για 2-3 λεπτά ακόμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Αποθηκεύουμε την πραλίνα σε ένα μικρό  βαζάκι για 1-2 μήνες εκτός ψυγείου και εντός ψυγείου για ακόμα περισσότερο.
  • Για τις βάφλες αλείφουμε με ένα πινέλο το λιωμένο βούτυρο στην πάνω μεριά τους και τις πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και ψήνουμε στους 200ο C στον αέρα για 5 λεπτά.
    Συνταγή για βάφλες
  • Μόλις ετοιμαστούν σερβίρουμε την πραλίνα πάνω από τις βάφλες ή ότι άλλο επιθυμούμε!
Μπορούμε να την κάνουμε και νηστίσιμη την πραλίνα μας αρκεί να βάλουμε σοκολάτα κουβερτούρα και όχι γάλακτος. Αν η πραλίνα βγει πηχτή  μπορούμε να την αραιώσουμε με λίγο σπορέλαιο.
 
 
Keyword σοκολάτα, Σπιτική πραλίνα σοκολάτας, Συνταγή για σπιτική πραλίνα
Θα χαρώ να διαβάσω τις εντυπώσεις σου γι’ αυτή τη συνταγή. Κάνε με Tag στο Instagram @sintagesmagirikis.gr

Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησέ με στο Facebook και στο Instagram!

Δες επίσης:

Σχολίασε






Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, αποδέχεστε αυτόματα και τους όρους χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro
Ads Blocker Detected!!!

Διαπιστώσαμε ότι χρησιμοποιείτε επεκτάσεις για τον αποκλεισμό διαφημίσεων. Για να συνεχίσετε απενεργοποιήστε αυτές τις επεκτάσεις και ανανεώστε τη σελίδα. Με αυτόν τον τρόπο μας βοηθάτε να συνεχίσουμε! Ευχαριστούμε!