Σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Πραλίνα σοκολάτας

Πραλίνα σοκολάτας


Φτιάξτε μόνοι σας πραλίνα σοκολάτας με σπιτικά υλικά και χωρίς συντηρητικά.

Μπορούμε να την αλείψουμε σε κέικ, σε φέτες ψωμί, βάφλες ή και κρέπες. Είναι απλή στην εκτέλεση και διατηρείται εώς και 2 μήνες εκτός ψυγείου!


Συστατικά

  • 400 γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα 
  • 360 γρ. ζάχαρη άχνη, μπορούμε να βάλουμε από 250 έως 360 γρ. αναλόγως πόσο γλυκιά τη θέλουμε 
  • 50 γρ. κακάο 
  • 80 γρ. σπορέλαιο 
  • 100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, ψιλοκομμένη 

Για το σερβίρισμα

  • έτοιμες βάφλες 
  • 50 γρ. βούτυρο, λιωμένο, για άλειμμα 
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη 

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Παίρνουμε τα καβουρδισμένα φουντούκια και τα ρίχνουμε μέσα στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια.

Μαζί θα ρίξουμε και το σπορέλαιο ή το φουντουκέλαιο, σε περίπτωση που βρούμε.

Αρχίζουμε να τα χτυπάμε μέχρι το φουντούκι να διαλυθεί τελείως και να γίνει σαν μία πολύ λεπτή πάστα.

Σταματάμε να χτυπάμε τα φουντούκια όταν το μείγμα μας γίνει αραίο πολύ.

Αυτό θα πάρει περίπου 4′-5′ (πρέπει να μη βλέπουμε καθόλου φουντούκι). 

Όσο χτυπάμε θα αναπτύσσεται η θερμότητα. Αυτό θα βοηθήσει τη σοκολάτα μας να λιώσει. 

Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα μας και τη ρίχνουμε μέσα στο πολυμηχάνημα. 

Χτυπάμε για 10 δευτερόλεπτα και έπειτα, αφού σταματήσουμε το πολυμηχάνημα, ρίχνουμε την άχνη και το κακάο (σε περίπτωση που δεν έχετε μεγάλο μίξερ κάντε τη μισή συνταγή).

Χτυπάμε για 2-3 λεπτά ακόμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Αποθηκεύουμε την πραλίνα σε ένα μικρό  βαζάκι για 1-2 μήνες εκτός ψυγείου και εντός ψυγείου για ακόμα περισσότερο.

Για τις βάφλες αλείφουμε με ένα πινέλο το λιωμένο βούτυρο στην πάνω μεριά τους και τις πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και ψήνουμε στους 200ο C στον αέρα για 5 λεπτά.

Μόλις ετοιμαστούν σερβίρουμε την πραλίνα πάνω από τις βάφλες ή ότι άλλο επιθυμούμε!


Μπορούμε να την κάνουμε και νηστίσιμη την πραλίνα μας αρκεί να βάλουμε σοκολάτα κουβερτούρα και όχι γάλακτος.

Αν η πραλίνα βγει πηχτή η πραλίνα μας μπορούμε να την αραιώσουμε με λίγο σπορέλαιο.

 

Μοιράσου το!
Article Categories:
Γλυκά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Don't Miss! random posts ..