Το αυθεντικό και λεπτότερο φύλλο για μπουγάτσες
Αυτό είναι το λεπτότερο φύλλο για μπουγάτσα που υπάρχει! Το αυθεντικό λεπτό και αέρινο φύλλο για μπουγάτσες, ατομικά μπουρεκάκια και πίτες.
Συνταγή για σαραγλί
Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν αυτό το θεϊκό σαραγλί, είναι σιροπιαστό και συγχρόνως τραγανό, είναι μελένιο με γέμιση ξηρών καρπών κανέλας και γαρύφαλλου που το απογειώνουν. Αυτή η συνταγή για σαραγλί είναι τόσο εύκολη που θα την φτιάχνετε συνεχώς.
Περισσότερα
Το αυθεντικό και λεπτότερο φύλλο για μπουγάτσες
Αυτό είναι το λεπτότερο φύλλο για μπουγάτσα που υπάρχει! Το αυθεντικό λεπτό και αέρινο φύλλο για μπουγάτσες, ατομικά μπουρεκάκια και πίτες.
Θέλεις περισσότερες συνταγές; Εγγράψου στο ενημερωτικό δελτίο μου και ακολούθησε με στο Facebook, το Pinterest και το Instagram για να μην χάσεις ούτε μια συνταγή.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Για τη ζύμη
- 700 γρ αλεύρι
- 1 κγ αλάτι
- 2-3 κσ ηλιέλαιο
- νερό χλιαρό, όσο πάρει.
Για τα φύλλα
- ½ φλιτζάνι ηλιέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κάνουμε τη ζύμη με τα χέρια ή με το μίξερ, μία ζύμη μαλακή όπως αυτή που κάνουμε για να ανοίξουμε τα χωριάτικα τα φύλλα.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4-6 κομμάτια και κάνουμε μικρές πιτούλες όσο ένα μικρό πιατάκι.
- Λαδώνουμε την κάθε πιτούλα και την τοποθετούμε σε ένα μπολ, τη μία επάνω στην άλλη, τις σκεπάζουμε με το υπόλοιπο ηλιέλαιο και τις αφήνουμε 1 ώρα μέσα στο λάδι.
- Απλώνουμε ένα καθαρό τραπεζομάντιλο στο τραπέζι μας.
- Παίρνουμε μία πιτούλα τη στραγγίζουμε από το λάδι και την ανοίγουμε λίγο, με τα χέρια, την απλώνουμε στο κέντρο του τραπεζιού και αρχίζουμε να τεντώνουμε το φύλλο όσο μπορούμε (δεν μας πειράζει αν σκιστεί) ώστε να έχουμε ένα μεγάλο στρογγυλό φύλλο.
- Θα γίνει πολύ λεπτό το φύλλο τόσο που θα μπορείτε να διαβάσετε εφημερίδα από κάτω, στο τελείωμα μένει λίγο χοντρό σαν κορδόνι στην άκρη, αν θέλουμε το αφαιρούμε, εγώ μερικές φορές το αφήνω.
- Απλώνουμε τη γέμιση (κάνουμε από πριν ότι γέμιση θέλουμε πχ τυρί, σπανάκι, κιμά ή ότι άλλο αγαπάτε) περιμετρικά στις άκρες του φύλλου και βρέχουμε με λίγο λάδι, ελαφρά τη ζύμη.
- Μόλις τελειώσουμε με τη γέμιση, σηκώνουμε το τραπεζομάντιλο από τη μία πλευρά και η ζύμη κυλάει μέχρι το τέλος της, προσοχή κάντε ελαφρές κινήσεις να μην σας πέσει από το τραπέζι.
- Μπορούμε επίσης αντί για ρολά να βάλουμε τη γέμιση στο κέντρο ενός διπλωμένου στα δύο φύλλου, να διπλώσουμε σαν φάκελο και να κάνουμε τετράγωνες μπουγάτσες!
- Τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και λαδώνουμε λίγο από πάνω.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο και αέρα (ή αντιστάσεις) στους 170°C για 40-45′ περίπου μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσόξανθο χρώμα.
Μπορεί να σας φαίνεται ότι έχει πολύ λάδι η πίτα αυτή όμως αν προσέξετε θα δείτε ότι το λάδι που αντιστοιχεί είναι λιγότερο από αυτό που βάζουμε σε άλλες πίτες.
Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησέ με στο Facebook και στο Instagram!
*As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases