Πιπεριές γεμιστές με κινόα

Πιπεριές γεμιστές με κινόα


Υλικά

  • 150 γρ. Κινόα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2κ.σ. ελαιόλαδο
  • 250 ml. βραστό νερό
  • 2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
  • 4 πιπεριές για γέμισμα.

Μέθοδος Εκτέλεσης

Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τηγανήστε ελαφρά σε λίγο λάδι.

Ξεπλύνετε και στραγγίστε καλά την κινόα και προσθέστε την στο τηγάνι. Προσθέστε το βραστό νερό. Σκεπάστε και μαγειρέψτε σε σιγανή φωτιά για περίπου 15 λεπτά. Ψιλοκόψτε το μαϊντανό, αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και ανακατέψτε μέσα τον μαϊντανό, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.

Κόψτε καπάκια από τις πιπεριές και αδειάστε τους σπόρους τους. Γεμίστε με το μείγμα και σκεπάστε με τα καπάκια. Τοποθετήστε τις πιπεριές σε λαδωμένο ταψί και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 45-50 λεπτά.

Μοιράσου το!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Don't Miss! random posts ..