Πιπεριές γεμιστές με κινόα
Bίγκαν γεμιστές πιπεριές με κινόα
Πιπεριές γεμιστές με κινόα
Bίγκαν γεμιστές πιπεριές με κινόα
Θέλεις περισσότερες συνταγές; Εγγράψου στο ενημερωτικό δελτίο μου και ακολούθησε με στο Facebook, το Pinterest και το Instagram για να μην χάσεις ούτε μια συνταγή.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 150 γρ Κινόα
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- 250 ml νερό βραστό
- 2 κ.σ μαϊντανό φρέσκο, ψιλοκομμένο
- Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
- 4 πιπεριές για γέμισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τηγανίστε ελαφρά σε λίγο λάδι.
- Ξεπλύνετε και στραγγίστε καλά την κινόα και προσθέστε την στο τηγάνι.
- Προσθέστε το βραστό νερό. Σκεπάστε και μαγειρέψτε σε σιγανή φωτιά για περίπου 15 λεπτά.
- Ψιλοκόψτε το μαϊντανό, αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και ανακατέψτε μέσα τον μαϊντανό, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
- Κόψτε καπάκια από τις πιπεριές και αδειάστε τους σπόρους τους. Γεμίστε με το μείγμα και σκεπάστε με τα καπάκια.
- Τοποθετήστε τις πιπεριές σε λαδωμένο ταψί και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 45-50 λεπτά.
Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησέ με στο Facebook και στο Instagram!
*As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases