Πατάτες ντοφινουάζ (dauphinois)

Πατάτες ντοφινουάζ (dauphinois)

Υλικά

Για τέσσερα ατομικά πυρέξ

  • 15 πατάτες μεσαίου μεγέθους
  • 200ml κρέμα γάλακτος
  • 200ml γάλα
  • Μοσχοκάρυδο και σκόρδο σε σκόνη κατ᾽επιλογή
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • Αλατι
  • Πιπέρι
  • 300 γρ τυριά διάφορα

Μέθοδος εκτέλεσης

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες μας σε λεπτές φέτες

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα την κρέμα γάλακτος το βούτυρο και τα μπαχαρικά, μόλις έρθουν σε σημείο βρασμού χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για περίπου 8 λεπτά.

Βουτυρώνουμε τα πυρέξ μας και απλώνουμε μια στρώση πατάτες και έπειτα μια στρώση από τα τυριά μας




Συνεχίζουμε αυτή τη διαδικασία μέχρι να γεμίσουμε τα πυρέξ μας. Προσέχουμε να πάει ίση υγρασία σε όλα τα πυρέξ.

ψήνουμε στους 200 βαθμούς, μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.

Μοιράσου το!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Don't Miss! random posts ..