Συνταγή για εύκολα σπιτικά ψωμάκια για σάντουιτς. 

Πανεύκολα σπιτικά ψωμάκια

by Peggy
1.316 Προβολές

Συνταγή για εύκολα σπιτικά ψωμάκια για σάντουιτς.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για εύκολα ψωμάκια για σάντουιτς

  • 335 ml χλιαρό νερό περίπου 40 με 45 βαθμούς
  • 1 κσ μαγιά ξηρή
  • 2 κσ ζάχαρη
  • 2 κσ ελαιόλαδο
  • 1 κγ αλάτι
  • 500 γραμμάρια αλεύρι γοχ, κοσκινισμένο

Πως κάνουμε τα ψωμάκια

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε ελαφρά με το φτερό για να διαλυθεί η μαγιά και η ζάχαρη και αφήνουμε 10 λεπτά για να ενεργοποιηθεί η μαγιά μας.

Έπειτα προσθέτουμε το ελαιόλαδο, 2 φλιτζάνες από το το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να έχουμε μια κολλώδες ζύμη.

Βάζουμε στο μίξερ μας τον γάντζο και συνεχίζουμε σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και χτυπάμε μέχρι να ξεκολλήσει όλη η ζύμη από τα τοιχώματα του κάδου .

Αφαιρούμε το μπολ και σκεπάζουμε με μια πετσέτα, αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 30 με 30 λεπτά.

Αφού περάσουν τα 3 λεπτά, βάζουμε στη ζύμη πάνω σε αλευρωμένο πάγκο και ζυμώνουμε λίγο για να επανέλθει.

Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε 2 ίσα μέρη, συνεχίζουμε κόβοντας το κάθε κομμάτι στα 2 μέχρι να έχουμε 24 μικρά ίσα τετράγωνα κομμάτια ζύμης.

Φτιάχνουμε 24 μπαλίτσες και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα τη μια δίπλα στην άλλη με απόσταση μισό εκατοστό.

Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσουν μέχρι να προθερμανθεί ο φούρνος μας στους 200 βαθμούς.


Αν θέλουμε πιο χρυσό χρώμα τα αλείβουμε με λιωμένο βούτυρο με τη βοήθεια ενός πινέλου.

Ψήνουμε τα ψωμάκια μας για περίπου 13 με 15 λεπτά.

Αν σας αρέσουν τα γλυκά ψωμάκια μπορείτε να διπλασιάσετε την ζάχαρη και να τα απολαύσετε στο πρωινό γεύμα σας με μαρμελάδα ή πραλίνα σοκολάτας!

 

 

 

 


Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησέ με στο Facebook και στο Instagram!


*As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases

Δες επίσης:

Σχολίασε

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, αποδέχεστε αυτόματα και τους όρους χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα