Οι καλύτερες ψητές πατάτες με σκόρδο

Οι καλύτερες ψητές πατάτες με σκόρδο

by Peggy
117 Προβολές

Οι καλύτερες ψητές πατάτες με σκόρδο

Οι πιο νόστιμες πατάτες για να συνοδέψετε τα καλύτερα πιάτα σας

Συστατικά

  • 13 πατάτες , κομμένες σε κομμάτια (2 1/2 cm)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 60 mL ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας σκόρδο, λιωμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​δεντρολίβανο ή φρέσκο ​​θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 μικρή χούφτα φρέσκο ​​μαϊντανό, κομμένο για γαρνιτούρα (προαιρετικά)


Εκτέλεση


Γεμίστε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και βράστε τις πατάτες. Προσθέστε αλάτι, μαγειρική σόδα και ανακατέψτε.
Βράστε για 10 λεπτά από την στιγμή που αρχίζει το νερό να κοχλάζει.

Αφαιρέστε από τη φωτιά όταν οι πατάτες τρυπιούνται εύκολα με ένα πιρούνι.

Στραγγίστε και αφήστε τις να καθίσουν ένα λεπτό ενώ η υγρασία εξατμίζεται.

Σε μια μικρή κατσαρόλα βάλτε το ελαιόλαδο, το δεντρολίβανο (ή το θυμάρι), το σκόρδο, και μαύρο πιπέρι και θερμάνετε σε μέτρια φωτιά. Ανακατέψτε συνεχώς έως ότου το σκόρδο αρχίσει να γίνεται χρυσό, περίπου 2-3 ​​λεπτά.
Στραγγίστε αμέσως το λάδι με ένα σουρωτήρι λεπτό πλέγμα πάνω από τις πατάτες. Κρατήστε τα υπολείμματα από το σουρωτήρι στην άκρη .

Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε.
Ανακινήστε την κατσαρόλα στην οποία βρίσκονται οι πατάτες έτσι ώστε να ανακινηθούν όλες οι πατάτες.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 ° C.
Μεταφέρετε τις πατάτες σε μια λαδόκολλα και χωρίστε τις, απλώνοντάς τις ομοιόμορφα.
Μεταφέρετε στο φούρνο και ψήστε τις πατάτες χωρίς να τις μετακινήσετε για 30-35 λεπτά.
Χρησιμοποιώντας μια λεπτή μεταλλική σπάτουλα γυρίστε τις μετά από 30 λεπτά. Συνεχίστε το ψήσιμο έως ότου οι πατάτες έχουν ένα βαθύ καφέ χρώμα και είναι τραγανές, γυρίζοντας και ανακινώντας τις μερικές φορές κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, αφού αναποδογυρίσετε την πρώτη φορά, ψήστε για ακόμα 30 έως 40 λεπτά το περισσότερο.

Κορτεζίνες (spareribs) στον φούρνο ή στο γκριλ
Μεταφέρετε τις πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε το μείγμα σκόρδου-δεντρολίβανου και τον μαϊντανό (προαιρετικά) και ανακατέψτε.

Βάλτε τις πατάτες σε ένα πιάτο, αλατίστε και σερβίρετε αμέσως.


Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησέ με στο Facebook και στο Instagram!

Δες επίσης:

Σχολίασε

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, αποδέχεστε αυτόματα και τους όρους χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro
Ads Blocker Detected!!!

Διαπιστώσαμε ότι χρησιμοποιείτε επεκτάσεις για τον αποκλεισμό διαφημίσεων. Για να συνεχίσετε απενεργοποιήστε αυτές τις επεκτάσεις και ανανεώστε τη σελίδα. Με αυτόν τον τρόπο μας βοηθάτε να συνεχίσουμε! Ευχαριστούμε!