Οι καλύτερες ψητές πατάτες με σκόρδο

Οι καλύτερες ψητές πατάτες με σκόρδο

Οι καλύτερες ψητές πατάτες με σκόρδο

Οι πιο νόστιμες πατάτες για να συνοδέψετε τα καλύτερα πιάτα σας

Συστατικά

  • 13 πατάτες , κομμένες σε κομμάτια (2 1/2 cm)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 60 mL ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας σκόρδο, λιωμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​δεντρολίβανο ή φρέσκο ​​θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 μικρή χούφτα φρέσκο ​​μαϊντανό, κομμένο για γαρνιτούρα (προαιρετικά)


Εκτέλεση


Γεμίστε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και βράστε τις πατάτες. Προσθέστε αλάτι, μαγειρική σόδα και ανακατέψτε.
Βράστε για 10 λεπτά από την στιγμή που αρχίζει το νερό να κοχλάζει.

Αφαιρέστε από τη φωτιά όταν οι πατάτες τρυπιούνται εύκολα με ένα πιρούνι.

Στραγγίστε και αφήστε τις να καθίσουν ένα λεπτό ενώ η υγρασία εξατμίζεται.

Σε μια μικρή κατσαρόλα βάλτε το ελαιόλαδο, το δεντρολίβανο (ή το θυμάρι), το σκόρδο, και μαύρο πιπέρι και θερμάνετε σε μέτρια φωτιά. Ανακατέψτε συνεχώς έως ότου το σκόρδο αρχίσει να γίνεται χρυσό, περίπου 2-3 ​​λεπτά.
Στραγγίστε αμέσως το λάδι με ένα σουρωτήρι λεπτό πλέγμα πάνω από τις πατάτες. Κρατήστε τα υπολείμματα από το σουρωτήρι στην άκρη .

Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε.
Ανακινήστε την κατσαρόλα στην οποία βρίσκονται οι πατάτες έτσι ώστε να ανακινηθούν όλες οι πατάτες.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 ° C.
Μεταφέρετε τις πατάτες σε μια λαδόκολλα και χωρίστε τις, απλώνοντάς τις ομοιόμορφα.
Μεταφέρετε στο φούρνο και ψήστε τις πατάτες χωρίς να τις μετακινήσετε για 30-35 λεπτά.
Χρησιμοποιώντας μια λεπτή μεταλλική σπάτουλα γυρίστε τις μετά από 30 λεπτά. Συνεχίστε το ψήσιμο έως ότου οι πατάτες έχουν ένα βαθύ καφέ χρώμα και είναι τραγανές, γυρίζοντας και ανακινώντας τις μερικές φορές κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, αφού αναποδογυρίσετε την πρώτη φορά, ψήστε για ακόμα 30 έως 40 λεπτά το περισσότερο.

Κορτεζίνες (spareribs) στον φούρνο ή στο γκριλ
Μεταφέρετε τις πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε το μείγμα σκόρδου-δεντρολίβανου και τον μαϊντανό (προαιρετικά) και ανακατέψτε.

Βάλτε τις πατάτες σε ένα πιάτο, αλατίστε και σερβίρετε αμέσως.

Εσύ γνωρίζεις τις προσφορές του kouzinika.com; Δες όλα τα προϊόντα με εκπτώσεις εώς -40%

Όλο το περιεχόμενο είναι ιδιοκτησία του sintagesmagirikis.gr και προστατεύεται από τις εκάστοτε ισχύουσες εθνικές, κοινοτικές και διεθνείς διατάξεις. Διατίθεται στους χρήστες αυστηρά για προσωπική τους χρήση. Διαβάστε τους όρους χρήσης.. Η αναδημοσίευση στην ιστοσελίδα σας, επιτρέπεται μόνο με ανφορά της πηγής με ενεργό link.

Μοιράσου το!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Don't Miss! random posts ..