Ντοματόσουπα με ψωμί

Ντοματόσουπα με ψωμί

by Peggy
741 Προβολές

Ντοματόσουπα με ψωμί

Αξιοποιήστε το ψωμί που σας έχει περισσέψει και φτιάξτε μια σπιτική αρωματική σούπα ντομάτας!

Υλικά που θα χρειαστούμε για Ντοματόσουπα με ψωμί

  • 600 γρ. ντομάτες
  • 400 γρ. ψωμί
  • 2 κλ. θυμάρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 800 γρ. νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

  • κρουτόν
  • ελαιόλαδο
  • θυμάρι

ad1

Εκτέλεση συνταγής

Θέλεις περισσότερες συνταγές; Εγγράψου στο ενημερωτικό δελτίο μου και ακολούθησε με στο Facebook, το Pinterest και το Instagram για να μην χάσεις ούτε μια συνταγή.

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  2. Κόβουμε τις ντομάτες σε μικρά κομμάτια, το ψωμί σε κυβάκια, και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί.
  3. Προσθέτουμε το θυμάρι και ψήνουμε στον φούρνο για 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι ντομάτες.
  4. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  5. Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες και το σοτάρουμε για 3 λεπτά.
  6. Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και αδειάζουμε τις ψητές ντομάτες και το ψημένο ψωμί, μαζί με τα υγρά του ταψιού, στην κατσαρόλα.
  7. Προσθέτουμε το φύλλο δάφνης, το νερό, αλάτι, πιπέρι, και βράζουμε για 10 λεπτά.
  8. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ, μέχρι να διαλυθούν και να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  9. Μεταφέρουμε την κατσαρόλα πίσω στη φωτιά και αφήνουμε να πάρει μια βράση η σούπα.
  10. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και ελέγχουμε τα καρυκεύματα.
  11. Σερβίρουμε με κρουτόν και πασπαλίζουμε με έξτρα ελαιόλαδο και θυμάρι.


Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησέ με στο Facebook και στο Instagram!


*As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases

Δες επίσης:

Σχολίασε

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, αποδέχεστε αυτόματα και τους όρους χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα