Muffins Μπανάνας, ολικής άλεσης σε 30 λεπτά

Muffins Μπανάνας, ολικής άλεσης σε 30 λεπτά

Προσθέστε λιωμένες μπανάνες σε muffins για να μειώσετε την απαιτούμενη ποσότητα ζάχαρης. Το αλεύρι ολικής αλέσεως μας δίνει πολλές φυτικές ίνες στα muffins μας για να σας κρατά χορτασμένους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Κάθε μερίδα παρέχει 140kcal, 3g πρωτεΐνη, 15g υδατάνθρακες (εκ των οποίων 8g σάκχαρα), 7g λίπος (εκ των οποίων 3,5g κορεσμένα), 3g φυτικές ίνες και 0,4g αλάτι.

Υλικά που θα χρειαστούμε για Muffins Μπανάνας, ολικής άλεσης σε 30 λεπτά

  • 115g βούτυρο
  • 100g καστανή ζάχαρη
  • 3 μπανάνες, λιωμένες
  • 115ml γάλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 αβγά
  • 175g αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 100g πίτουρο σίτου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • ¼ κουταλάκι αλάτι
  • 1 χούφτα ψιλοκομμένα καρύδια, για γεύση

Πως φτιάχνουμε τα Muffins Μπανάνας, ολικής άλεσης

Προθερμάνετε το φούρνο στους 190C και βουτυρώστε μια φόρμα για muffin

Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε, το βούτυρο και την καστανή ζάχαρη και χτυπήστε μέχρι να αφρατέψει. Προσθέστε τις μπανάνες, το γάλα, τη βανίλια και τα αβγά και ανακατέψτε καλά.

Προσθέστε το αλεύρι, το πίτουρο, το μπέκιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι και ανακατέψτε τα στο μείγμα μπανάνας. Ανακατέψτε όσα καρύδια θέλετε και ρίξτε το μείγμα στις φόρμες muffins.

Ψήνουμε για 20-25 λεπτά ή μέχρι να βγει μια οδοντογλυφίδα που θα εισάγεται στο κέντρο του muffin καθαρή.

Αφήστε να κρυώσουν τα muffins για πέντε λεπτά και μετά τοποθετήστε το σε μια βάση για να κρυώσουν εντελώς.

Μοιράσου το!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Don't Miss! random posts ..