Muffins - Λάβα σοκολάτας

Muffins – Λάβα σοκολάτας

by Peggy
1.028 Προβολές

Αγαπημένα μάφινς, μια μικρή κόλαση!!! Μόλις κόβεις το μάφιν χύνεται η υγρή σοκολάτα έξω.. δεν περιγράφω άλλο, φτιάξτε τα οπωσδήποτε!

Υλικά που θα χρειαστούμε

  • 225 g μαύρης σοκολάτας, ιδανικά 60% κακάο
  • 115 g βούτυρο, μαλακό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη βανίλιας
  • 100 g ζάχαρη
  • 35 γραμμάρια αλεύρι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 4 αβγά
  • Βούτυρο για τη φόρμα
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο, χωρίς ζάχαρη

Εκτέλεση


Λιώστε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μπεν μαρί. Στο μεταξύ, ανακατέψτε τη ζάχαρη βανίλιας, τη ζάχαρη, το αλάτι και το αλεύρι σε ένα μπόλ. Ανακατέψτε ένα αβγό κάθε φορά στα ξηρά συστατικά μέχρι να σχηματιστεί ένα λείο μείγμα. Προσθέστε την ελαφρώς κρύα, υγρή σοκολάτα, ανακατέψτε και χτυπήστε με ένα μίξερ στην υψηλότερη θερμοκρασία για περίπου 4 λεπτά μέχρι να γίνει παχύ και κρεμώδες.

Βουτυρώστε την φόρμα για μάφινς και πασπαλίστε με σκόνη κακάου, αυτό γίνεται καλύτερα με ένα μικρό κόσκινο.

Γεμίστε τις θέσεις muffin περίπου 2/3 με το μείγμα και ψήστε στους 190 ° C πάνω / κάτω για 10-11 λεπτά. Πρέπει να είναι σαν κέικ στο εξωτερικό, αλλά να είναι υγρό έως πολύ μαλακό και ζουμερό στο εσωτερικό. Αφήστε τα muffins να κρυώσουν λίγο στο δίσκο muffin και στη συνέχεια αφαιρέστε προσεκτικά. Είναι καλύτερα ενώ είναι ακόμα ζεστά. Εξακολουθούν να είναι πολύ καλά και κρύα αλλά ο πυρήνας δεν είναι πλέον τόσο υγρός.

Η ποσότητα βγάζει περίπου 12 κομμάτια..

Δείτε μια πιοκιλία από φόρμες για Muffins σε πολύ χαμηλές τιμές

Μου αρέσει να σερβίρω με σαντιγί ή παγωτό βανίλια και φρέσκα φρούτα ή απλά πασπαλισμένα με άχνη ζάχαρη.


Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησέ με στο Facebook και στο Instagram!


*As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases

Δες επίσης:

Σχολίασε

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, αποδέχεστε αυτόματα και τους όρους χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα