Αυτά τα Υγιεινά μπισκότα πρωινού με βρώμη χωρίς ζάχαρη είναι σαν ένα μπολ σπιτικό γκρανόλα αλλά σε μορφή μπισκότου! Είναι υγιεινά μπισκότα βρώμης – είναι χωρίς ζάχαρη, χωρίς γλουτένη και θα σας κρατήσουν χορτάτους για πολλές ώρες.
Τα Υγιεινά μπισκότα πρωινού με βρώμη χωρίς ζάχαρη πωλούνται συνήθως σε καφετέριες στο εξωτερικό αλλά τα έχω δει και σε αρκετές καφετέριες στην Ελλάδα, είναι ένα καταπληκτικό και θρεπτικό πρωινό.
Υγιεινά μπισκότα πρωινού με βρώμη χωρίς ζάχαρη και γλουτένη.
Τα μόνα 2 συστατικά σε αυτά τα υγιεινά μπισκότα βρώμης που δεν βάζουμε στο σπιτικό γκρανόλα είναι το αλεύρι αμυγδάλου και το αβγό. Επομένως, δεν υπερβάλλω όταν λέω ότι είναι σαν ένα μπολ γκρανόλα σε μορφή μπισκότου!
Έχω δοκιμάσει πολλές συνταγές για αυτά τα σούπερ υγιεινά μπισκότα και μου έβγαιναν πάντα πολύ στεγνά, ήταν πραγματικά αδύνατο να καταπιείς πάνω από μια μπουκιά. Αυτά τα μπισκότα βρώμης χωρίς ζάχαρη βγήκαν από όλες τις απόψεις τα καλύτερα που έχω κάνει.
Αυτά τα υγιεινά μπισκότα βρώμης είναι ιδανικά γιατί μπορεί κανείς να τα προσαρμόσει ανάλογα με τα γούστα του.
Αυτά είναι τα συστατικά που μπορείτε να προσαρμόσετε στη συνταγή:
Μπαχαρικά: Έχω χρησιμοποιήσει στη συνταγή κανέλα και βανίλια. Χρησιμοποιήστε ό, τι θέλετε, μοσχοκάρυδο, κάρδαμο, γαρύφαλλο. ξύσμα πορτοκαλιού, λεμόνι, καραμέλα..
Προσθήκες: Έχω χρησιμοποιήσει καρύδα, αμύγδαλα και σταφίδες. Χρησιμοποιήστε οποιονδήποτε συνδυασμό, ξηρών καρπών και αποξηραμένων φρούτων θέλετε … ή και τσιπς σοκολάτας για να δώσετε στα μπισκότα βρώμης μια δόση αμαρτίας!!!
Γλυκαντικό: Χρησιμοποιώ σιρόπι σφενδάμνου ή μέλι αλλά όποιαδήποτε μορφή υγρού γλυκαντικού λειτουργεί το ίδιο καλά όπως σιρόπι αγαύης.. Χρησιμοποιήστε 4 κουταλιές της σούπας εάν σας αρέσουν τα γλυκά ή μειώστε σε 1 κουταλιά της σούπας εάν δεν σας αρέσουν. Μην ξεχνάμε πως τα αποξηραμένα φρούτα είναι επίσης γλυκά.
Λάδι: Με την πρόθεση να διατηρήσω τα μπισκότα υγιεινά , χρησιμοποιώ λάδι καρύδας (τις περισσότερες φορές).Μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιοδήποτε λάδι, αρωματικό ή ουδέτερο. Ή λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη.
Αλεύρι αμύγδαλου: Μπορεί να αντικατασταθεί με αλεύρι από φουντούκι. Χρησιμοποιώ αυτά τα δύο εναλλακτικά. Μην δοκιμάσετε να κάνετε τη συνταγή με κανονικό αλεύρι – το αποτέλεσμα θα είναι στεγνά μπισκότα σαν χαρτόνια.
ΓΛΟΥΤΕΝΗ – Βεβαιωθείτε ότι η βρώμη δεν περιέχει γλουτένη καθώς και το μπέικιν πάουντερ.
Ένα μπισκότο είναι σαν να έχετε φάει ένα πρωινό γεύμα με βρώμη , ξηρούς καρπούς γάλα και αποξηραμένα φρούτα. Η βρώμη περιέχει φυτικές ίνες οι οποίες μας κάνουν να νιώθουμε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Οι ξηροί καρποί περιέχουν πρωτεΐνη και τα αποξηραμένα φρούτα είναι ένα εξαιρετικό φυσικό γλυκαντικό. Χωρίς προσθήκη ζάχαρης, χωρίς γλουτένη και μόνο 376 θερμίδες όπως ένα κανονικό γεύμα.
Γρήγορα και ευκολά healthy cookies
Τα μπισκότα βρώμης είναι πολύ απλά για να φτιαχτούν, μπορείτε να τα φτιάξετε σήμερα και να τα φάτε για πρωινό την επόμενη μέρα, είναι επίσης πολύ υγιεινή επιλογή για τα παιδιά μας, προτιμώ να φτιάχνω που και που αυτά τα μπισκότα όπως και άλλα υγιεινά σνακ και να τα παίρνουν στο σχολείο αντί να αγοράζουν τις τυρόπιτες του κυλικείου!!
Επίσης το καλό είναι πως δεν χρειάζεται να έχουμε κάποιο μίξερ ή επεξεργαστή τροφίμων για να φτιάξουμε αυτά τα μπισκότα.
Πώς να φτιάξετε υγιεινά μπισκότα πρωινού βρώμης
Δεν συνιστώ να τα κάνετε σε κανονικό μέγεθος / πάχος κλασσικού λεπτού μπισκότου, άλλωστε είναι φτιαγμένα για ένα πλήρες γεύμα.
Θέλεις περισσότερες συνταγές; Εγγράψου στο ενημερωτικό δελτίο μου και ακολούθησε με στο Facebook, το Pinterest και το Instagram για να μην χάσεις ούτε μια συνταγή.
Υγιεινά μπισκότα πρωινού με βρώμη χωρίς ζάχαρη
Θέλεις περισσότερες συνταγές; Εγγράψου στο ενημερωτικό δελτίο μου και ακολούθησε με στο Facebook, το Pinterest και το Instagram για να μην χάσεις ούτε μια συνταγή.
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
- Κουτάλα, ξύλινη
- Μπολ
- Ταψί
- Λαδόκολλα
- Πρέσα πουρέ ή πιρούνι
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Υγρά συστατικά
- 100 γρ χουρμάδες
- 85 ml νερό βραστό
- 3 κ.σ. σιρόπι σφένδαμου ή μέλι
- 40 ml λάδι καρύδας λιωμένο
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 αβγό
Στερεά συστατικά
- 40 γρ αμύγδαλο φιλέ
- 150 γρ νιφάδες βρώμης
- 20 γρ ινδική καρύδα τριμμένη
- 70 γρ σταφίδες
- 75 γρ αλεύρι αμυγδάλου
- ½ κ.γ. κανέλα
- ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180° πάνω κάτω ή στον αέρα στους 160°
- Βάλτε μια λαδόκολλα στο ταψί
- Κόψτε σε μικρά κομμάτια τους χουρμάδες, τοποθετήστε σε ένα μπολ και ρίξτε σε το βραστό νερό, αφήστε 10 λεπτά να μουλιάσουν.
- Λιώστε τους χουρμάδες με την πρέσα ή το πιρούνι, μέχρι να γίνουν πάστα.
- Προσθέστε τα υπόλοιπα υγρά συστατικά και ανακατέψτε με ένα πιρούνι.
- Προσθέστε όλα τα στερεά υλικά και ανακάτεψε με μια κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Πάρτε από το μείγμα με ένα κουτάλι παγωτού, ή με κουτάλι και αφήστε έξι μεγάλες μπάλες μείγματος πάνω στη λαδόκολλα. Θέλουμε να βγουν χοντρά σαν μπάλες παγωτού και έπειτα τα πιέζουμε με το κουτάλι. Μπορείτε να τα κάνετε λίγο πιο λεπτά αν θέλετε και να βγάλετε 8 μπισκότα.
- Ψήστε για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
- Βγάλτε από τον φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν πριν τα καταναλώσετε.
Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησέ με στο Facebook και στο Instagram!
*As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases