Μουσακάς με μπέικον και σπανάκι
Μια συνταγή βασισμένη στον παραδοσιακό μουσακά, αυτός ο μουσακάς αλλιώς γίνεται εύκολα και θα τον λατρέψετε!
Υλικά για μουσακά με μπέικον και σπανάκι
- 800 γραμμάρια πατάτες
- 200 γραμμάρια σπανάκι πλυμένο
- 1-4 κουταλιές λάδι
- 50 γραμμάρια μπέικον
- 100 γραμμάρια φέτα
- 3 κουταλιές της σούπας κασέρι τριμμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 800 ml γάλα
- λίγο βούτυρο για το σκεύος
- 1 κουταλιά της σούπας τριμμένη φρυγανιά
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κύβο λαχανικών
Πως κάνουμε μουσακά με μπέικον και σπανάκι
Ξεφλουδίστε τις πατάτες και κόψτε τις σε λεπτές φέτες. Στραγγίστε το σπανάκι και θρυμματίστε τη φέτα με το πιρούνι.
Βουτυρώστε ένα πυρίμαχο σκεύος και απλώστε μια στρώση πατάτας, μια στρώση σπανάκι, κομμάτια μπέικον και φέτα, συνεχίζετε τις στρώσεις με αυτή τη σειρά και το τελευταίο υλικό πρέπει να είναι η πατάτα.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το γάλα και προσθέτετε το σκόρδο το αλάτι, το πιπέρι και τον κύβο. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο πάνω από τις πατάτες και ρίχνουμε το ζεστό γάλα στο σκεύος με το σπανάκι και τις πατάτες.
Πασπαλίζουμε με τη τριμμένη φρυγανιά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με το τριμμένο κασέρι και ψήνουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα το κασέρι.
Έπειτα σερβίρουμε τον μουσακά με μπέικον και σπανάκι
Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησέ με στο Facebook και στο Instagram!
*As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases