Μους μήλου
Η σάλτσα μήλου (Μους μήλου) είναι ένα είδος πουρέ που φτιάχνεται από ξεφλουδισμένα ή αξεφλούδιστα μήλα και μπαχαρικά.
Συνήθως προστίθενται και γλυκαντικά, όπως ζάχαρη ή μέλι ή και μπαχαρικά όπως κανέλα. Η σάλτσα μήλου είναι ένα φθηνό και άμεσα διαθέσιμο τρόφιμο. Στην Ελλάδα η σάλτσα μήλου δεν είναι πολύ γνωστή και δεν παρασκευάζεται σχεδόν καθόλου.
Η σάλτσα μήλου χρησιμοποιείτε πολύ στην Γερμανία, ως συνοδευτικό για πίτες.
Για παράδειγμα οι Γερμανοί τρώνε γερμανική γλυκιά μπουγάτσα (συνταγή) και βουτάνε το κάθε κομμάτι μέσα στην μους μήλο.
Τα τελευταία χρόνια η σάλτσα μήλου χρησιμοποιείτε στην βίγκαν κουζίνα σαν αντικαταστάτης του αβγού.
Εάν θέλετε να διατηρήσετε τη σάλτσαμήλου, θα πρέπει να την αδειάστε όσο είναι ακόμα ζεστή σε βάζα με καπάκια που είναι αποστειρωμένα. Κλείστε καλά το καπάκι, γυρίστε τα βάζα ανάποδα και περιμένετε λίγα λεπτά. Η σάλτσα μήλο μπορεί να αποθηκευτεί σε σκοτεινό και ξηρό μέρος για έως και ένα χρόνο.
Μους μήλου
Θέλεις περισσότερες συνταγές; Εγγράψου στο ενημερωτικό δελτίο μου και ακολούθησε με στο Facebook, το Pinterest και το Instagram για να μην χάσεις ούτε μια συνταγή.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1/2 Λεμόνι τον χυμό
- 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 1 φακελάκι Βανίλια
- 1 κιλό μήλα
- ⅛ λίτρου νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τον χυμό από το λεμόνι, την βανίλια και την ζάχαρη.
- Καθαρίζουμε τα μήλα καλά και κόβουμε σε μικρά κυβάκια.
- Ρίχνουμε τα μήλα στη κατσαρόλα και σκεπάζουμε, βράζουμε για 15 με 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα.
- Μπορούμε να λιώσουμε τα μήλα ανάλογα με τα γούστα μας με μια Πρέσα πατάτας
- Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε ζάχαρη εάν το επιθυμούμε.
Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησέ με στο Facebook και στο Instagram!
*As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases