Μους μήλου

Μους μήλου

by Peggy
834 Προβολές

Μους μήλου

Η σάλτσα μήλου (Μους μήλου) είναι ένα είδος πουρέ που φτιάχνεται από ξεφλουδισμένα ή αξεφλούδιστα μήλα και μπαχαρικά.

Συνήθως προστίθενται και γλυκαντικά, όπως ζάχαρη ή μέλι ή και μπαχαρικά όπως κανέλα. Η σάλτσα μήλου είναι ένα φθηνό και άμεσα διαθέσιμο τρόφιμο. Στην Ελλάδα η σάλτσα μήλου δεν είναι πολύ γνωστή και δεν παρασκευάζεται σχεδόν καθόλου. 

Η σάλτσα μήλου χρησιμοποιείτε πολύ στην Γερμανία, ως συνοδευτικό για πίτες.

Για παράδειγμα οι Γερμανοί τρώνε γερμανική γλυκιά μπουγάτσα (συνταγή) και βουτάνε το κάθε κομμάτι μέσα στην μους μήλο.

Τα τελευταία χρόνια η σάλτσα μήλου χρησιμοποιείτε στην βίγκαν κουζίνα σαν αντικαταστάτης του αβγού.

Πόσο καιρό διατηρείται η μους μήλου και πως;

Εάν θέλετε να διατηρήσετε τη σάλτσαμήλου, θα πρέπει να την αδειάστε όσο είναι ακόμα ζεστή σε βάζα με καπάκια που είναι αποστειρωμένα. Κλείστε καλά το καπάκι, γυρίστε τα βάζα ανάποδα και περιμένετε λίγα λεπτά. Η σάλτσα μήλο μπορεί να αποθηκευτεί σε σκοτεινό και ξηρό μέρος για έως και ένα χρόνο.

Μους μήλου

Μους μήλου

Η σάλτσα μήλου (Μους μήλου) είναι ένα είδος πουρέ που φτιάχνεται από ξεφλουδισμένα ή αξεφλούδιστα μήλα και μπαχαρικά.

Θέλεις περισσότερες συνταγές; Εγγράψου στο ενημερωτικό δελτίο μου και ακολούθησε με στο Facebook, το Pinterest και το Instagram για να μην χάσεις ούτε μια συνταγή.

Κατηγορία Γλυκά, Σάλτσες
Κουζίνα Γερμανική
Συνολικός χρόνος 30 mins

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  

  • 1/2 Λεμόνι τον χυμό
  • 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 φακελάκι Βανίλια
  • 1 κιλό μήλα
  • λίτρου νερό
Ψώνισε με ένα κλικ, ότι υλικά χρειάζεσαι για να εκτελέσεις αυτή τη συνταγή και παρέλαβε τα στον χώρο σου δωρεάν, από τα ΑΒ Βασιλόπουλος!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τον χυμό από το λεμόνι, την βανίλια και την ζάχαρη.
  • Καθαρίζουμε τα μήλα καλά και κόβουμε σε μικρά κυβάκια.
  • Ρίχνουμε τα μήλα στη κατσαρόλα και σκεπάζουμε, βράζουμε για 15 με 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα.
  • Μπορούμε να λιώσουμε τα μήλα ανάλογα με τα γούστα μας με μια Πρέσα πατάτας
  • Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε ζάχαρη εάν το επιθυμούμε.
Θα χαρώ να διαβάσω τις εντυπώσεις σου γι’ αυτή τη συνταγή. Κάνε με Tag στο Instagram @sintagesmagirikis.gr

Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησέ με στο Facebook και στο Instagram!

Δες επίσης:

Σχολίασε






Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, αποδέχεστε αυτόματα και τους όρους χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro
Ads Blocker Detected!!!

Διαπιστώσαμε ότι χρησιμοποιείτε επεκτάσεις για τον αποκλεισμό διαφημίσεων. Για να συνεχίσετε απενεργοποιήστε αυτές τις επεκτάσεις και ανανεώστε τη σελίδα. Με αυτόν τον τρόπο μας βοηθάτε να συνεχίσουμε! Ευχαριστούμε!