Mηλόπιτα χωρίς γλουτένη με κράμπλ.

Mηλόπιτα χωρίς γλουτένη με κράμπλ.

Νόστιμη μηλόπιτα χωρίς γλουτένη με κράμπλ.

Συστατικά που θα χρειαστούμε

Υλικά για τη ζύμη

  • 1 1/2 κούπα αλέυρι χωρίς γλουτένη για όλες τις χρήσεις
  • 1/3 κούπας κορν-φλάουρ
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1 κ.γ. ξανθάνη
  • 8 κ.σ. βούτυρο σε κομματάκια
  • 1 μεγάλο αβγό
  • 1 κ.γλ.βανίλια

Για τη γέμιση μήλου

  • 7 μεσαίου μεγέθους μήλα ξεφλουδισμένα και κομμένα σε πολύ λεπτά φετάκια.
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. τριμμένη κανέλα.
  • 1/4 κ.γλ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1/4 κ.γλ. αλάτι
  • 3/4 κούπα καστανή ζάχαρη
  • 3/4 cup αλεύρι για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτένη
  • 1/2 κ.γλ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1/3 κούπας βούτυρο παγωμένο και κομμένο σε κομμάτια

Για το Κράμπλ

3/4 κούπα καστανή ζάχαρη

3/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτένη

1/2 κ.γλ. τριμμένο μοσχοκάρυδο

1/3 κούπας βούτυρο παγωμένο και κομμένο σε κομμάτια

Εκτέλεση συνταγής

Σε μπολ αναμειγνύετε το αλεύρι με το κορν-φλάουρ και το ξανθανικό κόμμι.

Προσθέτετε και τη ζάχαρη, το βούτυρο, το αυγό και τη βανίλια και ζυμώστε.

Βάζετε το ζυμάρι σε αλευρωμένη επιφάνεια και συνεχίστε το ζύμωμα εκεί μέχρι να ομογενοποιηθεί κάλα.

Χωρίστε τη ζύμη σε δύο κομμάτια και τυλίξτε σε μεμβράνη και βάλτε το ένα κομμάτι στο ψυγείο και το άλλο στην κατάψυξη.

Φτιάξτε τη γέμιση, ανακατεύοντας τα μήλα με τη ζάχαρη, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι. Αφήστε το στην άκρη να δέσουν τα υλικά.

Μετά από περίπου 20 λεπτά, βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο και φτιάξτε το μια μπάλα την οποία θα ανοίξετε σε αλευρωμένη επιφάνεια με τον πλάστη. Καλύψτε με τη ζύμη μια βουτυρωμένη ταρτιέρα 22-23 εκατοστών και τρυπήστε με ένα πιρούνι όλη την επιφάνεια της ζύμης.

Ad3

Φτιάξτε το κράμπλ. Σε μικρό μπολ ανακατέψτε τη ζάχαρη, το αλεύρι και το μοσχοκάρυδο, ρίξτε μέσα το παγωμένο βούτυρο και με ένα πιρούνι δημιουργήστε κομματάκια ζύμης, κράμπλ.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Αδειάστε τα μήλα πάνω στη γέμιση και ρίξτε από πάνω και το σιρόπι που έμεινε στο μπολ. Από πάνω αραδιάστε το κράμπλ να πάει παντού. Καλύψτε με αλουμινόχαρτο τις άκρες της ζύμης επειδή καίγονται εύκολα και ψήστε για περίπου 35 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα το κράμπλ και να βγάζει φουσκάλες η γέμιση.

Αφήστε να κρυώσει για τουλάχιστον μία ώρα πριν σερβίρετε.

Εσύ γνωρίζεις τις προσφορές του kouzinika.com; Δες όλα τα προϊόντα με εκπτώσεις εώς -40%

Όλο το περιεχόμενο είναι ιδιοκτησία του sintagesmagirikis.gr και προστατεύεται από τις εκάστοτε ισχύουσες εθνικές, κοινοτικές και διεθνείς διατάξεις. Διατίθεται στους χρήστες αυστηρά για προσωπική τους χρήση. Διαβάστε τους όρους χρήσης.. Η αναδημοσίευση στην ιστοσελίδα σας, επιτρέπεται μόνο με ανφορά της πηγής με ενεργό link.

Μοιράσου το!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Don't Miss! random posts ..