Μεσογειακό ψωμί με ελιές λιαστή ντομάτα και μοτσαρέλα

Μεσογειακό ψωμί με ελιές λιαστή ντομάτα και μοτσαρέλα

by Peggy
902 Προβολές

Μεσογειακό ψωμί με ελιές λιαστή ντομάτα και μοτσαρέλα

Το χορταστικό αυτό ψωμί είναι απίστευτα εύκολο, γρήγορο και πολύ νόστιμο.

Επιπλέον, ένα σπιτικό ψωμί είναι πάντα καλύτερο από οποιοδήποτε αγοραστό σνακ.

Η προετοιμασία του μεσογειακού αυτού ψωμιού είναι πολύ εύκολη. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ ανάμειξης, αναμιγνύουμε, ρίχνουμε τη ζύμη σε μια φόρμα και στη συνέχεια μπαίνει στο φούρνο. Αυτό ήταν!

Μπορείτε να προσθέσετε πιπεριά καυτερή αν σας αρέσει λίγο πιο πικάντικο.

Αυτό το μεσογειακό ψωμί μπορεί να φαγωθεί σε όλες τις περιστάσεις. Να σερβιριστεί σε έναν μπουφέ, πάρτι ή και να το πάτε σε μια επίσκεψη.

Σε κάθε περίπτωση είναι ιδανικό finger food, μπορείτε να το φάτε φέτα – φέτα!!!

Εάν υπάρχουν παιδιά, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ζωμό κοτόπουλο με ένα κγ χυμό λεμονιού αντί για ξηρό λευκό κρασί.

Μεσογειακό ψωμί με ελιές λιαστή ντομάτα και μοτσαρέλα
Μεσογειακό ψωμί με ελιές λιαστή ντομάτα και μοτσαρέλα

Εάν δοκιμάσεις τη συνταγή μου για το Κέικ, θα ήταν πολύ ευγενικό αν μου άφηνες ένα σχόλιο και μια βαθμολογία με αστέρια παρακάτω. Θα χαρώ πολύ αν βάλεις και μια φωτογραφία στο Instagram ή στο Facebook και με κάνεις tag @sintagesmagirikis.gr για να δω το κέικ σου!

Μεσογειακό ψωμί με ελιές λιαστή ντομάτα και μοτσαρέλα

Μεσογειακό ψωμί με ελιές λιαστή ντομάτα και μοτσαρέλα

Το χορταστικό αυτό ψωμί είναι απίστευτα εύκολο, γρήγορο και πολύ νόστιμο.

Θέλεις περισσότερες συνταγές; Εγγράψου στο ενημερωτικό δελτίο μου και ακολούθησε με στο Facebook, το Pinterest και το Instagram για να μην χάσεις ούτε μια συνταγή.

Κατηγορία Brunch, Αλμυρά κέικ, Πρωινό, Σνακ
Κουζίνα Ελληνική, Ιταλική
Χρόνος εκτέλεσης 10 mins
Χρόνος ψησίματος 1 hr
Συνολικός χρόνος 1 hr 10 mins

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  

  • 250 γραμμάρια αλεύρι γοχ
  • 200 γραμμάρια μοτσαρέλα τριμμένη
  • 100 γραμμάρια λιαστές ντομάτες σε λάδι, κομμένες σε κομματάκια
  • 100 γραμμάρια ελιές
  • 4 μεγάλα αβγά
  • 125 ml ελαιόλαδο
  • 125 ml ξηρό λευκό κρασί ή ζωμό κοτόπουλο και 1 κγ λεμόνι
  • 1 πακέτο μαγιά ξηρή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 στις αντιστάσεις.
  • Στο μπολ του μίξερ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά.
  • Προσθέτουμε τα αβγά, τη μοτσαρέλα, το λάδι, και το κρασί ή τον ζωμό με το λεμόνι. Ανακατεύουμε με τον γάντζο η με μια κουτάλα.
  • Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες και τις ελιές.
  • Η ζύμη μας δεν χρειάζεται ξεκούραση, την ρίχνουμε σε μια μακρόστενη φόρμα που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει.
  • Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου, για μια περίπου ώρα.
Keyword Μεσογειακό ψωμί με ελιές λιαστή ντομάτα και μοτσαρέλα
Θα χαρώ να διαβάσω τις εντυπώσεις σου γι’ αυτή τη συνταγή. Κάνε με Tag στο Instagram @sintagesmagirikis.gr

Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησέ με στο Facebook και στο Instagram!


*As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases

Δες επίσης:

Σχολίασε






Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, αποδέχεστε αυτόματα και τους όρους χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα