Μελένια τούρτα Medovic από τη Ρωσία

Μελένια τούρτα Medovic από τη Ρωσία

by Peggy
121 Προβολές

Τούρτα Medovic από τη Ρωσία

Aυτό το ρωσικό γλυκό θα το απολαύσετε με όλη σας τη καρδιά .

Αυτό το μελένιο κέικ χαϊδεύει την ψυχή και χαρίζει ένα χαμόγελο στο πρόσωπό σας με κάθε μπουκιά. Κατά κάποιον τρόπο, είναι υγιεινό, έτσι δεν είναι;

Εντάξει, τα κέικ και οι πίτες σίγουρα δεν συγκαταλέγονται στα τρόφιμα που μπορούν να χαρακτηριστούν ως υγιεινά. Άλλωστε, περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης και λίπους. Αλλά σίγουρα δεν τρώτε αυτή τη θειική τούρτα τόσο συχνά, άρα επιτρέψτε στον εαυτό σας αυτή την μελένια αμαρτία.

Συστατικά για το ρωσικό κέικ μελιού Medovnic

12 μερίδες


Για τη ζύμη

  • 3 αβγά
  • 265 γραμμάρια μέλι, π.χ. Σφακιανό Κρητικό Θυμαρίσιο Μέλι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 280 γρ αλεύρι γοχ
  • 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα ή 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • Κουταλιά της σούπας ξύδι
  • 150 γραμμάρια καρύδια

Για το σιρόπι

  • 80 γρ ζάχαρη
  • 100 ml νερό

Για την κρέμα

  • 800 γρ ξινή κρέμα crème fraîche
  • 250 γρ ζαχαρούχο γάλα ή Dulce de Leche

Συνταγή για σπιτική crème fraîche (κρεμ φρες) θα βρεις εδώ


Προετοιμασία του κέικ Medovnic

Πρώτα βράστε το νερό και ανακατέψτε τη ζάχαρη.

Βάλτε τα αβγά και το μέλι στον κάδο του μίξερ, προσθέστε το αλάτι και ανακατέψτε δυνατά για περίπου 3 έως 4 λεπτά.

Ανακατέψτε τη μαγειρική σόδα και το ξύδι μαζί και προσθέστε στον κάδο. Προσθέστε επίσης το αλεύρι κουταλιά κουταλιά.

Στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα και προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς (πάνω και κάτω θερμότητα).

Βάλτε λίγο από τη ζύμη στη λαδόκολλα και απλώστε ομαλά με μια σπάτουλα σε μια λεπτή στρώση.

Θέλεις περισσότερες συνταγές; Εγγράψου στο ενημερωτικό δελτίο μου και ακολούθησε με στο Facebook, το Pinterest και το Instagram για να μην χάσεις ούτε μια συνταγή.

Ψήνετε για περίπου 7 λεπτά στη μεσαία σχάρα, την ίδια ώρα φτιάξτε το δεύτερο ταψί με τον ίδιο τρόπο.

Η πρώτη φουρνιά θα χρειαστεί 7 λεπτά, η δεύτερη 6 και οι υπόλοιπες 5 λεπτά. Έχετε το νου σας στον φούρνο για να μην σας καεί η βάση .

Κάνετε αυτό εναλλάξ τα ταψιά μέχρι να τελειώσει η ζύμη.

Κόψτε τη ψημένη ζύμη με μια στρόγγυλη φόρμα κέικ, αλλά κρατήστε τις άκρες σε ένα μπολ.

Κόψτε τη ζύμη αμέσως μόλις την βγάλετε από τον φούρνο διότι μόλις κρυώσει θα γίνει σκληρή και δεν θα κόβετε, Έπειτα καλύψτε τις στρόγγυλες ζύμες που κόψατε με μια πετσέτα μία πάνω στην άλλη.

Προσθέστε στο μπλέντερ τα κομμάτια που κρατήσατε στην άκρη μαζί με τα καρύδια και χτυπήστε μέχρι να γίνουν σκόνη.

Τώρα ανακατέψτε την Dulce de Leche μαζί με την ξινή κρέμα crème fraîche σε μια κρέμα σε ένα μπολ.

Τοποθετήστε την πρώτη βάση σε μια φόρμα κέικ, αλείψτε κρύο σιρόπι με ένα πινέλο και ρίξτε μια λεπτή στρώση κρέμας και στη συνέχεια, κάντε το ίδιο με την επόμενη στρώση.

Φτιάξτε σταδιακά με τον ίδιο τρόπο όλα τα στρώματα μέχρι να εξαντληθούν τα φύλλα της ζύμης.

Τώρα απλώστε καλά με την κρέμα που περίσσεψε την τούρτα,

Τέλος, πασπαλίζουμε με τη ζύμη και τα ψίχουλα ζύμης – καρυδιού.

Το κέικ πρέπει τώρα να σταθεί σε δροσερό μέρος για τουλάχιστον 6 ώρες για να μπορέσει να τραβήξει.

Θα χαρώ να διαβάσω τις εντυπώσεις σου γι’ αυτή τη συνταγή. Κάνε με Tag στο Instagram @sintagesmagirikis.gr.

Δοκιμάστε:


Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησέ με στο Facebook και στο Instagram!

Δες επίσης:

Σχολίασε

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, αποδέχεστε αυτόματα και τους όρους χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro
Ads Blocker Detected!!!

Διαπιστώσαμε ότι χρησιμοποιείτε επεκτάσεις για τον αποκλεισμό διαφημίσεων. Για να συνεχίσετε απενεργοποιήστε αυτές τις επεκτάσεις και ανανεώστε τη σελίδα. Με αυτόν τον τρόπο μας βοηθάτε να συνεχίσουμε! Ευχαριστούμε!