Μαρμελάδα δαμάσκηνο με κανέλα
Φτιάξτε σπιτική μαρμελάδα δαμάσκηνο και συνοδέψτε τις φρυγανιές στο πρωινό σας γεύμα ή απλά προθέστε μια κουταλιά στο γιαούρτι σας.
Συστατικά
- 900 γραμμάρια δαμάσκηνα , ζυγισμένα χωρίς κουκούτσια
- 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κανέλας
- 530 γραμμάρια ζάχαρη
- χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι
Εκτέλεση
Πλύνετε και καθαρίστε τα δαμάσκηνα από τα κουκούτσια, ζυγίστε τα δαμάσκηνα και τα βάλτε σε μια κατσαρόλα, κομμένα σε μικρά κομμάτια. Πιέστε το λεμόνι και ρίξτε το χυμό πάνω από τα δαμάσκηνα. Ζεσταίνουμε για 5 λεπτά, προσεκτικά ώστε να μην καούν . Όταν τα δαμάσκηνα είναι αρκετά μαλακά, τα κάνουμε πουρέ με το ραβδομπλέντερ.
Για μεγαλύτερη ποικιλία σε μπλέντερ, ρίξτε μια ματιά ΕΔΩ.
Για να πάρετε μία γεύση από τους πιο hot αποχυμωτές της αγοράς, δείτε ΕΔΩ.
Προσθέστε τη ζάχαρη και την κανέλα. Βράστε τα για 4 λεπτά. Στη συνέχεια ρίξτε αμέσως σε αποστηρωμένα βάζα μαρμελάδας και κλείστε τα βάζα πολύ καλά.
Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησέ με στο Facebook και στο Instagram!
*As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases