Εξωτική τούρτα, για τους λάτρεις των κουβανέζικων κοκτέιλ.
Δεν είναι κατάλληλο για παιδιά!
Υλικά που θα χρειαστούμε για την Κουβανέζικη τούρτα Μοχίτο
- 5 αβγά
- 400 g ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο, καστανή
- 150 γραμμάρια αλεύρι, κοσκινισμένο
- 50 g κορν φλάουρ
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 700 ml κρέμα γάλακτος, 35 % λιπαρά
- 1 κσ άχνη ζάχαρη
- εκχύλισμα βανίλιας
- 250 γραμμάρια τυρί κρέμα
- 2 ματσάκια μέντα,
- 8 λάιμ (μοσχολέμονα)
- 150 ml ρούμι, Havana Club
- 10 φύλλα ζελατίνης
Πως κάνουμε την Κουβανέζικη τούρτα Μοχίτο
Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να αναφερθεί ότι με αυτό το κέικ είναι σχεδόν αδύνατο να αντικατασταθούν μεμονωμένα συστατικά με κάτι άλλο (π.χ. τα λάιμ με λεμόνια ή Havana Club με ΄άλλο ρούμι ) χωρίς, όπως και με το κοκτέιλ mojito..
Για το παντεσπάνι
χτυπήστε τα αβγά με 150 g ζάχαρης από ζαχαροκάλαμο για 7 – 8 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια, προσθέστε στο αλεύρι αναμεμιγμένο με κορν φλάουρ και μπέικιν πάουντερ, ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και ρίξτε το μείγμα σε μια φόρμα. Ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 ° C στη δεύτερη σχάρα από το κάτω μέρος για 30-35 λεπτά. Μην ανοίγετε το φούρνο καθ ‘όλη τη διάρκεια, διαφορετικά η βάση θα καταρρεύσει. Κόψτε την βάση σε τρία στρώματα, αφού κρυώσει εντελώς.
Για τη γέμιση
χτυπάμε 500 ml κρέμας γάλακτος και προσθέτουμε το τυρί κρέμας. Στη συνέχεια κρατήστε μερικά φύλλα από τη μέντα για να διακοσμήσετε και κόψτε τα υπόλοιπα φύλλα πολύ λεπτά (όχι σε πολτό) και βάλτε τα σε ένα μπολάκι. Τρίψτε τη φλούδα από 2 – 3 λάιμ και προσθέστε στη μέντα. Κρατήστε ένα άθικτο λάιμ στην άκρη για τη διακόσμηση, βγάλτε το χυμό από τα υπόλοιπα 7 και χτυπήστε ελαφρά το χυμό με 220 g ζάχαρης από ζαχαροκάλαμο, τη μέντα και το φλούδα των λάιμ. Τώρα προσθέστε τα στο μείγμα κρέμας και τυριού. Μουλιάστε τη ζελατίνη σύμφωνα με τις οδηγίες, διαλύστε την και ομογενοποιήστε με την κρέμα. Βάλτε τη κρέμα στο ψυγείο.
Τοποθετήστε στην στρόγγυλη φόρμα την κάτω βάση και απλώστε τη μισή γέμιση.. Βάλτε τη δεύτερη βάση από πάνω και ψεκάστε με 75 ml Havana Club. Απλώστε το υπόλοιπο μείγμα στην κορυφή και καλύψτε με τον τελευταίο όροφο. Βάλτε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα.
Χτυπήστε την υπόλοιπη παγωμένη κρέμα με την άχνη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας ώστε να γίνει σαντιγί. Αφού έχει κρυώσει η τούρτα βγάλτε από τη φόρμα, βρέξτε το πάνω μέρος με το υπόλοιπο Havana Club και επικαλύψτε το κέικ με την σαντιγί σε λεπτή στρώση. Διακοσμήστε με φύλλα μέντας και φέτες λάιμ. Τοποθετήστε πάλι στο ψυγείο. Βγάλτε το από το ψυγείο λίγο πριν το σερβίρετε και πασπαλίστε την υπόλοιπη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο (30 g) πάνω από τη τούρτα.
Είναι μια διαφορετική τούρτα για τους λάτρεις του μοχίτο, αν τη φτιάξετε, στείλτε μου τις εντυπώσεις και τις φωτογραφίες με την τούρτα μοχίτο που φτιάξατε στο instagram με hashtag #sintagesmagirikisgr ή στο Facebook.
Πακέτα προσφορών, με μεγάλες εκπτώσεις έως 1+1 δώρο!
Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησέ με στο Facebook και στο Instagram!
*As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases