Κορμός με πασχαλινό τσουρέκι
Το Πάσχα πέρασε αλλά τα πασχαλινά τσουρέκια περίσσεψαν και δεν ξέρετε τι να τα κάνετε.
Ελάτε, λοιπόν, να φτιάξουμε ένα κορμό που αντί για μπισκότα θα έχει το τσουρέκι σας.
Κορμός με πασχαλινό τσουρέκι
Το Πάσχα πέρασε αλλά τα πασχαλινά τσουρέκια περίσσεψαν και δεν ξέρετε τι να τα κάνετε. Ελάτε, λοιπόν, να φτιάξουμε ένα κορμό που αντί για μπισκότα θα έχει το τσουρέκι σας. Ιδιοφυές έτσι;
Θέλεις περισσότερες συνταγές; Εγγράψου στο ενημερωτικό δελτίο μου και ακολούθησε με στο Facebook, το Pinterest και το Instagram για να μην χάσεις ούτε μια συνταγή.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 250 γρ τσουρέκι 3-4 φέτες
- 4 κσ κακάο
- 250 γρ μαργαρίνη
- 1 κούπα άχνη ζάχαρη
- 1 αβγό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάτε στο μίξερ τη μαργαρίνη και την ζάχαρη άχνη και όταν αφρατέψουν καλά ρίχνετε το αβγό, το κονιάκ (ή λικέρ) και το κακάο.
- Μόλις ομογενοποιηθεί το μίγμα κόβετε το τσουρέκι σε μικρά κομμάτια και το ρίχνετε μέσα στο μίγμα ανακατεύοντας καλά με μια κουτάλα.
- Ρίχνετε το μίγμα σε λαδόκολλα και τυλίγετε ώστε να δημιουργήσετε έναν κύλινδρο.
- Βάζετε τον κορμό (ή «σαλάμι») στην κατάψυξη και αφήνετε να παγώσει καλά.
- Όταν θέλετε να σερβίρετε, βγάζετε 5 λεπτά πριν το γλυκό από την κατάψυξη ώστε να μπορέστε να το κόψετε πιο εύκολα.
Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησέ με στο Facebook και στο Instagram!
*As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases