Κορμός με γεμιστά ολόκληρα μπισκότα
Ονειρικός εύκολος κορμός που θα ευχαριστηθείτε.
Κορμός με γεμιστά ολόκληρα μπισκότα
Λαχταριστός κορμός με γεμιστά ολόκληρα μπισκότα
Θέλεις περισσότερες συνταγές; Εγγράψου στο ενημερωτικό δελτίο μου και ακολούθησε με στο Facebook, το Pinterest και το Instagram για να μην χάσεις ούτε μια συνταγή.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 600 γρ σοκολάτα κουβερτούρα υγείας ή γάλακτος ή λευκή σπασμένη σε κομμάτια (για να λιώσει πιο εύκολα και γρήγορα)
- 150 γρ λάδι καρύδας ή βούτυρο όχι μαργαρίνη
- 1 βανιλίνη
- 200 γρ κρέμα γάλακτος πλήρης
- 3 πακέτα μπισκότα γεμιστά της αρεσκείας σας Συνολικό βάρος μπισκότων 460 γρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια κλασσική μακρόστενη φόρμα στρώνουμε μεμβράνη.
- Σε μπεν μαρί, λιώνουμε τα κομμάτια κουβερτούρας με το λάδι καρύδας ή το βούτυρο και την βανιλίνη. Ανακατεύουμε καλά κατά την διάρκεια όλα τα υλικά έως ότου λιώσει εντελώς η κουβερτούρα. Το μείγμα θα είναι γυαλιστερό και λείο.
- Στην συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε και πάλι όλα τα υλικά να ομογενοποιηθούν πλήρως.
- Στρώνουμε τα μπισκότα κατά μήκος στην φόρμα, έτσι ώστε να σκεπαστεί όλη η επιφάνεια της.
- Ρίχνουμε με μια κουτάλα, μια ποσότητα από το μείγμα της σοκολάτας μας έτσι ώστε ίσα να σκεπαστεί η πρώτη στρώση από τα μπισκότα. Συνεχίζουμε την διαδικασία. Μπισκότα – μείγμα σοκολατάς κλπ τελειώνοντας με σοκολάτα. Θα “πάρει” 3 στρώσεις μπισκότα και 3 στρώσεις από το μείγμα σοκολάτας.
- Βάζουμε την φόρμα στο ψυγείο σκεπασμένη με μεμβράνη για τουλάχιστον 5 ώρες να παγώσει καλά και να “δέσουν” όλα τα υλικά. Μπορείτε να το ετοιμάσετε και από βραδύς για την επόμενη ημέρα. Εάν βιάζεστε πολύ τοποθετήστε το 2 ώρες στην κατάψυξη. Είναι αρκετές.
- Αφού παγώσει εντελώς το γλυκό ξεφορμάρουμε αφαιρώντας την μεμβράνη και κόβουμε σε μερίδες.
Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησέ με στο Facebook και στο Instagram!
*As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases