Κορμός με γεμιστά ολόκληρα μπισκότα

Λαχταριστός κορμός με γεμιστά ολόκληρα μπισκότα

Υλικά

  • 600 γρ σοκολάτα κουβερτούρα υγείας ή γάλακτος ή λευκή, σπασμένη σε κομμάτια (για να λιώσει πιο εύκολα και γρήγορα)
  • 150 γρ λάδι καρύδας ή βούτυρο όχι μαργαρίνη
  • 1 βανιλίνη
  • 200 γρ κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 3 πακέτα μπισκότα γεμιστά της αρεσκείας σας (Συνολικό βάρος μπισκότων 462 γρ)

Μέθοδος εκτέλεσης

Σε μια κλασσική μακρόστενη φόρμα στρώνουμε μεμβράνη.

Σε μπεν μαρί, λιώνουμε τα κομμάτια κουβερτούρας με το λάδι καρύδας ή το βούτυρο και την βανιλίνη. Ανακατεύουμε καλά κατά την διάρκεια όλα τα υλικά έως ότου λιώσει εντελώς η κουβερτούρα. Το μείγμα θα είναι γυαλιστερό και λείο.

Στην συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε και πάλι όλα τα υλικά να ομογενοποιηθούν πλήρως.
Στρώνουμε τα μπισκότα κατά μήκος στην φόρμα, έτσι ώστε να σκεπαστεί όλη η επιφάνεια της (χωράει ακριβώς 12 μπισκότα).

Ρίχνουμε με μια κουτάλα, μια ποσότητα από το μείγμα της σοκολάτας μας έτσι ώστε ίσα να σκεπαστεί η πρώτη στρώση από τα μπισκότα. Συνεχίζουμε την διαδικασία. Μπισκότα – μείγμα σοκολατάς κλπ τελειώνοντας με σοκολάτα. Θα “πάρει” 3 στρώσεις μπισκότα και 3 στρώσεις από το μείγμα σοκολάτας.

Βάζουμε την φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες να παγώσει καλά και να “δέσουν” όλα τα υλικά. Μπορείτε να το ετοιμάσετε και από βραδύς για την επόμενη ημέρα. Εάν βιάζεστε πολύ τοποθετήστε το 2 ώρες στην κατάψυξη. Είναι αρκετές.

Αφού παγώσει εντελώς στην κατάψυξη, φυλάξετε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να φαγωθεί εντελώς.

Αφού παγώσει εντελώς το γλυκό ξεφορμάρουμε αφαιρώντας την μεμβράνη και κόβουμε σε μερίδες.

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε με ένα ζεστό ρόφημα της αρεσκείας μας.

Μοιράσου το!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Don't Miss! random posts ..