Κόκκινες φακές μπολονέζ (Vegan)

Κόκκινες φακές μπολονέζ (Vegan)

by Peggy
901 Προβολές

Κόκκινες φακές μπολονέζ (Vegan)

Έχετε φτιάξει ποτέ μπολονέζ με κόκκινες φακές;

Είμαι μεγάλη θαυμαστής της κλασικής μπολονέζ με κιμά, αλλά αυτή η συνταγή για κόκκινη φακή μπολονέζ με καρότα και σέλινο με κέρδισε.

Η vegan Bolognese δεν είναι μόνο υγιεινή και υπέροχη για τα παιδιά, αλλά και πολύ εύκολη να τη φτιάξετε.

Συνταγή κόκκινης φακής μπολονέζ

Ήθελα να δοκιμάσω τη συνταγή για την κόκκινη φακή μπολονέζ από καιρό. Ειδικά επειδή έχω πάντα τα περισσότερα υλικά στο σπίτι ούτως ή άλλως.

Είναι μια εξαιρετική συνταγή που αποτελείται σχεδόν εξ ολοκλήρου από υλικά που έχουμε σπίτι μας. Ιδανικό για μετά τη δουλειά εάν θέλετε να μαγειρέψετε κάτι νόστιμο στα γρήγορα χωρίς να χρειαστεί να πάτε για ψώνια προηγουμένος.

Η μπολονέζ με κόκκινες φακές είναι φουλ με υγιεινά συστατικά και είναι έτοιμη σε 30 λεπτά!

Εάν δοκιμάσεις τη συνταγή μου, θα ήταν πολύ ευγενικό αν μου άφηνες ένα σχόλιο και μια βαθμολογία με αστέρια παρακάτω. Θα χαρώ πολύ αν βάλεις και μια φωτογραφία στο Instagram ή στο Facebook και με κάνεις tag @sintagesmagirikis.gr.

Κόκκινες φακές μπολονέζ (Vegan)

Δοκίμασε: Σαλάτα με κόκκινες φακές και παντζάρια

Κόκκινες φακές μπολονέζ (Vegan)

Κόκκινες φακές μπολονέζ (Vegan)

Η μπολονέζ με κόκκινες φακές, με καρότο και σέλινο είναι μια υγιεινή και γρήγορη συνταγή για μεσημεριανό γεύμα.

Θέλεις περισσότερες συνταγές; Εγγράψου στο ενημερωτικό δελτίο μου και ακολούθησε με στο Facebook, το Pinterest και το Instagram για να μην χάσεις ούτε μια συνταγή.

Κατηγορία Κυρίως γεύμα
Ειδική διατροφή Vegan
Χρόνος εκτέλεσης 10 mins
Χρόνος ψησίματος 20 mins
Συνολικός χρόνος 30 mins
Ποσότητα: 4 μερίδες

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  

  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 1 κσ ελαιόλαδο
  • 2 κσ πελτέ ντομάτας
  • 150 γραμμάρια Κόκκινες φακές
  • 400 γραμμάρια ντομάτα κονκασέ
  • 250 ml ζωμό λαχανικών
  • βασιλικό
  • αλάτι
  • πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 

  • Πλένουμε τις φακές καλά και τις αφήνουμε στην άκρη.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και κόβουμε το καρότο και το σέλερι σε κύβους.
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι με καπάκι βάζουμε το λάδι και ανάβουμε τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε.
  • Ρίχνουμε μέσα το καρότο και το σέλερι και τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το πελτέ ντομάτας, το σκόρδο αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε την τομάτα κονκασέ , τις φακές και τον ζωμό λαχανικών.
  • Κλείνουμε το καπάκι και βράζουμε για 15 λεπτά.
  • Ελέγχουμε και προσθέτουμε νερό αν χρειαστεί,
  • Σερβίρουμε με βρασμένα ζυμαρικά της αρεσκείας μας.
Θα χαρώ να διαβάσω τις εντυπώσεις σου γι’ αυτή τη συνταγή. Κάνε με Tag στο Instagram @sintagesmagirikis.gr


Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησέ με στο Facebook και στο Instagram!


*As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases

Δες επίσης:

Σχολίασε






Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, αποδέχεστε αυτόματα και τους όρους χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα