Κλασσικό ρυζόγαλο της γιαγιάς

Κλασσικό ρυζόγαλο της γιαγιάς


Αναμνήσεις με γέυση της παιδικής μας ηλικίας.

Υλικά

  • 200 ml νερό
  • 100 γρ ρύζι γλασέ ή αρμπόριο
  • 720 ml γάλα
  • 60 γρ ζάχαρη
  • 1 ½ κ.σ. κόρν φλάουρ
  • 30 ml γάλα
  • 1 βανίλια
  • λίγη κανέλα για γαρνίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Βάζω τα 200 ml νερό στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, μόλις βράσει ρίχνω το ρύζι και αφήνω να μισοψηθέι και να εξατμιστεί το νερό.

Προσθέτω το γάλα και μόλις ζεσταθεί ρίχνω τη μισή ποσότητα της ζάχαρης (30 γρ) ανακατεύοντας απαλά.

Όταν βράσει το γάλα για 2 – 3 λεπτά προσθέτω την υπόλοιπη ζάχαρη (30 γρ) και τη βανίλια.

Αφού διαλύσω σε ένα μπολάκι με 30 ml κρύο γάλα το κόρν φλάουρ, προσθέτω το μείγμα στην κατσαρόλα ανακατεύοντας να πάει παντού.

Συνεχίζω το απαλό ανακάτεμα μέχρι να πήξει το μείγμα, σαν κρέμα και να καλύπτει το πίσω μέρος της κουτάλας.

Σερβίρω ζεστό ή κρύο, πασπαλίζοντας με λίγη κανέλα.

Μοιράσου το!
Article Categories:
Γλυκά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Don't Miss! random posts ..