Κλασσικό ρυζόγαλο της γιαγιάς
Αναμνήσεις με γεύση της παιδικής μας ηλικίας.
Γιατί η γιαγιά έκανε το καλύτερο ρυζόγαλο του κόσμου! Το έβαζε στα μπολάκια με την κουτάλα κι εμείς καθόμασταν δίπλα και παρακολουθούσαμε. Περιμέναμε πότε θα σταματήσει το καυτό ρυζόγαλο να αχνίζει για να βάλουμε μπρος τα κουτάλια μας.
Λατρεύω αυτές τις αναμνήσεις…
Κλασσικό ρυζόγαλο της γιαγιάς
Θέλεις περισσότερες συνταγές; Εγγράψου στο ενημερωτικό δελτίο μου και ακολούθησε με στο Facebook, το Pinterest και το Instagram για να μην χάσεις ούτε μια συνταγή.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 100 γρ ρύζι γλασέ ή αρμπόριο
- 720 ml γάλα
- 60 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 ½ κ.σ. κόρν φλάουρ
- 30 ml γάλα
- 1 βανίλια
- λίγη κανέλα για γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζω τα 200 ml νερό στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, μόλις βράσει ρίχνω το ρύζι και αφήνω να μισοψηθέι και να εξατμιστεί το νερό.
- Προσθέτω το γάλα και μόλις ζεσταθεί ρίχνω τη μισή ποσότητα της ζάχαρης (30 γρ) ανακατεύοντας απαλά.
- Όταν βράσει το γάλα για 2 – 3 λεπτά προσθέτω την υπόλοιπη ζάχαρη (30 γρ) και τη βανίλια.
- Αφού διαλύσω σε ένα μπολάκι με 30 ml κρύο γάλα το κόρν φλάουρ, προσθέτω το μείγμα στην κατσαρόλα ανακατεύοντας να πάει παντού.
- Συνεχίζω το απαλό ανακάτεμα μέχρι να πήξει το μείγμα, σαν κρέμα και να καλύπτει το πίσω μέρος της κουτάλας.
- Σερβίρω ζεστό ή κρύο, πασπαλίζοντας με λίγη κανέλα.
Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησέ με στο Facebook και στο Instagram!
*As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases