Αφράτο Κέικ με μους μήλου και κανέλα
Λατρεύω τα μήλα, σκέτα, με κανέλα, σε γλυκά, σε πίτες, σε κέικ μπορώ ακόμα να φάω μους μήλου με το κουτάλι, τέτοιος έρωτας σου λέω!!
Το μήλο είναι ένα φρούτο θεσμός! Οικείο και προσιτό, το «φρούτο για όλες τις δουλειές» μας συστήνεται και μπαίνει σε φούρνο και κατσαρόλα για γλυκές και αλμυρές «αμαρτίες».
Πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα γνωστά φρούτα στην ανθρωπότητα. Με πιθανή καταγωγή από τον Καύκασο από τα προϊστορικά ήδη χρόνια, έχει συνδεθεί με τη μυθολογία και την τέχνη όσο λίγα εδώδιμα, ενώ το τέλειο σχήμα του, δαγκωμένο ή μη, εξακολουθεί να επιλέγεται σαν σήμα πασίγνωστων brands.
Είναι το πιο διαδεδομένο οπωροφόρο δέντρο διεθνώς, με περισσότερες από 8.000 ποικιλίες. Είναι, ακόμα, η σημαντικότερη δενδροκοµική καλλιέργεια στην Ελλάδα µετά την ελιά, τα εσπεριδοειδή και τη ροδακινιά.
Επειδή λοιπόν μας αρέσει τόσο πολύ η γεύση του μήλου, οικογενειακός και πριν μου χαλάσει η χειροποίητη μους μήλου που είχα στο ψυγείο, είπα χθες να φτιάξω ένα ζουμερό κέικ με γεύση μήλο και κανέλα.
Το κέικ φτιάχνεται πολύ γρήγορα και παραμένει πολύ ζουμερό για 3 ημέρες, αν σκεπαστεί. Σε εμάς όμως εξαφανίστηκε μέσα σε λίγες ώρες και πιστεύω πως αν το φτιάξετε δεν θα μείνει και σε εσάς ούτε δείγμα από ψίχουλο!!
Εάν δοκιμάσεις τη συνταγή μου για το Κέικ, θα ήταν πολύ ευγενικό αν μου άφηνες ένα σχόλιο και μια βαθμολογία με αστέρια παρακάτω. Θα χαρώ πολύ αν βάλεις και μια φωτογραφία στο Instagram ή στο Facebook και με κάνεις tag @sintagesmagirikis.gr για να δω το κέικ σου!
-
Σιντριβάνι Σοκολάτας€50.60
-
Αποφλοιωτής μήλουΠροϊόν σε προσφορά€12.95
-
Κόφτης Καρπουζιού€7.95
Κέικ με μους μήλου και κανέλα
Θέλεις περισσότερες συνταγές; Εγγράψου στο ενημερωτικό δελτίο μου και ακολούθησε με στο Facebook, το Pinterest και το Instagram για να μην χάσεις ούτε μια συνταγή.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 200 γραμμάρια μους μήλου Δες τη συνταγή εδώ
- 150 γραμμάρια βούτυρο μαλακό
- 200 γραμμάρια ζάχαρη
- 2 Αβγά
- 350 γραμμάρια Αλεύρι
- 1 κγ κανέλα
- 2 κγ μπέικιν πάουντερ
- 1 βανίλια
- 125 γραμμάρια γάλα
Για το σερβίρισμα
- Κανέλα
- Άχνη ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Όλα τα υλικά πρέπει να έχουν θερμοκρασία δωματίου
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς στις αντιστάσεις.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα, στρόγγυλη ή μακρόστενη. Ότι μας αρέσει.
- Βάζουμε τα αβγά με τη ζάχαρη σε ένα μπολ και χτυπάμε καλά με το μίξερ χειρός.
- Προσθέτουμε τη μους μήλου , τη βανίλια και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε για 20 δευτερόλεπτα. Ίσα ίσα να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Γίνετε και χωρίς μίξερ, ανακατέψτε απλά με μια σπάτουλα.
- Βάζουμε τη ζύμη για το κέικ στην βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα μας και ψήνουμε στην κάτω σχάρα για 45 λεπτά.
- Κάνουμε το κόλπο με την οδοντογλυφίδα, αν βγει καθαρή είναι έτοιμο.
- Αφήνουμε το κέικ μας να κρυώσει το αναποδογυρίζουμε και το πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και άχνη ζάχαρη.
Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησέ με στο Facebook και στο Instagram!
*As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases