Κέικ με μους μήλου και κανέλα

Κέικ με μους μήλου και κανέλα

by Peggy
2,464 Προβολές

Αφράτο Κέικ με μους μήλου και κανέλα

Λατρεύω τα μήλα, σκέτα, με κανέλα, σε γλυκά, σε πίτες, σε κέικ μπορώ ακόμα να φάω μους μήλου με το κουτάλι, τέτοιος έρωτας σου λέω!!

Το μήλο είναι ένα φρούτο θεσμός! Οικείο και προσιτό, το «φρούτο για όλες τις δουλειές» μας συστήνεται και μπαίνει σε φούρνο και κατσαρόλα για γλυκές και αλμυρές «αμαρτίες».

Πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα γνωστά φρούτα στην ανθρωπότητα. Με πιθανή καταγωγή από τον Καύκασο από τα προϊστορικά ήδη χρόνια, έχει συνδεθεί με τη μυθολογία και την τέχνη όσο λίγα εδώδιμα, ενώ το τέλειο σχήμα του, δαγκωμένο ή μη, εξακολουθεί να επιλέγεται σαν σήμα πασίγνωστων brands.

Είναι το πιο διαδεδομένο οπωροφόρο δέντρο διεθνώς, με περισσότερες από 8.000 ποικιλίες. Είναι, ακόμα, η σημαντικότερη δενδροκοµική καλλιέργεια στην Ελλάδα µετά την ελιά, τα εσπεριδοειδή και τη ροδακινιά.

Επειδή λοιπόν μας αρέσει τόσο πολύ η γεύση του μήλου, οικογενειακός και πριν μου χαλάσει η χειροποίητη μους μήλου που είχα στο ψυγείο, είπα χθες να φτιάξω ένα ζουμερό κέικ με γεύση μήλο και κανέλα.

Το κέικ φτιάχνεται πολύ γρήγορα και παραμένει πολύ ζουμερό για 3 ημέρες, αν σκεπαστεί. Σε εμάς όμως εξαφανίστηκε μέσα σε λίγες ώρες και πιστεύω πως αν το φτιάξετε δεν θα μείνει και σε εσάς ούτε δείγμα από ψίχουλο!!

Εάν δοκιμάσεις τη συνταγή μου για το Κέικ, θα ήταν πολύ ευγενικό αν μου άφηνες ένα σχόλιο και μια βαθμολογία με αστέρια παρακάτω. Θα χαρώ πολύ αν βάλεις και μια φωτογραφία στο Instagram ή στο Facebook και με κάνεις tag @sintagesmagirikis.gr για να δω το κέικ σου!

Κέικ με μους μήλου και κανέλα

Κέικ με μους μήλου και κανέλα

Το κέικ φτιάχνεται πολύ γρήγορα και παραμένει πολύ ζουμερό για 3 ημέρες, αν σκεπαστεί. Σε εμάς όμως εξαφανίστηκε μέσα σε λίγες ώρες και πιστεύω πως αν το φτιάξετε δεν θα μείνει και σε εσάς ούτε δείγμα από ψίχουλο!!

Θέλεις περισσότερες συνταγές; Εγγράψου στο ενημερωτικό δελτίο μου και ακολούθησε με στο Facebook, το Pinterest και το Instagram για να μην χάσεις ούτε μια συνταγή.

Κατηγορία Brunch, Κέικ, Πρωινό, Σνακ
Κουζίνα Γερμανική
Χρόνος εκτέλεσης 5 mins
Χρόνος ψησίματος 40 mins
Συνολικός χρόνος 45 mins

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  

  • 200 γραμμάρια μους μήλου Δες τη συνταγή εδώ
  • 150 γραμμάρια βούτυρο μαλακό
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη
  • 2 Αβγά
  • 350 γραμμάρια Αλεύρι
  • 1 κγ κανέλα
  • 2 κγ μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • 125 γραμμάρια γάλα

Για το σερβίρισμα

  • Κανέλα
  • Άχνη ζάχαρη
Ψώνισε με ένα κλικ, ότι υλικά χρειάζεσαι για να εκτελέσεις αυτή τη συνταγή και παρέλαβε τα στον χώρο σου δωρεάν, από τα ΑΒ Βασιλόπουλος!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 

  • Όλα τα υλικά πρέπει να έχουν θερμοκρασία δωματίου
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς στις αντιστάσεις.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα, στρόγγυλη ή μακρόστενη. Ότι μας αρέσει.
  • Βάζουμε τα αβγά με τη ζάχαρη σε ένα μπολ και χτυπάμε καλά με το μίξερ χειρός.
  • Προσθέτουμε τη μους μήλου , τη βανίλια και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε για 20 δευτερόλεπτα. Ίσα ίσα να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Γίνετε και χωρίς μίξερ, ανακατέψτε απλά με μια σπάτουλα.
  • Βάζουμε τη ζύμη για το κέικ στην βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα μας και ψήνουμε στην κάτω σχάρα για 45 λεπτά.
  • Κάνουμε το κόλπο με την οδοντογλυφίδα, αν βγει καθαρή είναι έτοιμο.
  • Αφήνουμε το κέικ μας να κρυώσει το αναποδογυρίζουμε και το πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και άχνη ζάχαρη.
Keyword Κέικ με μους μήλου και κανέλα, Κέικ μήλο
Θα χαρώ να διαβάσω τις εντυπώσεις σου γι’ αυτή τη συνταγή. Κάνε με Tag στο Instagram @sintagesmagirikis.gr


Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησέ με στο Facebook και στο Instagram!

Δες επίσης:

Σχολίασε






Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, αποδέχεστε αυτόματα και τους όρους χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro
Ads Blocker Detected!!!

Διαπιστώσαμε ότι χρησιμοποιείτε επεκτάσεις για τον αποκλεισμό διαφημίσεων. Για να συνεχίσετε απενεργοποιήστε αυτές τις επεκτάσεις και ανανεώστε τη σελίδα. Με αυτόν τον τρόπο μας βοηθάτε να συνεχίσουμε! Ευχαριστούμε!