Κέικ καρότο γεμιστό με μοναδική κρέμα και επικάλυψη

Κέικ καρότο γεμιστό με μοναδική κρέμα και επικάλυψη

Κέικ καρότο, η αγαπημένη συνταγή του ιδρυτή του Μουσείου Καρότου στην Αγγλία.

Αυτός ο συνδυασμός μπανάνας καρότου μπορεί να ακούγεται περίεργος αλλά η προσθήκη μπανάνας στο κέικ καρότου κάνει τη ζύμη πιο υγρή και την υφή λίγο πιο πυκνή και ελαστική και όχι τόσο ελαφριά όπως τα γνωστά σε εμάς κέικ καρότου.


Υλικά που θα χρειαστούμε για το κέικ καρότου για 8 κομμάτια

  • 4 μεγάλα αβγά, χτυπημένα
  • 275 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 250 ml ηλιέλαιο  και λίγο ακόμη για το σκεύος μας
  • 275 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 200 γραμμάρια μικρές ώριμες μπανάνες, ξεφλουδισμένες και λιωμένες (2 μικρές)
  • 2 μικρά καρότα, 150 γραμμάρια, καθαρισμένα και τριμμένα στον τρίφτη

Υλικά για την γέμιση και επικάλυψη

  • 280 γραμμάρια τυρί κρέμα με πλήρη λιπαρά
  • 150 γραμμάρια βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κγ εκχύλισμα βανίλιας
  • 250 γραμμάρια άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη

Εκτέλεση συνταγής

Θα χρειαστούμε 2 στρογγυλές φόρμες 20 εκ τις οποίες θα λαδώσουμε και θα καλύψουμε λαδόκολλα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς.

Για την βάση

Βάζουμε σε ένα μπολ την άχνη ζάχαρη τα αβγά, το ηλιέλαιο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά για την βάση μας και χτυπάμε και αυτά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Μοιράζουμε τη ζύμη στις 2 φόρμες, το κάνουμε λείο με μια μαρίζ και ψήνουμε για 35 με 40 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα.

Μόλις βγάλουμε τα 2 κέικ μας, αφήνουμε στην άκρη 10 λεπτά να κρυώσουν, έπειτα ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να σταθούν σε ένα ψηλό σκεύος.

Βάζουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα και το βούτυρο και τα χτυπάμε με το μίξερ, προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας, και την κοσκινισμένη άχνη ζάχαρη. Χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια απαλή κρέμα.

Μόλις είναι κρύα τα κέικ μας, μοιράζουμε την μισή κρέμα στη βάση και σκεπάζουμε με το άλλο κομμάτι κέικ, μεταφέρουμε σε ένα πιάτο ή τουρτιέρα και αλείβουμε με την υπόλοιπη κρέμα μας το κέικ καρότο




Τοποθετούμε το κέικ καρότο στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα πριν το σερβίρουμε.

Σε περίπτωση που θέλουμε να το καταψύξουμε , το κάνουμε χωρίς το γλάσο.

Το γλάσο θα σας φανεί πολύ υγρό, αλλά σφίγγει μόλις μπει στο ψυγείο.

Τρίβουμε τα καρότα στην ψιλή πλευρά του τρίφτη και βάζουμε στο κέικ όλα τα υγρά που μπορεί να βγάλουν.

 

Μοιράσου το!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Don't Miss! random posts ..