Κέικ φουντούκι χωρίς αλεύρι και μπέικιν
Αυτή η συνταγή για το κέικ φουντουκιού χωρίς αλεύρι έπεσε στα χέρια μου και έπρεπε να σας την δείξω, γιατί είναι καταπληκτική!!
Το κέικ φουντουκιού είναι εξαιρετικά εύκολο και γρήγορο.. Το προσωπικό μου κερασάκι στην τούρτα είναι ο συνδυασμός του γλάσου μαύρης σοκολάτας και των φουντουκιών.
Τα φουντούκια και η σοκολάτα ήταν πάντα ένα ονειρεμένο ζευγάρι, το γνωρίζουμε από τότε που παρουσιάστηκε η Nutella.
Η στρώση σοκολάτας ταιριάζει τρομερά με τα ζουμερά φουντούκια.. Ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ζάχαρη άχνη ως επικάλυψη, η οποία ταιριάζει επίσης πολύ.
Το ζουμερό κέικ φουντουκιού χωρίς αλεύρι είναι μια νόστιμη λιχουδιά που δεν έχει πολύ γλυκιά γεύση παρά την ποσότητα της ζάχαρης άχνη. Παρεμπιπτόντως, η γιαγιά μου χρησιμοποιεί καστανή ζάχαρη για τη συνταγή και μόνο τη μισή ποσότητα που αναφέρεται. Μπορείτε αν θέλετε να το δοκιμάσετε κι έτσι.
Ως εναλλακτική λύση στα φουντούκια, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αλεσμένα καρύδια ή αλεσμένα αμύγδαλα!
Κέικ φουντούκι χωρίς αλεύρι και μπέικιν
Εάν δοκιμάσεις τη συνταγή μου, θα ήταν πολύ ευγενικό αν μου άφηνες ένα σχόλιο και μια βαθμολογία με αστέρια παρακάτω. Θα χαρώ πολύ αν βάλεις και μια φωτογραφία στο Instagram ή στο Facebook και με κάνεις tag @sintagesmagirikis.gr.
Κέικ φουντούκι χωρίς αλεύρι και μπέικιν
Θέλεις περισσότερες συνταγές; Εγγράψου στο ενημερωτικό δελτίο μου και ακολούθησε με στο Facebook, το Pinterest και το Instagram για να μην χάσεις ούτε μια συνταγή.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 250 γραμμάρια αλεσμένα φουντούκια ή αμύγδαλα ή καρύδια
- 250 γραμμάρια άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη
- 5 Αβγά μεσαία- 4 κρόκοι , 4 ασπράδια, 1 ολόκληρο
- 1 πακέτο βανίλια Bourbon
- 1 πρέζα αλάτι
Για το στόλισμα προαιρετικά
- 1 φάκελο έτοιμο γλάσο σοκολάτα ή άχνη ζάχαρη
- Λίγα Σπασμένα φουντούκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω.
- Χωρίζουμε τα 4 αβγά σε 4 κρόκους και 4 ασπράδια και βάζουμε το 5ο ολόκληρο στους κρόκους.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αλεσμένα φουντούκια με την άχνη, το αλάτι και την βανίλια.
- Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τους κρόκους μέχρι να αφρίσουν.
- Προσθέστε τους χτυπημένους κρόκους στο μπολ με τα φουντούκια και ανακατέψτε πολύ καλά.
- Προσθέστε την μαρέγκα στο μείγμα και διπλώστε για ανακατευτεί το μείγμα,
- Αδειάστε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη φόρμα φόρμα.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στην δεύτερη θέση από κάτω για 45 περίπου λεπτά.
- Κάντε το τεστ με την οδοντογλυφίδα, αν βγει καθαρή είναι έτοιμο.
- Αφήστε το κέικ να κρυώσει και έπειτα στολίστε το με το γλάσο σοκολάτας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησέ με στο Facebook και στο Instagram!
*As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases