Κέικ φουντούκι χωρίς αλεύρι και μπέικιν

Κέικ φουντούκι χωρίς αλεύρι και μπέικιν

by Peggy
1.138 Προβολές

Κέικ φουντούκι χωρίς αλεύρι και μπέικιν

Αυτή η συνταγή για το κέικ φουντουκιού χωρίς αλεύρι έπεσε στα χέρια μου και έπρεπε να σας την δείξω, γιατί είναι καταπληκτική!!

Το κέικ φουντουκιού είναι εξαιρετικά εύκολο και γρήγορο.. Το προσωπικό μου κερασάκι στην τούρτα είναι ο συνδυασμός του γλάσου μαύρης σοκολάτας και των φουντουκιών.

Τα φουντούκια και η σοκολάτα ήταν πάντα ένα ονειρεμένο ζευγάρι, το γνωρίζουμε από τότε που παρουσιάστηκε η Nutella.

Η στρώση σοκολάτας ταιριάζει τρομερά με τα ζουμερά φουντούκια.. Ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ζάχαρη άχνη ως επικάλυψη, η οποία ταιριάζει επίσης πολύ.

Το ζουμερό κέικ φουντουκιού χωρίς αλεύρι είναι μια νόστιμη λιχουδιά που δεν έχει πολύ γλυκιά γεύση παρά την ποσότητα της ζάχαρης άχνη. Παρεμπιπτόντως, η γιαγιά μου χρησιμοποιεί καστανή ζάχαρη για τη συνταγή και μόνο τη μισή ποσότητα που αναφέρεται. Μπορείτε αν θέλετε να το δοκιμάσετε κι έτσι.

Ως εναλλακτική λύση στα φουντούκια, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αλεσμένα καρύδια ή αλεσμένα αμύγδαλα!

Κέικ φουντούκι χωρίς αλεύρι και μπέικιν

Εάν δοκιμάσεις τη συνταγή μου, θα ήταν πολύ ευγενικό αν μου άφηνες ένα σχόλιο και μια βαθμολογία με αστέρια παρακάτω. Θα χαρώ πολύ αν βάλεις και μια φωτογραφία στο Instagram ή στο Facebook και με κάνεις tag @sintagesmagirikis.gr.

Κέικ αμύγδαλο από Ισπανία χωρίς αλεύρι – SintagesMagirikis.gr
Κέικ αμύγδαλο από Ισπανία χωρίς αλεύρι. Το ισπανικό κέικ αμυγδάλου είναι το τέλειο καλοκαιρινό κέικ, είναι τόσο ελαφρύ και ζουμερό σνακ.
Περισσότερα
Κέικ αμύγδαλο από Ισπανία χωρίς αλεύρι
Κέικ φουντούκι χωρίς αλεύρι και μπέικιν

Κέικ φουντούκι χωρίς αλεύρι και μπέικιν

Αυτή η συνταγή για το κέικ φουντουκιού χωρίς αλεύρι έπεσε στα χέρια μου και έπρεπε να σας την δείξω, γιατί είναι καταπληκτική!!

Θέλεις περισσότερες συνταγές; Εγγράψου στο ενημερωτικό δελτίο μου και ακολούθησε με στο Facebook, το Pinterest και το Instagram για να μην χάσεις ούτε μια συνταγή.

Κατηγορία Κέικ
Ειδική διατροφή Χωρίς γλουτένη
Χρόνος εκτέλεσης 15 mins
Χρόνος ψησίματος 45 mins
Συνολικός χρόνος 1 hr

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  

  • 250 γραμμάρια αλεσμένα φουντούκια ή αμύγδαλα ή καρύδια
  • 250 γραμμάρια άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη
  • 5 Αβγά μεσαία- 4 κρόκοι , 4 ασπράδια, 1 ολόκληρο
  • 1 πακέτο βανίλια Bourbon
  • 1 πρέζα αλάτι

Για το στόλισμα προαιρετικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω.
  • Χωρίζουμε τα 4 αβγά σε 4 κρόκους και 4 ασπράδια και βάζουμε το 5ο ολόκληρο στους κρόκους.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αλεσμένα φουντούκια με την άχνη, το αλάτι και την βανίλια.
  • Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τους κρόκους μέχρι να αφρίσουν.
  • Προσθέστε τους χτυπημένους κρόκους στο μπολ με τα φουντούκια και ανακατέψτε πολύ καλά.
  • Προσθέστε την μαρέγκα στο μείγμα και διπλώστε για ανακατευτεί το μείγμα,
  • Αδειάστε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη φόρμα φόρμα.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στην δεύτερη θέση από κάτω για 45 περίπου λεπτά.
  • Κάντε το τεστ με την οδοντογλυφίδα, αν βγει καθαρή είναι έτοιμο.
  • Αφήστε το κέικ να κρυώσει και έπειτα στολίστε το με το γλάσο σοκολάτας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Προσέξτε, το κέικ μας δεν έχει μπέικιν πάουντερ, αυτό σημάινει πως θα βγει στο ύψος που το βλέπετε ωμό. Όσο μεγαλύτερη είναι η φόρμα σας τόσο πιο λεπτό θα βγει το κέικ.
Keyword Κέικ φουντούκι χωρίς αλεύρι και μπέικιν, Κέικ χωρίς γλουτένη
Θα χαρώ να διαβάσω τις εντυπώσεις σου γι’ αυτή τη συνταγή. Κάνε με Tag στο Instagram @sintagesmagirikis.gr

Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησέ με στο Facebook και στο Instagram!


*As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases

Δες επίσης:

Σχολίασε






Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, αποδέχεστε αυτόματα και τους όρους χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα