Κέικ αμύγδαλο από Ισπανία χωρίς αλεύρι
Μπορώ να σας εγγυηθώ ένα πράγμα: το κέικ αμυγδάλου από Μαγιόρκα είναι απίστευτα νόστιμο και είναι πραγματικά δημοφιλές παντού στην Ισπανία!
Είναι αφράτο, εύκολο στο ψήσιμο και θυμίζει μάρτσιπαν (ακριβώς ότι πρέπει για τους λάτρεις των μάρτσιπαν όπως εγώ).
Δεν χρειάζονται πολύπλοκα υλικά και σίγουρα τα έχετε όλα στο ντουλάπι σας.
Χρειάζεστε φυσικά αλεσμένα αμύγδαλα, μερικά αβγά και ζάχαρη άχνη. Αυτά είναι το μόνο που χρειάζεστε ως βάση για την παρασκευή της ζύμης.
Για τη μοναδική του γεύση, χρειάζονται κανέλα, ξύσμα από φλούδα πορτοκαλιού και λεμονιού και λίγη βανίλια.
Ούτε βούτυρο ούτε αλεύρι χρησιμοποιούνται για το ψήσιμο του Ισπανικού κέικ αμυγδάλου. Η γεύση είναι καταπληκτική!
Το κέικ αμυγδάλου φουσκώνει ομοιόμορφα κατά το ψήσιμο αλλά μην τρομάξετε αν κάτσει λίγο μόλις το βγάλετε. Το κέικ ψήνεται χωρίς αλεύρι ή μπέικιν πάουντερ. Η βάση είναι τα ασπράδια και μια κρέμα από κρόκο αβγού. Τα αμύγδαλα ανακατεύονται στα ασπράδια με τον κρόκο αυγού, την κανέλα, τη βανίλια και το ξύσμα των εσπεριδοειδών. Η προσθήκη φλούδας λεμονιού και κανέλας δίνει στο κέικ μας μια πολύ ιδιαίτερη γεύση.
Τα ασπράδια θα πρέπει να χτυπηθούν πολύ καλά σε μαρέγκα και στη συνέχεια να ανακατευτούν με το μείγμα του κρόκου αυγού.
Το ισπανικό κέικ αμυγδάλου είναι το τέλειο καλοκαιρινό κέικ, είναι τόσο ελαφρύ και ζουμερό σνακ.
Μπορείτε να συνοδέψετε τον καφέ σας, να κεράσετε τους καλεσμένους σας ή και να το πάτε σε μια απογευματινή επίσκεψη, όλοι θα ξετρελαθούν!
Κέικ αμύγδαλο από Ισπανία χωρίς αλεύρι
Εάν δοκιμάσεις τη συνταγή μου, θα ήταν πολύ ευγενικό αν μου άφηνες ένα σχόλιο και μια βαθμολογία με αστέρια παρακάτω. Θα χαρώ πολύ αν βάλεις και μια φωτογραφία στο Instagram ή στο Facebook και με κάνεις tag @sintagesmagirikis.gr .
Δοκίμασε:
Κέικ αμύγδαλο από Ισπανία χωρίς αλεύρι
Θέλεις περισσότερες συνταγές; Εγγράψου στο ενημερωτικό δελτίο μου και ακολούθησε με στο Facebook, το Pinterest και το Instagram για να μην χάσεις ούτε μια συνταγή.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 6 αβγά
- 1 πρέζα αλάτι
- 200 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
- Στη μύτη του μαχαιριού τριμμένη βανίλια
- 1 κουτ. γλυκού ξύσμα από λεμόνι
- 1 κουτ. γλυκού ξύσμα από πορτοκάλι
- 200 γραμμάρια αλεσμένα αμύγδαλα
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα
Για το σερβίρισμα
- Λίγη άχνη ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χωρίζουμε τα αβγά και χτυπάμε τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.
- Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη, τους κρόκους αβγών, την βανίλια, την κανέλα και το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού μέχρι να γίνουν κρέμα.
- Τώρα προσθέτουμε τα αμύγδαλα και να ανακατεύουμε .
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα ασπράδια στο μείγμα αμυγδάλου και διπλώνουμε προσεκτικά με τη μαριζ.
- Βάζουμε τη ζύμη σε μια στρόγγυλη βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα (⌀ 26 cm).
- Ψήνουμε το κέικ αμύγδαλο στους 160 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 55 λεπτά.
- Κάνε τη δοκιμή με την οδοντογλυφίδα, αν βγει καθαρή το κέικ είναι έτοιμο!
- Όταν το κέικ αμυγδάλου ψηθεί , αφήστε το να κρυώσει σε μια σχάρα και στη συνέχεια πασπαλίστε το με ζάχαρη άχνη.
Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησέ με στο Facebook και στο Instagram!
*As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases