Ιταλική μακαρονοσαλάτα
Είναι δροσερή, είναι πλούσια, έχει μυρωδιά, γεύση, όγκο και χρώμα. Είναι ελαφριά και πανεύκολη. Θα σε συντροφεύσει όλες τις ώρες και τις μέρες του καλοκαιριού, με παρέα ή χωρίς και είναι Ιταλική πέρα, ως πέρα.
Είναι μια σαλάτα που θα βάλεις σκέτη στο τραπέζι για κυρίως και ελαφρύ γεύμα ή δείπνο. Θα την βάλεις στο τραπέζι μαζί με άλλες λιχουδιές σαν συνοδευτικό και, αν μείνει, θα είναι τέλεια και την επόμενη μέρα.
Είναι ότι πρέπει για 3 ή 4 άτομα αλλά και για περισσότερα αν υπάρχουν και άλλα μεζεδάκια ή φαγητά στο τραπέζι.
Ιταλική μακαρονοσαλάτα
Ιταλική μακαρονοσαλάτα
Θέλεις περισσότερες συνταγές; Εγγράψου στο ενημερωτικό δελτίο μου και ακολούθησε με στο Facebook, το Pinterest και το Instagram για να μην χάσεις ούτε μια συνταγή.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 250 γραμμ φιογκάκια ή πένες, βρασμένα.
- 50 γραμμάρια κουκουνάρι
- Ρόκα
- 100 γραμμάρια ντομάτες λιαστές, σε λάδι
- 200 γραμμάρια Μοτσαρέλα
- 150 γραμμάρια ζαμπόν
- αλάτι
- πιπέρι
Για το dressing
- 70 ml ελαιόλαδο
- 3 κουτ. σούπας βαλσάμικο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κουτ. γλυκού πέστο
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
- 1 κουτ. γλυκού μέλι
Για το σερβίρισμά
- παρμεζάνα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα τηγάνι καβουρντίζουμε ελαφρά το κουκουνάρι.
- Πλένουμε τη ρόκα. στεγνώνουμε και την κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.
- Στραγγίζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Κάνουμε το ίδιο με την μοτσαρέλα και το ζαμπόν.
- Βάζουμε όλα τα υλικά μας μαζί με τα μακαρόνια στο μπολ που θα σερβίρουμε τη σαλάτα και αλατοππερώνουμε.
Για το dressing
- Προσθέτουμε σε ένα μπολάκι τα υλικά για το dressing, το λάδι, το σκόρδο λιωμένο, το πέστο, τη μουστάρδα, και το μέλι και ανακατεύουμε καλά.
- Περιχύνουμε με το dressing λίγο πριν σερβίρουμε την σαλάτα μας και ανακατεύουμε καλα.
- Γαρνίρουμε με την τριμμένη παρμεζάνα
Οι Βέλγοι κάνουν τις καλύτερες τηγανητές πατάτες και αυτή είναι η συνταγή τους
Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησέ με στο Facebook και στο Instagram!
*As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases