Ινδικό ψωμί Naan

Ινδικό ψωμί Naan

by Peggy
1.309 Προβολές

Ινδικό ψωμί Naan

Ινδικά νόστιμα ψωμιά naan, αρωματισμένα με σκόρδο και φρέσκο ​​κόλιανδρο, είναι γρήγορα και εύκολα στην παρασκευή τους.

Πλάστης

Αυτό το ψωμί naan είναι μια από τις αγαπημένες μου συνταγές , ελπίζω να γίνει και δική σας!


Το Naan, αυτό το νόστιμο ινδικό ψωμί που γίνεται στο τηγάνι, είναι ένα από τα αγαπημένα μου ψωμιά για έναν πολύ συγκεκριμένο λόγο: Είναι αφράτο. Πολύ αφράτο. Δες τη συνταγή παρακάτω και συνόδεψε τα καλύτερα πιάτα σου!

Για αυτή τη συνταγή θα χρειαστείς:

Εάν δοκιμάσεις τη συνταγή μου, θα ήταν πολύ ευγενικό αν μου άφηνες ένα σχόλιο και μια βαθμολογία με αστέρια παρακάτω. Θα χαρώ πολύ αν βάλεις και μια φωτογραφία στο Instagram ή στο Facebook και με κάνεις tag @sintagesmagirikis.gr.

Ινδικό ψωμί Naan

Ινδικό ψωμί Naan

Αγαπημένο Naan! Γρήγορη συνταγή για πολύ αφράτο ναάν στο τηγάνι.
Για τη vegan naan εκδοχή, χρησιμοποιήστε απλά φυτικό γάλα και γιαούρτι σόγιας στα ίδια γραμμάρια.

Θέλεις περισσότερες συνταγές; Εγγράψου στο ενημερωτικό δελτίο μου και ακολούθησε με στο Facebook, το Pinterest και το Instagram για να μην χάσεις ούτε μια συνταγή.

Κατηγορία Ψωμιά και ζύμες
Κουζίνα Ινδία
Χρόνος εκτέλεσης 20 mins
Χρόνος ψησίματος 3 mins
Χρόνος αναμονής 1 hr
Συνολικός χρόνος 1 hr 23 mins
Ποσότητα: 6 κομμάτια

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  

  • 1 κγ ξηρή μαγιά
  • 1/2 κγ ζάχαρη
  • 100 Ml γάλα χλιαρό
  • 250 γραμμάρια αλεύρι
  • 100 γραμμάρια γιαούρτι
  • 1/2 κγ αλάτι
  • 1/2 μπέικιν πάουντερ
  • λίγο παπαρουνόσπορο προαιρετικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 

  • Ανακατεύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη στο χλιαρό γάλα, αφήνουμε 5 λεπτά στην άκρη.
  • Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ, κάνουμε ένα πηγάδι στη μέση και ρίχνουμε μέσα το γάλα με τη μαγιά.
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι, αλάτι , μπέικιν πάουντερ, και το παπαρουνόσπορο στο μπολ και ζυμώνουμε τη ζύμη για 5 λεπτά με το γάντζο ή με τα χέρια μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
  • Σκεπάζουμε το μπολ με μια πετσέτα κουζίνας και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε περίπου 6 ίσα μέρη και σχηματίζουμε μπάλες.
  • Ανοίγουμε κάθε μπάλα σε πιτούλα, όχι πολύ λεπτή σε αλευρωμένη επιφάνεια.
  • Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά και μόλις κάψει αλείφουμε με λίγο βούτυρο και ψήνουμε το πρώτο νάαν
  • Μόλις αρχίσει να φουσκώνει το γυρνάμε και ψήνουμε από την άλλη πλευρά. Προσοχή, τα ψωμιά καίγονται πολύ γρήγορα!
  • Κάνετε το ίδιο με τα υπόλοιπα ψωμιά naan.
Σερβίρετε τα ινδικά ψωμάκια naan μαζί με Ινδικό butter chicken (κοτόπουλο με σάλτσα μπαχαρικών)
Θα χαρώ να διαβάσω τις εντυπώσεις σου γι’ αυτή τη συνταγή. Κάνε με Tag στο Instagram @sintagesmagirikis.gr


Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησέ με στο Facebook και στο Instagram!


*As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases

Δες επίσης:

Σχολίασε






Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, αποδέχεστε αυτόματα και τους όρους χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα