Gourmet σολομός με λαχανικά και πουρέ πατάτας

Gourmet σολομός με λαχανικά και πουρέ πατάτας

by Peggy
815 Προβολές

Για τον πουρέ

  • 4 κουταλιές βούτυρο
  • 2 κόκκινα κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 120 mL πλήρες γάλα
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού λευκό πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 900 γραμμάρια πατάτες καθαρισμένες και βρασμένες, μέχρι να γίνουν μαλακές

Για τα λαχανικά

  • λίγο ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι μανιτάρια πορτσίνι (75 g), κομμένο σε κύβους
  • 1 μάτσο σπαράγγια, με κομμένες τις άκρες
  • αλάτι
  • πιπέρι


Για τον σολομό

  • 2 φιλέτα σολομού
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • φρέσκο ​​θυμάρι
  • ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, σε κύβους
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

Εκτέλεση

Φτιάξτε τον κρεμώδη πουρέ πατάτας:

Λιώστε 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμύδια και μαγειρέψτε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέστε το σκόρδο και άλλη μια κουταλιά της σούπας βούτυρο και συνεχίστε να μαγειρεύετε για άλλα 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ροδίσουν τα κρεμμύδια.
Προσθέστε το γάλα, το λευκό πιπέρι και το αλάτι και ανακατέψτε για να ενσωματωθούν.
Μεταφέρετε το μείγμα κρεμμυδιού στο μπλέντερ και επεξεργαστείτε μέχρι να γίνει κρέμα.
Βάλτε τις βρασμένες πατάτες σε ένα μπολ και πατήστε με μια πρέσα πατάτας. Προσθέστε τον πουρέ στο μπλέντερ με τα κρεμμύδια και συνεχίστε να πολτοποιείτε μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Αφήστε το στην άκρη.


Φτιάξτε τα λαχανικά:

Ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
Σπρώξτε τα μανιτάρια στη μία πλευρά του τηγανιού και προσθέστε λίγο περισσότερο λάδι. Προσθέστε τα σπαράγγια και αλατοπιπερώστε. Μαγειρέψτε για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το στην άκρη.


Φτιάξτε το σολομό
:

Σε ένα ξύλο κοπής, κόψτε 4 σχισμές στο δέρμα του σολομού, σε απόσταση περίπου (6 mm) και (12 mm) στη σάρκα του σολομού. καρυκεύστε με αλάτι, πιπέρι και θυμάρι.
Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα μεσαίο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Προσθέστε το σολομό με τη πλευρά της σάρκας προς τα κάτω. Μαγειρέψτε για 3-4 λεπτά, ή μέχρι να πάρει ένα ελαφρύτερο ροζ χρώμα μέχρι την μισή πλευρά του σολομού.
Γυρίστε το σολομό και προσθέστε αμέσως το βούτυρο, το σκόρδο και μερικά κλαδάκια θυμάρι. Ανακατέψτε το σκόρδο και το θυμάρι γύρω από το τηγάνι και με ένα κουτάλι βρέξτε με το βούτυρο από το τηγάνι πάνω από στο σολομό για 2 λεπτά ακόμη, μέχρι να ψηθεί ο σολομός. Αφαιρέστε το σολομό από το τηγάνι.

Σερβίρετε τον πουρέ σε πιάτα και τοποθετήστε από πάνω του τον σολομό και δίπλα τα λαχανικά.

Το πιάτο σας είναι έτοιμο!


Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησέ με στο Facebook και στο Instagram!


*As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases

Δες επίσης:

Σχολίασε

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, αποδέχεστε αυτόματα και τους όρους χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα