Γλυκό του κουταλιού κυδώνι

Γλυκό του κουταλιού κυδώνι

by Peggy
456 Προβολές

Γλυκό του κουταλιού κυδώνι

Η διαδικασία για να κάνουμε γλυκό του κουταλιού κυδώνι είναι αρκετά εύκολη όσο εύκολη είναι και η κατανάλωση του.


Τα κυδώνια είναι εξαιρετικά δύστροπα φρούτα, ξεφλουδίζονται δύσκολα και μαυρίζουν πολύ εύκολα, αλλά το αποτέλεσμα σίγουρα θα μας ανταμείψει, οπότε αξίζει τον κόπο να κάνουμε το γλυκό του κουταλιού κυδώνι.

Για να βγει καλό το γλυκό του κουταλιού κυδώνι θα πρέπει να επιλέξουμε τα κυδώνια μας προσεκτικά.

Θα πρέπει τα κυδώνια να μην είναι ώριμα και να μην είναι χτυπημένα γιατί η ποιότητα παίζει πολύ μεγάλο ρόλο πετύχει το γλυκό του κουταλιού κυδώνι.

Τα υλικά της συνταγή μας βγάζουν 4 βαζάκια γλυκό κυδώνι των 450 γραμμαρίων

Τα υλικά που θα χρειαστούμε

  • 2 κιλό κυδώνια το βάρος το υπολογίζουμε αφού τα έχουμε καθαρίσει
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 λίτρο νερό
  • 2 κλωνάρια αρμπαρόριζας, τα φύλλα
  • χυμό ενός μετρίου λεμονιού
  • 1 στικ κανέλας
  • αμύγδαλα άσπρα, προαιρετικά

Πως κάνουμε το γλυκό κουταλιού κυδώνι

Πλένουμε καλά τα κυδώνια το σκουπίζουμε με μία πετσέτα για να φύγει το χνούδι τους και αφαιρούμε τη φλούδα τους με το εργαλείο που καθαρίζουμε τις πατάτες.

Τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε το εσωτερικό τους, τα σπόρια και το σκληρό μέρος των κυδωνιών.

Έπειτα κόβουμε τα κυδώνια σε φέτες σε πάχος ένα εκατοστού.

Στη συνέχεια κόβουμε σε μικρές λωρίδες με ένα μαχαίρι, ενώ κόβουμε τα κυδώνια τα τοποθετούμε σε ένα μπολ με νερό και χυμό λεμόνι μέχρι να τελειώσουμε με το κόψιμο για να μη μαυρίσουν.



Μόλις τελειώσουμε βάζουμε σε μία μεγάλη ανοξείδωτη κατσαρόλα το νερό τη ζάχαρη και τα φέρνουμε σε θερμοκρασία βρασμού μόλις λιώσει η ζάχαρη προσθέτουμε τα κυδώνια αφού τα έχουμε σουρώσει από πριν.

Προσθέτουμε τα φύλλα της αμπαρόριζας, το στικ κανέλας, λίγο χυμό λεμόνι και μόλις πάρει βράση το γλυκό αφήνουμε να βράσει για 30 με 35 λεπτά μέχρι να δέσει το σιρόπι και όχι παραπάνω.

Προς το τέλος μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε αμύγδαλα άσπρα ελαφρώς καβουρδισμένα.

Μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα το γλυκό του κουταλιού κυδώνι, κλείνουμε καλά τα βάζα και τα αναποδογυρίζουμε μέχρι να κρυώσουν.

Σε περίπτωση που τα κυδώνια πάρουν ένα σκούρο χρώμα όσο είναι μέσα στο νερό μην αγχωθείτε το χρώμα τους θα επανέλθει όταν μπουν στο σιρόπι.


Καταλαβαίνουμε αν το σιρόπι έχει δέσει αν με μία ξύλινη κουτάλα πάρουμε με λίγο σιρόπι και το τοποθετήσουμε σε ένα πιάτο κρύο από το ψυγείο αν με την ανακίνηση του πιάτου το σιρόπι μένει σταθερό και δεν τρέχει τότε το σιρόπι έχει δέσει.

Τα κυδώνια ανήκουν στα φρούτα που πήζουν εύκολα λόγω της εξαιρετικά υψηλής πηκτίνης και γι αυτό θέλει μεγάλη προσοχή στο δέσιμο του σιροπιού.

Εδώ θα βρείτε όλα τα Μυστικά για τα καλύτερα γλυκά του κουταλιού.


Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησέ με στο Facebook και στο Instagram!


*As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases

Δες επίσης:

Σχολίασε

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, αποδέχεστε αυτόματα και τους όρους χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα