Γλάσο καθρέφτης για τούρτες

Γλάσο καθρέφτης για εντυπωσιακές τούρτες και κέικ

by Peggy
103 Προβολές

Γλάσο καθρέφτης για εντυπωσιακές τούρτες και κέικ

Στολίστε τις τούρτες σας με αυτό το εντυπωσιακό γλάσο καθρέφτη

Υλικά για το εντυπωσιακό γλάσο καθρέφτη

  • 6 φύλλα ζελατίνης
  • 75 ml νερό
  • 45 ml κρέμας γάλακτος
  • 3 κουταλιές της σούπας σιρόπι της επιλογή σας
  • 175 g ζάχαρη
  • 200 γραμμάρια σοκολάτα, λευκή
  • Χρώμα τροφίμων, κατά προτίμηση γέλη

Το κέικ ή η τούρτα που θα φτιάξετε θα πρέπει να τοποθετηθεί στο ψυγείο για μια νύχτα πριν την εφαρμογή του γλασου.

Πως κάνουμε το εντυπωσιακό γλάσο καθρέφτη

Πρώτα βυθίστε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο κρύο νερό.

Στη συνέχεια, το νερό και η ζάχαρη θερμαίνονται στους 103 βαθμούς σε μια κατσαρόλα. Είναι σημαντικό να τηρείτε τις προδιαγραφές θερμοκρασίας έτσι ώστε το γλάσο να έχει τη βέλτιστη λάμψη.

Όταν φτάσει η θερμοκρασία, αφαιρέστε αμέσως τη κατσαρόλα από την εστία και ανακατέψτε τη σοκολάτα στο ζεστό σιρόπι ζάχαρης, ανακατέψτε ελαφρά. Μην ανησυχείτε αν η μάζα γίνει πολύ εύθραυστη στην αρχή, αυτό είναι φυσιολογικό.

Στη συνέχεια προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας σιρόπι της επιλογής σας στο μείγμα. Διαλέγω το σιρόπι ανάλογα τη γέμιση του κέικ, είτε σοκολάτα είτε βανίλια ή και καραμέλα. Είναι σημαντικό το μείγμα να παραμείνει ελαφρύ, ώστε να μπορεί να χρωματιστεί ωραία μετά.

Στη συνέχεια προστίθεται η κρέμα και το μείγμα γίνεται κρεμώδης. Εάν υπάρχουν ακόμη κομμάτια στο μείγμα, δεν μας πειράζει.

Μόλις το γλάσο φτάσει σε θερμοκρασία 60 βαθμών, βάλτε τα φύλλα ζελατίνης στο μείγμα και διαλύστε τα. Στη συνέχεια, επεξεργαστείτε το μείγμα με το ραβδομπλέντερ. Πρέπει να προσέξετε να μην ενσωματωθεί αέρας στο μείγμα, αλλιώς θα σχηματιστούν αντιαισθητικές φυσαλίδες στο γλυκό σας.

Τώρα μπορείτε να χρωματίσετε το γλάσο. Παίξτε με τα χρώματα της αρεσκείας σας χωρίζοντας το γλάσο σε δύο ή περισσότερα μέρη και προσθέστε τα χρώματα.

Τώρα τοποθετήστε το κρύο γλυκό σε μια βάση και περιχύστε το γλάσο , που θα είναι στους 40 βαθμούς πάνω από το γλυκό μέχρι να καλυφθεί πλήρως. Η ζελατίνη κολλά αμέσως στο κρύο κέικ.

Στη συνέχεια, μπορείτε να διακοσμήσετε ολόκληρο το έργο τέχνης σας θα πρέπει να μπει τουλάχιστον άλλες δύο ώρες στο ψυγείο πριν καταναλωθεί.

Συμβουλή: Αυτό που μένει από το γλάσο μπορεί να αποθηκευτεί στο ψυγείο για λίγες ακόμη ημέρες και να θερμανθεί στο φούρνο μικροκυμάτων εως ότου γίνει πάλι υγρό.


Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησέ με στο Facebook και στο Instagram!

Δες επίσης:

Σχολίασε

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, αποδέχεστε αυτόματα και τους όρους χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro
Ads Blocker Detected!!!

Διαπιστώσαμε ότι χρησιμοποιείτε επεκτάσεις για τον αποκλεισμό διαφημίσεων. Για να συνεχίσετε απενεργοποιήστε αυτές τις επεκτάσεις και ανανεώστε τη σελίδα. Με αυτόν τον τρόπο μας βοηθάτε να συνεχίσουμε! Ευχαριστούμε!