Γερμανικό κέικ με ροδάκινο και σιμιγδάλι
Υλικά
- 3/4 λίτρο γάλα
- 100 γραμμάρια βούτυρο
- 500 γραμμάρια αλεύρι
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 130 γραμμάρια ζάχαρη
- 2 πρέζες αλάτι
- 2 κονσέρβες κομπόστα ροδάκινο
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 40 γραμμάρια σιμιγδάλι
- 3 αβγά
- 150 γραμμάρια ξινή κρέμα
Στραγγίζουμε τα ροδάκινα και τα αφήνουμε στην άκρη
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο και το 1/4 από το γάλα μας, αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη μαγιά, 80 γραμμάρια από την ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το γάλα με το βούτυρο στο μπολ αλλά προσέχουμε να μην είναι καυτό γιατί θα καεί η μαγιά μας, να είναι περίπου 30 με 35 βαθμούς. Τα ανακατεύουμε όλα με μια μαρίζ, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά.
Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε ένα κατσαρολάκι, μαζί με το ξύσμα λεμόνι, 1 πρέζα αλάτι, την ζάχαρη και τα φέρνουμε σε βρασμό, προσθέτουμε το σιμιγδάλι , κλείνουμε το μάτι και ανακατεύουμε για 5 λεπτά.
Χωρίζουμε τα αβγά μας και κρατάμε τα ασπράδια στην άκρη, ανακατεύουμε τους κρόκους με την ξινή κρέμα και τα προσθέτουμε σιγά σιγά στο σιμιγδάλι, τα ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Βουτυρώνουμε ένα βαθύ ταψί και ρίχνουμε μέσα την ζύμη μας. Μοιράζουμε παντού στη ζύμη τα ροδάκινα.
Χτυπάμε τους κρόκους με το μίξερ να αφρατέψουν και απλώνουμε στην επιφάνεια της ζύμης. Ρίχνουμε από πάνω το σιμιγδάλι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 35 με 40 λεπτά
Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησέ με στο Facebook και στο Instagram!
*As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases