Αν και δεν μπορεί να φτάσει την αγαπημένη μας Ελληνική παραδοσιακή μπουγάτσα σε γεύση, είναι μια γρήγορη εναλλακτική για το πρωινό μας γεύμα. Οι Γερμανοί συνδυάζουν την γλυκιά μπουγάτσα με μους μήλου ή μαρμελάδα. Στα γερμανικά λέγεται Kaiserschmarrn.
Υλικά για Γερμανική γλυκιά μπουγάτσα
- 130 γραμμάρια αλεύρι
- 250 ml γάλα
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη βανίλιας
- 1 πρέζα αλάτι
- 4 κρόκους αβγών
- 4 ασπράδια αβγών
- 50 g ζάχαρη
- 50 g βούτυρο
- 50 g σταφίδες , προαιρετικά
- 30 g για το τέλος
- άχνη ζάχαρη
Πως κάνουμε Γερμανική γλυκιά πίτα σαν μπουγάτσα
Ανακατέψτε καλά το αλεύρι με το γάλα τη ζάχαρη βανίλιας και το αλάτι με ένα σύρμα. Προσθέστε τους κρόκους. Χτυπάμε καλά το ασπράδι με την ζάχαρη με το μίξερ.
Απλώνουμε το βούτυρο σε ένα ταψί και το βάζουμε στο φούρνο μέχρι να λιώσει. Έπειτα βγάζουμε και ρίχνουμε το μείγμα στο ταψι.
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 200 ° C για 15 λεπτά. Γυρίζουμε από την άλλη και ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμα.
Κόβουμε σε κομμάτια, πασπαλίζουμε με τα 30 γραμμάρια ζάχαρη και αφήνουμε για λίγο στο φούρνο για να καραμελώσει.
Σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη.
Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησέ με στο Facebook και στο Instagram!
*As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases