Γερμανική γλυκιά πίτα σαν μπουγάτσα

Γερμανική γλυκιά πίτα σαν μπουγάτσα

by Peggy
403 Προβολές

Αν και δεν μπορεί να φτάσει την αγαπημένη μας Ελληνική παραδοσιακή μπουγάτσα σε γεύση, είναι μια γρήγορη εναλλακτική για το πρωινό μας γεύμα. Οι Γερμανοί συνδυάζουν την γλυκιά μπουγάτσα με μους μήλου ή μαρμελάδα. Στα γερμανικά λέγεται Kaiserschmarrn.

Υλικά για Γερμανική γλυκιά μπουγάτσα

  • 130 γραμμάρια αλεύρι
  • 250 ml γάλα
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 4 κρόκους αβγών
  • 4 ασπράδια αβγών
  • 50 g ζάχαρη
  • 50 g βούτυρο
  • 50 g σταφίδες , προαιρετικά
  • 30 g για το τέλος
  • άχνη ζάχαρη

Πως κάνουμε Γερμανική γλυκιά πίτα σαν μπουγάτσα

Ανακατέψτε καλά το αλεύρι με το γάλα τη ζάχαρη βανίλιας και το αλάτι με ένα σύρμα. Προσθέστε τους κρόκους. Χτυπάμε καλά το ασπράδι με την ζάχαρη με το μίξερ.

Απλώνουμε το βούτυρο σε ένα ταψί και το βάζουμε στο φούρνο μέχρι να λιώσει. Έπειτα βγάζουμε και ρίχνουμε το μείγμα στο ταψι.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 200 ° C για 15 λεπτά. Γυρίζουμε από την άλλη και ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμα.

Κόβουμε σε κομμάτια, πασπαλίζουμε με τα 30 γραμμάρια ζάχαρη και αφήνουμε για λίγο στο φούρνο για να καραμελώσει.

Σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη.


Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησέ με στο Facebook και στο Instagram!

Δες επίσης:

Σχολίασε

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, αποδέχεστε αυτόματα και τους όρους χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro
Ads Blocker Detected!!!

Διαπιστώσαμε ότι χρησιμοποιείτε επεκτάσεις για τον αποκλεισμό διαφημίσεων. Για να συνεχίσετε απενεργοποιήστε αυτές τις επεκτάσεις και ανανεώστε τη σελίδα. Με αυτόν τον τρόπο μας βοηθάτε να συνεχίσουμε! Ευχαριστούμε!