Γερμανική γλυκιά πίτα σαν μπουγάτσα

Γερμανική γλυκιά πίτα σαν μπουγάτσα

Αν και δεν μπορεί να φτάσει την αγαπημένη μας Ελληνική παραδοσιακή μπουγάτσα σε γεύση, είναι μια γρήγορη εναλλακτική για το πρωινό μας γεύμα. Οι Γερμανοί συνδυάζουν την γλυκιά μπουγάτσα με μους μήλου ή μαρμελάδα. Στα γερμανικά λέγεται Kaiserschmarrn.

Υλικά για Γερμανική γλυκιά μπουγάτσα

  • 130 γραμμάρια αλεύρι
  • 250 ml γάλα
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 4 κρόκους αβγών
  • 4 ασπράδια αβγών
  • 50 g ζάχαρη
  • 50 g βούτυρο
  • 50 g σταφίδες , προαιρετικά
  • 30 g για το τέλος
  • άχνη ζάχαρη

Πως κάνουμε Γερμανική γλυκιά πίτα σαν μπουγάτσα

Ανακατέψτε καλά το αλεύρι με το γάλα τη ζάχαρη βανίλιας και το αλάτι με ένα σύρμα. Προσθέστε τους κρόκους. Χτυπάμε καλά το ασπράδι με την ζάχαρη με το μίξερ.

Απλώνουμε το βούτυρο σε ένα ταψί και το βάζουμε στο φούρνο μέχρι να λιώσει. Έπειτα βγάζουμε και ρίχνουμε το μείγμα στο ταψι.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 200 ° C για 15 λεπτά. Γυρίζουμε από την άλλη και ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμα.

Κόβουμε σε κομμάτια, πασπαλίζουμε με τα 30 γραμμάρια ζάχαρη και αφήνουμε για λίγο στο φούρνο για να καραμελώσει.

Σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη.

Εσύ γνωρίζεις τις προσφορές του kouzinika.com; Δες όλα τα προϊόντα με εκπτώσεις εώς -40%

Όλο το περιεχόμενο είναι ιδιοκτησία του sintagesmagirikis.gr και προστατεύεται από τις εκάστοτε ισχύουσες εθνικές, κοινοτικές και διεθνείς διατάξεις. Διατίθεται στους χρήστες αυστηρά για προσωπική τους χρήση. Διαβάστε τους όρους χρήσης.. Η αναδημοσίευση στην ιστοσελίδα σας, επιτρέπεται μόνο με ανφορά της πηγής με ενεργό link.

Μοιράσου το!
Article Categories:
Γλυκά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Don't Miss! random posts ..