Γερμανικά Krapfen γεμιστά με μαρμελάδα

Γερμανικά Krapfen γεμιστά με μαρμελάδα

by Peggy
1.399 Προβολές

Γερμανικά Krapfen γεμιστά με μαρμελάδα

Συνταγή για αφράτα ντόνατ γεμιστά με μαρμελάδα

Τα krapfen (κράπφεν) είναι ένα παραδοσιακό αφράτο γερμανικό ντόνατ χωρίς τρύπα στο κέντρο, που παρασκευάζεται από γλυκιά ζύμη με μαγιά, τηγανίζεται σε λάδι, γεμίζεται με μαρμελάδα φρούτων και τελικά καλύπτεται με γλάσο, ζάχαρη άχνη ή ζάχαρη.

Εναλλακτικά μπορούμε να τα γεμίσουμε με κρέμα ζαχαροπλαστικής.

Γερμανικά Krapfen γεμιστά με μαρμελάδα

Θέλεις περισσότερες συνταγές; Εγγράψου στο ενημερωτικό δελτίο μου και ακολούθησε με στο Facebook, το Pinterest και το Instagram για να μην χάσεις ούτε μια συνταγή.

Τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν στη συνταγή για τα γερμανικά κράπφεν είναι απλά και υπάρχουν σε κάθε σπίτι όπως αλεύρι, κρόκοι αβγών, γάλα, ζάχαρη, μαγιά.

Γιατί ο κρόκος αβγού είναι σημαντικός σε αυτή τη συνταγή;

Οι κρόκοι αυγών στη ζύμη, μας εξασφαλίζουν ότι τα krafpen δεν θα απορροφήσουν πολύ λάδι κατά το τηγάνισμα. . Αυτό θα κάνει τη ζύμη λιγότερο βαριά.

Δοκίμασε: Κέικ σοκολάτας με 2 υλικά

Γερμανικά Krapfen γεμιστά με μαρμελάδα

Γερμανικά Krapfen γεμιστά με μαρμελάδα

Τα krapfen είναι ένα παραδοσιακό αφράτο γερμανικό ντόνατ χωρίς τρύπα στο κέντρο, που παρασκευάζεται από γλυκιά ζύμη με μαγιά, τηγανίζεται σε λάδι, γεμίζεται με μαρμελάδα φρούτων και τελικά καλύπτεται με γλάσο, ζάχαρη άχνη ή ζάχαρη.

Θέλεις περισσότερες συνταγές; Εγγράψου στο ενημερωτικό δελτίο μου και ακολούθησε με στο Facebook, το Pinterest και το Instagram για να μην χάσεις ούτε μια συνταγή.

Κατηγορία Γλυκά
Κουζίνα Γερμανική
Χρόνος εκτέλεσης 30 mins
Χρόνος ψησίματος 5 mins
Χρόνος αναμονής 1 hr 30 mins
Συνολικός χρόνος 2 hrs 5 mins
Ποσότητα: 12 krapfen

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  

Για τη ζύμη

  • 200 ml γάλα χλιαρό
  • 70 γραμμάρια βούτυρο σε κομματάκια
  • 500 γραμμάρια αλεύρι γοχ
  • 50 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 21 γραμμάρια μαγιά νωπή
  • 3 κρόκους από μεσαία αβγά
  • αλεύρι για τον πάγκο

Για το τηγάνισμα

  • 700 ml Ηλιέλαιο

Για τη γέμιση

  • 400 γραμμάρια Μαρμελάδα επιλογής σας; χωρίς κομμάτια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 

Για τη ζύμη

  • Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα και το βούτυρο
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και τη ζάχαρη το αλάτι και τη βανίλια
  • Προσθέτουμε σε κομματάκια τη μαγιά και προσθέτουμε το χλιαρό γάλα με το βούτυρο που ζεστάναμε.
  • Προσθέτουμε τα αβγά και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη για περίπου 5 λεπτά.
  • Σκεπάζουμε τη ζύμη και αφήνουμε για μισή ώρα στην άκρη.
  • Ρίχνουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο εργασίας μας και ζυμώνουμε για λίγο τη ζύμη μας.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 ίσα κομμάτια και πλάθουμε ομοιόμορφα μπαλάκια.
  • Αφήνουμε τις μπάλες ζύμης σε ένα ταψί με λαδόκολλα και σκεπάζουμε με μια πετσέτα. Αφήνουμε να φουσκώσουν για 30 ακόμα λεπτά.

Τηγάνισμα

  • Βάζουμε το λάδι να κάψει καλά.
  • Ρίχνουμε προσεκτικά τα κράπφεν μέσα στο λάδι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε το καθένα για περίπου 3 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα και από τις δύο πλευρές..
  • Είναι απαραίτητο να χαμηλώσουμε τη φωτιά για να τηγανιστούν τα κράπφεν και από μέσα.
  • Με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τα κράπφεν και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Για την γέμιση

  • Βάζουμε σε ένα κορνέ την μαρμελάδα μας και τρυπάμε με την μύτη του κορνέ από κάτω η από τα πλάγια ένα ένα τα κράπφεν μας και τα γεμίζουμε.
  • Τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.
Οι προτάσεις μου:
 


Keyword Γεμιστά ντόνατ, Γερμανικά Krapfen γεμιστά με μαρμελάδα
Θα χαρώ να διαβάσω τις εντυπώσεις σου γι’ αυτή τη συνταγή. Κάνε με Tag στο Instagram @sintagesmagirikis.gr


Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησέ με στο Facebook και στο Instagram!


*As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases

Δες επίσης:

Σχολίασε






Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, αποδέχεστε αυτόματα και τους όρους χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα