Γεμιστά σιροπιαστά κορνέ με σπιτικό φύλλο

Γεμιστά σιροπιαστά κορνέ με σπιτικό φύλλο

by Peggy
1.185 Προβολές

Γεμιστά σιροπιαστά κορνέ με σπιτικό φύλλο

Αυτά θα είναι από τα ωραιότερα σπιτικά κορνέ που θα έχετε φάει ποτέ με σιροπιαστό σπιτικό φύλλο και σπιτική κρέμα, ένα απόλυτο γευστικό όνειρο, γρήγορα και εύκολα!

Καλούπι Για Κορνεδάκια Σετ 6τεμ
Aνοξείδωτο Καλούπι για Κορνεδάκια, Σετ 6 Τεμαχίων. Κόψτε τη ζύμη σε λωρίδες περίπου 3-4cm και βρέξτε ελαφρώς τη μία πλευρά της ζύμης για να κολλήσει καθώς τυλίγετε. Ψήστε κανονικά στο φούρνο και ξεφορμάρετε! Διαστάσεις: 4 x 12,5cm
Περισσότερα
Καλούπι Για Κορνεδάκια Σετ 6τεμ
Γεμιστά σιροπιαστά κορνέ με σπιτικό φύλλο

Γεμιστά σιροπιαστά κορνέ με σπιτικό φύλλο

Θέλεις περισσότερες συνταγές; Εγγράψου στο ενημερωτικό δελτίο μου και ακολούθησε με στο Facebook, το Pinterest και το Instagram για να μην χάσεις ούτε μια συνταγή.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  

Για τα φύλλα

  • 2 ποτήρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 100 gr βούτυρο κρύο σε μικρά κομμάτια
  • 70 γραμμάρια γιαούρτι
  • 1 κρόκο αβγού για το άλειμμα
  • μία βανίλια
  • μία πρέζα αλάτι

Για το σιρόπι

  • 3 ποτήρια ζάχαρη
  • 3 ποτήρια νερό

Για την κρέμα

  • 3 ποτήρια γάλα
  • 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι κοσκινισμένο
  • μία βανίλια
  • μία κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 1 κρόκo αβγού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 

Για το σιρόπι

  • Βράζουμε το νερό σε ένα κατσαρολάκι με τη ζάχαρη για τρία λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη αφήνουμε το σιρόπι μας να κρυώσει.
  • Για τα φύλλα
  • Προσθέτουμε σε ένα μπολ τα δύο ποτήρια αλεύρι, το βούτυρο, το γιαούρτι, τη βανίλια και το αλάτι και ανακατεύουμε.
  • Ζυμώνουμε καλά, εάν δούμε ότι γίνεται η ζύμη τρίμματα, προσθέτουμε λίγο γιαούρτι ακόμα, ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε μία λεία ζύμη.
  • Έπειτα ανοίγουμε φύλλο 2 cm και κόβουμε σε σε λεπτές λωρίδες, εάν έχουμε Καλούπια για κορνεδάκια τυλίγουμε τις λωρίδες γύρω από τα χωνάκια, εάν δεν έχουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χωνάκια παγωτού ή να φτιάξουμε μόνοι μας με αλουμινόχαρτο και λαδόκολλα και να τυλίξουμε τις λωρίδες των κορνέ σε αυτά.
  • Αφού τα έχουμε τυλίξει όλα, τοποθετούμε τα κορνέ σε μία λαδόκολλα στο ταψί μας, τα αλείβουμε με τον κρόκο αβγού με ένα πινέλο και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο ωραίο χρώμα.
  • Τα βγάζουμε και τα σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι όσο είναι ζεστά. Τα αφήνουμε να σταθούν και να τραβήξει το σιρόπι.

Για την κρέμα

  • Σε μία κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη.
  • Σε ένα μπολάκι έχουμε το αλεύρι και το κορν φλάουρ με μία κουτάλα ρίχνουμε λίγο-λίγο το ζεστό το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο προσθέτουμε έπειτα αυτό το μείγμα στην κατσαρόλα ανακατεύουμε. Μόλις αρχίσει να πήζει κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανίλια το βούτυρο και τον κρόκο.
  • Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει, σκεπασμένη με μία μεμβράνη.

Συναρμολόγηση

  • Μόλις κρυώσει η κρέμα γεμίζουμε κρέμα το κάθε κορνέ και τα διακοσμούμε, αν θέλουμε, με σαντιγί αμύγδαλο φίλε η καβουρδισμένο φυστίκι.
  • Βάζουμε τα γεμιστά σιροπιαστά κορνέ με σπιτικό φύλλο στο ψυγείο και σερβίρουμε σε 2 με 3 ώρες αφού θα έχουν κρυώσει.
Θα χαρώ να διαβάσω τις εντυπώσεις σου γι’ αυτή τη συνταγή. Κάνε με Tag στο Instagram @sintagesmagirikis.gr

Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησέ με στο Facebook και στο Instagram!


*As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases

Δες επίσης:

Σχολίασε






1 Σχόλιο

Παναγιώτης 27 Αυγούστου, 2021 - 9:07 πμ

Ωωωωωω τι ωραία που είναι θα τα κάνω

Απάντηση

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, αποδέχεστε αυτόματα και τους όρους χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα